... - u dealera powiedziano mi ze moge lać wszystko co sie nazywa benzyna (etylina), bo silnik ma jak traktor. A watpliwosci mam,bo jak raz zasyfi sie zbiornik paliwa to ciezko pozniej syfu sie pozbyc.
Mi też tak powiedzieli

ale zalecili też aby nie bawić się w 98... tylko raczej lać po prostu 95. Oczywiście zapytałem, co to za różnica... Podobno jeśli będziemy lali 98, to jeśli wlejemy 95 (dajmy na to "gorszej jakości") to czujnik może wywalić błąd co spowoduje problem z uruchomieniem auta... Nie wiem czy mówił to z doświadczenia czy takie tam po prostu bla bla bla... Ja tam nigdy nie byłem miłośnikiem 98... więc mi to loto.
Cytat: Remek w Dzisiaj o 15:45:25
w Polsce są dwaj producenci paliw Orlen i Lotos każda stacja będzie miała od nich paliwa
Niby tak, ale trzeba pamiętać, że prawie każda sieć dodaje jakieś dodatki we własnym zakresie.
No właśnie... paliwo z cysterny które wlewają do zbiornika na CPN`ie jest ok... kto zabroni "szefowi" stacji do zbiornika o pojemności 5 tyś litrów dolać 100 litrów wody ? to zaledwie 2% objętości, a cenowo czysty zysk w postaci 500zł (bez podatku, piti pitu).
Zrobiłem kiedyś test kosiarki, miałem litrową butelkę benzyny (a więc 1000 ml), ulałem z niej 50ml, zamieniając tę ilość na wodę co stanowiło 5% objętości - byłem ciekaw czy kosiarka odpali. Efekt - nie było żadnej różnicy...
Zastanawianie się co robi auto za 400 tyś na stacji Auchan jest bez sensu... Wychodzenie z założenia że koleś tankując tam chce "zaoszczędzić"... moim zdaniem Koleś po prostu MUSIAŁ zatankować bo jechał na oparach, albo ma wyrąbane gdzie tankuje i co sobie o nim ktoś pomyśli i wcale nie chodzi o koszty, po prostu może ma blisko... to jest nie ważne. Niech sobie każdy tankuje tam gdzie chce bez snucia domysłów DLACZEGO TU ?!
A teraz mam ciekawe porównanie spalania

1 rok eksploatacji CH-R vs UP! (z LPG)
CH-R - przejechane 18 427 km - cena paliwa 4129 zł - co daje średnią 22 zł na 100 km
UP! - przejechane 26 473 km - cena paliwa 3817 zł - co daje średnią 14 zł na 100 km
gdyby up przejechał 18 427 km - cena paliwa wyniosła by 2580 zł co daje 1550 zł ("oszczędności")
Dla porównania CH-R 1.2 turbo (brata) koszt przejechania 18 427 km wyszedł 5798 zł - co daje średnią 31,5 zł na 100 km, a więc w 1 rok, więcej o 1669 zł w stosunku do hybrydowej wersji.
Na koniec sensacja 
Większa jest różnica w spalaniu pomiędzy Hybrydowym CH-R`em a wersją 1.2 turbo, niż Hybrydowym CH-R`em a VW UP!`em na gaz !!