Autor Wątek: Czym kierowałaś/łeś się przy zakupie Aurisa II?  (Przeczytany 39296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Czym kierowałaś/łeś się przy zakupie Aurisa II?
« Odpowiedź #90 dnia: 05 Lipca 2017, 16:01:25 »
Problem generalnie lezy w tym ze w POLSCE samochody sa wciaz DROGIE !
Problem leży w tym że ceny mamy europejskie, a zarobki wciąż w tyle (myślę o przeciętnym Kowalskim i pracy np. na umowach śmieciowych)
Ale to już chyba nie wina Toyoty?

Offline Adam O.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 05 Lipca 2017, 17:02:55 »
Nie za miękki, nie za sztywny, dobrze wyważony. Trzyma się drogi jak przyklejony.

Za to na 17" jest już zbyt twardo (na szczęście nie są to domyślne opony).
A co do zakrętów, to u mnie wyczuwam nadsterowność. Być może wina leży po stronie HSD.
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 17:12:49 wysłana przez Adam O. »

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 05 Lipca 2017, 17:40:20 »
Nie za miękki, nie za sztywny, dobrze wyważony. Trzyma się drogi jak przyklejony.

A co do zakrętów, to u mnie wyczuwam nadsterowność. Być może wina leży po stronie HSD.

A to zależy jaka wersje klient sobie zażyczy. Wtedy 17stki są domyślne.
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 17:42:05 wysłana przez MMZabrze »

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #93 dnia: 05 Lipca 2017, 18:51:04 »
No bez jaj... Mam 17' i dla mnie nie jest zbyt twardo. Myślę, że to kwestia indywidualnego podejścia do swego siedzenia...

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #94 dnia: 05 Lipca 2017, 19:09:17 »
Nika, a klima już nie śmierdzi?

Nie śmierdzi, po drugim czy trzeci5m czyszczeniu wiosna w aucie, żadnej szmaty :)

A ja akurat mam 17tki i dobrze mi się na nich jeździ. Co prawda bardziej czuć nierówności na drodze i trudno się jeździ w koleinach (nie wiem, czy z węższymi oponami jest lepiej) ale ja w 90% popylam autostradą, więc nie odczuwam dyskomfortu.

« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 19:15:09 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #95 dnia: 05 Lipca 2017, 19:42:27 »
Toyocie się przewróciło w D bo w gazetce i wszędzie jest napisane co ma Auris i dlaczego nie ma tego co Prius a że nie doczytałeś w ulotce, katalogu gdziekolwiek to już niestety tylko i wyłącznie Twoja wina że wybrałeś jak skarpetki w sklepie choć sam kupiłem samochód przez internet bo mi się podobał na obrazku i cześć nie narzekam. Mam nowy i starego nie chce z lepszym wyposażeniem.  Nie każdego stać na Priusa i to co ma nie mówiąc o wyglądzie... Zresztą po co porównywać dwa zupełnie inne samochody, w dwóch różnych wersjach wyposażenia które daje producent a dwie całkowicie odmienne sumy pieniędzy. Gdyby chociaż były podobne a nie różniące się o 40tysięcy złotych albo i lepiej ;)

Stivo, Ty dalej nie chcesz zrozumieć. Piszę, że w 2014 do Priusa dokładali systemy z prawdziwego zdarzenia za te same pieniądze co teraz do Aurisa w wersji mocno okrojonej. Jest to tylko przykład, że Toyota idzie tylko na kasę, nie na jakość. Nikt Ci nie karze kupować starego auta, uważasz, że kupiłeś sobie auto za 100 patyków i jest Ci rybka co wkładali do auta 24 miesiące wcześniej (po warunkiem, że kupiłeś wersje Prestiż, bo jeżeli golasa to nie ma o czym mówić ).

Daj mi linka do tych reklam Toyoty, gdzie jest mowa, że Auris ma inne systemy co Prius ( na tym przykładzie skusiłem się kupić Auris Hybrydową )

Mystik ma racje, są samochody które nie udają wersji premium i są o wiele tańsze. Nie czepiałbym się, gdyby te opcje były możliwe jako osobno zamawiane tak jak ma miejsce teraz w Oplu. Kamera, lampy, tapicerka, system PCS można odmówić lub zamówić. Tutaj Toyota wciska swoje ustrojstwa i każe sobie za nie słono płacić.

Polecam przejechać się Toyota Prius III w wersji wyposażenia TEC i zrozumiecie, że Auris to jakaś zabawka, ale za te sama kasę ?? (Piszę o cenie wyposażenia, nie całego auta) 
Wejdź sobie na strone toyoty, kliknij w aurisa i sparwdź jakie ma systemy, później kliknij sobie w Priusa i sprawdź. Albo idź na łatwiznę i zobacz co to jest toyota safety sense u nich na stronie bądź w gazetce z serwisu (ostatnio taką przeglądałem) Jest jak byk wytłuszczonym drukiem że pełny pakiet toyota safety sense ma Prius i Rav4

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #96 dnia: 05 Lipca 2017, 19:52:02 »
Co do LEDów też się zgodzę, że mogli dołożyć jakieś podgrzewanie czy spryskiwacze.
no bez jaj - nie ma spryskiwaczy ?
E18_Prestige_MultidriveS

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 05 Lipca 2017, 19:54:07 »
https://www.toyota.pl/world-of-toyota/safety/toyota-safety-sense.json

Wchodzę w pierwszy link odnośnie PCS i potem wyświetlają mi się pojazdy i to wystarczy przeciętnemu Kowalskiemu, ale wg Stivo trzeba czytać gazetki serwisowe aby być na czasie i kupić sobie auto. Widzisz, że to troszku dziwne co piszesz?
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 20:00:05 wysłana przez MMZabrze »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #98 dnia: 05 Lipca 2017, 19:57:51 »
Proponuje nauczyć się czytać i obsługiwać internet.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #99 dnia: 05 Lipca 2017, 19:59:53 »
Pokaż mi tu Aurisa Proszę. I wciskaj ciemnote że kupowałeś Aurisa właśnie dla tych systemów których Toyota nie sprzedaje.

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 05 Lipca 2017, 20:02:05 »
Pokaż mi tu Aurisa Proszę. I wciskaj ciemnote że kupowałeś Aurisa właśnie dla tych systemów których Toyota nie sprzedaje.

Ty sobie jaja robisz? Pierwszy link.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #101 dnia: 05 Lipca 2017, 20:28:22 »
Ale nie obchodzi mnie pierwszy link i to co w nim znalazłeś tylko system awaryjnego hamowania o który się czpiasz i podobno Toyota wciska że go sprzedaje z Aurisem.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 05 Lipca 2017, 21:35:44 »
Stivo, tak się zastanawiam od jakiegoś czasu ile Ty masz lat? 10?

To co pokazałeś, to system PCS+PD, czyli jak widnieje na stronie: Układ wczesnego reagowania w razie ryzyka zderzenia z systemem wykrywania pieszych
i on faktycznie jest stosowany w ograniczonej liczbie modeli Toyoty.

A to co mamy w Aurisie, to sam PCS, czyli: Układ wczesnego reagowania w razie ryzyka zderzenia

I żeby była jasność w temacie, ja kupiłem Aurisa m.in. z powodu pakietu safety.

Po drugie. Pamiętajmy, że informacje na stronach internetowych zmieniają się w czasie i za chwile zobaczymy, że PCS tylko ostrzega o możliwości zagrożenia. Ale spróbujmy sobie przypomnieć co rok temu mówiły reklamy Toyoty i sprzedawcy.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #103 dnia: 05 Lipca 2017, 21:39:53 »
Ja pamiętam bo rok temu byłem zainteresowany bardzo nową toyotą i tych pakietów. Informację odnośnie tego co ma który samochód były w bardzo podobny sposób przekazany. Ten ma to to i to a tamten model ma tamto i to. Wybór był bajecznie prosty. MM twierdzi że wcisneli mu bubel bo dla tego systemu kupił aurisa a auris go nie ma...

Już samo zdanie wprowadzające daje do myślenia. Dlaczego "lub"
Wykorzystanie najnowocześniejszych technologii w postaci specjalnej kamery monitorującej dystans przed samochodem w połączeniu z czujnikiem laserowymlubradarem mierzącymi odległości i prędkości
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 21:41:41 wysłana przez Stivo »

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 05 Lipca 2017, 21:45:15 »
Ja pamiętam bo rok temu byłem zainteresowany bardzo nową toyotą i tych pakietów. Informację odnośnie tego co ma który samochód były w bardzo podobny sposób przekazany. Ten ma to to i to a tamten model ma tamto i to. Wybór był bajecznie prosty. MM twierdzi że wcisneli mu bubel bo dla tego systemu kupił aurisa a auris go nie ma...

Stivo, przepraszam paliłeś coś dziś? Jak Auris nie ma PCS??? Nie ma PCS+PD, ale mu nie o tym piszemy od kilku tygodni. Przeczytaj raz jeszcze pierwszy odnośnik ze strony Toyoty odnośnie PCS i postaraj się zrozumieć co jest tam zawarte, potem poczytaj co pisałeś do tej pory i wróć do tematu.

No nie dam rady. Opisujesz system sprzęgnięty z tempomatem aktywnym montowanym w Priusie IV z roku 2016, a ja mam wóz z 2015 wiec czego mam się czepiać. Nie czytasz postów, nie rozumiesz, ale pisać to pierwszy...
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 21:48:25 wysłana przez MMZabrze »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl