Myślę że wersja ze stanów 2.0 benzyna + elektryk
W Stanach nie ma takiej wersji na dzień dzisiejszy - jest 2.0 benzyna o całych 144 koniach (podobno petarda jak pozostałe wersje

ciekawości przetestuję jeszcze wersję 1.2T ale cudów nie oczekuję, macie jakieś doświadczenia w porównaniu 1.8H z 1.2T?
Niektórzy na tym forum uważają, że to jak muł do mustanga - potestuj - sam stwierdzisz czym ten potwór ze 115 końmi mocy może Cię zaskoczyć.
Ciężko przesiąść się z 180 konnego diesla
Ooo kolego - nie radzę - ja przesiadłem się z diesla na hybrydę i po tej zamianie wiem tyle, że nigdy już nie kupię samochodu słabszego niż 180-200 koni... Czekam na premierę corolli 2.0 hybrid 180 km, kompaktowe VAGi w tym roku wszystkie się zmienią (gulf, octavka, leon) - pojeżdżę i pomyślę - leasing mam już z górki ;-). Ale uczciwie powiem, że diesla już też nie kupię.
Ogólnie moja ocena tego samochodu od zakupu do teraz się nie zmieniła - to co myślałem, że będzie na plus (zwrotność, spalanie, niezawodność, rozwiązania pod względem bezpieczeństwa, wygoda korzystania) takie właśnie jest, a to czym się martwiłem, że może mi przeszkadzać (mała moc, trochę zbyt mała "rodzinność" konstrukcji) przeszkadza nadal.