Autor Wątek: Nowy User - Pierwsze problemy  (Przeczytany 13926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szczepek_E-9

• Gość
Nowy User - Pierwsze problemy
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Maja 2005, 16:31:44 »
Hejo,
tak jak obiecałem przed weekendem, podziele sie z wami wrażeniami z jazdy po wizycie u mechaniora:

Cytuj (zaznaczone)
szczepek_E-9 napisał/a:   
1. Zauważyłem że silnik mojej Corollki zaczyna sięmęczyć (spadają obroty) w momencie gdy włączam światła, raz mi nawet zgasł. Jaka moze byc przyczyna tej sytuacji? Alternator? Spięcie?

gość, nie wie  :shock: . Dziś zauważyłem że to nie tylko śwatła na niego tak działają ale każde źródło poboru prądu. :(  CHyba sam musze pogrzebać pod maską, poradźcie gdzie!!

Cytuj (zaznaczone)
szczepek_E-9 napisał/a:   
2. Ostatnio co sięautko pochyliło w kierunku lewego przedniego koła - amorek ma 70% więc przypuszczam że sprężyna. Czy mam rację?

Miałem rację, sprężyna pęknięta w 2 miejscach.

Cytuj (zaznaczone)
szczepek_E-9 napisał/a:   
3. wskaźnik temperatury nie osiąga połowy skali, domyślam sięze to termostat ale ogrzewanie jest ok a wskazówka zatrzymuje sięw 1/3 skali. Ogólnie wolno sięnagrzewa. Wiem że ten temat był poruszany ale tu nie mam pewności - niby jest ok, ale nie do końca.

Gość twierdzi że jest ok, no ale chyba coś tam grzebał i spieprzył bo na 30 km, wskazówka doszła do poziomu 3/4 skali. a później opadła. Tak jakbym nie miał przez jakiś czas chłodzenia. No i na 15 km wentylator sięwłączył mimo że wskazówka była prawie w połowie, Nie wiem co o tym mysleć, jak sięzatrzymałem to z chłodnicy parowało, ale to raczej woda deszczowa, u nas było oberwanie chmury a ja w tym czasie jechałem.
 Na razie to tyle,

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Maja 2005, 19:08:29 »
zmien szybko mechanika bo zepsuje ci auto do konca .

pozdr.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Maja 2005, 20:09:28 »
Cytuj (zaznaczone)
zmien szybko mechanika bo zepsuje ci auto do konca .

Hehe, z ust mi to wyjąłeś. To był polecany mechanior przez teścia, eidac jednak że nie zna siętak na Toyotkach :( Ale z drugiej strony - tani i solidny jeśli chodzi o blacharke i inne części mechaniczne (pomijając silnik - niestety).

No ale mam inny problem który wynikł prawdop. z pośpiechu, co pociągnęło za soba lawynęwydażeń:
Strzeliła mi świeca, mechanior od razu to wyłapał ale że było ciemno, biegnąc po kablu do świecy, zmylił drogę(ale opowieść :lol: ) i wykręcił nie tą co trzeba było. więc silnik dalej klekotał i spadły mu obroty, więc zanim doszedł do tego że wykręcił nie tą, kombinował przy zapłonie, grzebał przy gaźniku no i jak już w końcu wkręcił prawidłową to na nowo musiał wszystko regulować,w efekcie w pośpiechu chyba spaprał robotębo:
1. silnik jak jest zimny, i dodam gazu, to mi gaśnie, w najleprzym wypadku, dodając go powolutku, jakos ruszy ale siędławi.
2. Jak już sięzagrzeje to jest lepiej ale jest niebotycznie słaby, np, jade sam, na 4biegu, 80km/h, dojeżdżam do górki o spadku....,hmm,no nie wiem, nie ważne, ale traci impet, bakuje mu pary , gaz do dechy ale i tak ląduje przy 50 i redukcja do 3 bo mine maluch wyprzedza. Dla bielszczan - jadęandersa pod kaufland :)
3. Mam wrażenie że więcej pali.
WIęc prosze o pomoc bo musze tak jeszcze z 3 dni do roboty jeździć.

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Maja 2005, 22:25:45 »
Jak chcesz to mogęCi dać namiar na mechanika który stacjonuje niedaleko Hulanki. Ja do niego ostatnio jeżdżę. Nie jest specem od Toyoty, ale nie jest zły. Jakby co to mogęnawet z Tobą podjechać i podpytamy czy sie podejmie naprawy czy nie. Gościu nie jest drogi, robi też wieczorami (co dla mnie jest akurat bardzo istotne bo serwisy czynne od 9 do 17 odpadają z racji tego że mnie w tych godzinach po prostu w Bielsku nie ma) no i chyba bliżej do niego niż gdzieś pod Bielsko, zwłaszcza jak będziesz wracał Andersa od Kaufland'a ;)

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Maja 2005, 19:55:39 »
Pigletto, wielkie dzięki za zaiteresowanie moim problemem. Na razie kasy brak, ale chetnie skorzystam z Twojej propozycji. Na razie jednak muszędoprowadzić ja do stanu bezpiecznego użytkowania, trochęspawanka bedzie miała...Jeśli wystarczy adres, to prosze o niego... ah, nie ma ten mech. na imięmarian czasem?

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Maja 2005, 08:28:00 »
nieee - to  Maciek :)

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Maja 2005, 18:23:47 »
Madzia83, już wiem, od Maćka  :wink: . Tylko którego...

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Maja 2005, 20:16:21 »
Ja wiem od którego ;)

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Maja 2005, 21:48:54 »
Cytuj (zaznaczone)
Ja wiem od którego

No comments....  :wink: