Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #795 dnia: 11 Marca 2019, 01:51:55 »

Dobrze ze kolega nie kupił VW bo by tylko miał problemy tu CAN bus tam can bus tu problemy z tym z tamtym ...... wole zwykły bez duzo elektroniki co Wszystko działa jak należy a nie pakujemy bajery a jak sie zepsują to klienta problem !
P.S. Dieselgate included to co mam kupować markę która jest pełna skandali?

Jeżdżę 5 autem z kolei które ma magistrale canbus i nigdy z tego tytułu nie miałem problemów. Jeżdżę 5 autem z kolei z silnikiem diesla i chyba 6 też będzie dieslem, niestety te benzynki i hybrydy nie jadą.
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2019, 01:53:35 wysłana przez Meett »

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #796 dnia: 11 Marca 2019, 01:56:34 »
. Jazda tym samochodem na tyle mnie relaksuje że nie potrzeba mi więcej mocy ;)

Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma,

Offline kytna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #797 dnia: 11 Marca 2019, 10:34:03 »
Jeszcze nie mam, ale zamierzam mieć :)
Takie pytanie dot. Hybrydy.  Czy rano gdy silnik jest zimny, w pierwszej kolejności zawsze uruchamia się silnik spalinowy ?

Jeżeli tak, to przy jakiej temperaturze płynu chłodzącego  silnik spalinowy przestaje działać i można ruszyć na elektryku ?
Rano jak silnik jest zimny zawsze włączy się silnik spalinowy, aż osiągnie odpowiednią temperaturę. Wyjątkiem są dni ciepłe powyżej kilkunastu stopni, ale bateria musi być trochę naładowana. Przy pustej baterii silnik się włączy. Będzie to dużo krócej, niż w zimne dni.

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #798 dnia: 11 Marca 2019, 11:12:12 »
Do trola z wsiovagena,pewnie za tą hybrydę mażna kupi z pieć twoich trochę lepszych wieśvagenow.Mialem trzy i myślę że wiem co piszę

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #799 dnia: 20 Marca 2019, 09:43:57 »
Do trola z wsiovagena,pewnie za tą hybrydę mażna kupi z pieć twoich trochę lepszych wieśvagenow.Mialem trzy i myślę że wiem co piszę

czyżby to był poziom uprawiania dyskusji przez statystycznego użytkownika CHR-a?   :good: chwalisz się zasobnością swojego portfela czy jak?

Ale po części rozumiem twoje rozgoryczenie, ciężko przełknąć gorycz porażki, kiedy się zrozumie, że inne auta sprawniej się poruszają niż twoje CHR, niestety też pod względem jakości użytych materiałów i wykonania jeszcze brakuje twojej CHR. Nie żebym krytykował, to dobre auto pod względem wykonania ale układ jezdny jest do bani robiony żeby się przypodobać ekozboczeńcom za wszelką cenę. Ja jednak mimo wszystko jeszcze pozostanę przy BMW i Audi zwanym przez ciebie wieśwagenem, chyba że ktoś pójdzie po rozum do głowy i zacznie montować choćby jeden silnik, który pojedzie normalnie bo aktualne normalnie nie jadą.

Ustaw tryb sport jak będziesz testować 1.2T

jestem po jeździe testowej, włączyłem tryb sport,  :thumbdown: niestety przyspieszenie na poziomie 12 sekund do setki nie nadaje się do jazdy w trasy i autostrady. Więc to auto jeszcze nie teraz

Offline Stefan1234

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #800 dnia: 20 Marca 2019, 10:31:22 »
Porównujesz CHR do innych aut z silnikami o poziomie mocy 115-122KM?
Toyota C-HR 1.2 CVT

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #801 dnia: 20 Marca 2019, 18:59:32 »
wystarczy że porównał inne auto do ceny, za jąka sprzedaje toyota C-hr z tym silnikiem :song:
RAV4 2.5 hybrid

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #802 dnia: 21 Marca 2019, 11:05:50 »
niestety przyspieszenie na poziomie 12 sekund do setki nie nadaje się do jazdy w trasy i autostrady. Więc to auto jeszcze nie teraz

Dodałbyś że nie nadaje się dla Ciebie i napisałbyś prawdę, a tak to dalej utrzymujesz ten sam niski poziom dyskusji na który narzekasz.

Nie każdy ma ADHD drogowe, takim autem też można jechać bezpiecznie i sprawnie w trasie.

Offline rolka54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #803 dnia: 21 Marca 2019, 12:46:04 »
Jestem po okresowym rocznym przeglądzie - przejechane w ciągu 2 lat 27 tys , spalanie na poziomie 5,8 . Wymiana w ramach Toyota ; wiązka silnika i dźwignia hamulca postojowego reszta zgodnie z zakresem przeglądu .  C-HR jest super , autko uczy pokory i rozwagi na drodze - na 1 miejscu bezpieczeństwo , 2 układ jezdny i prowadzenie ?miodzio? , 3 spalanie 5,8 a mam ciężką stopę -na spokojnie można realnie 4,5 .
Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #804 dnia: 21 Marca 2019, 18:10:10 »

autko uczy pokory i rozwagi na drodze

możesz napisać dlaczego?

Myślałem że pokory uczy auto  500 konne i tylnym napędem <narty> <narty>
RAV4 2.5 hybrid

Offline rolka54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #805 dnia: 21 Marca 2019, 18:35:27 »
Jeżdżę z automatyczna skrzynia biegów  głównie w mieście od świateł do świateł - jeśli gwałtownie przyspieszasz i gwałtownie hamujesz to zużycie paliwa rośnie o 3-4 l a jeśli przyspieszysz i zdejmiesz nogę z gazu przy odrobinie wprawy spadają obroty i prędkość samochodu uda ci się utrzymać w zakresie elektryka dodając tylko odrobinę gazu to do następnych świateł jedziesz ( mnie się udaje na elektryku jechać ok 80 km/ h) w mieście wystarczy , oczywiście bez pisku opon .

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #806 dnia: 21 Marca 2019, 18:55:14 »
rolka54 - zaznaczam, że mój wpis nie  jest złośliwy, ale Twój wywód o osiągnięciach w zakresie oszczędności na paliwie i sposobie zdejmowania nogi z gazu aby ten cel osiągnąć przywołuje współczucie dla Ciebie, że kupiłeś auto i tak się musisz w nim teraz męczyć aby założony oszczędnościowy efekt osiągnąć.

A przecież auto ma dawać przyjemność z jazdy i ma się dostosować do kierowcy a nie odwrotnie. Taki wymuszony oszczędnościami styl jazdy na pewno niem uczy pokory a jedynie można popaść w kompleksy.

:)

No ale jest to tylko moje zdanie odrębne.   

Offline rolka54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #807 dnia: 21 Marca 2019, 19:04:20 »
Kupując hybrydę decydujesz się na korzystanie z zalet tego typu układu jazdy . Ale bez przesady z męczarnią -mam ogromną przyjemność z jazdy i mam świadomość że mam trochę cięższą nogę

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #808 dnia: 21 Marca 2019, 19:21:50 »
Co to za dylematy, jak mocno  nacisnąć gaz ,aby tylko  dokulać się  do świateł na elektryku :bash:
Płacicie za hybrydy  tyle kasy i martwicie się o koszty paliwa.  :wallbash:

Stres kierowcy przez wysokie spalanie paliwa , nowa choroba cywilizacyjna ,  <brawo> <brawo>

Leczenie --- jazda samochodem z co najmniej silnikiem V8  :good:

RAV4 2.5 hybrid

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #809 dnia: 21 Marca 2019, 20:00:15 »
A przecież auto ma dawać przyjemność z jazdy i ma się dostosować do kierowcy a nie odwrotnie.

Dlaczego? Jest tyle innych rzeczy, które za zaoszczędzone paliwo mogą dać przyjemność...

Taki wymuszony oszczędnościami styl jazdy na pewno niem uczy pokory a jedynie można popaść w kompleksy.

Jeśli ktoś jest słaby emocjonalnie...

Jeżdżę autem wartym pewnie mniej, niż wiele osób wydaje rocznie na paliwo.
Również oszczędzam paliwo jak tylko mogę, bo mam inne przyjemności...
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl