Pytanie czy były zamiany przodu z tyłem ? Niby powinno się raz na rok zamienić.
Ja u siebie już dwa razy zamieniałem strony zew. na wew. To tak przy okazji wyszło. Najpierw po sprowadzeniu, przy okazji zakładania nowych na przód, a tych co były na tył, bo tylne gorsze były i pewnie starsze. No i po malowaniu felg drugi raz. Opony nie zamieniałem przód na tył, bo zawsze jak nowe są na przodzie, to więcej bieżnika jest i mam opory zakładać mniej na przód. Jeśli ktoś zakładał wszystkie nowe w jednym czasie, to nie ma problemu myślowego. Nie odczuwam efektu ząbkowania, wulkanizator w tym roku nic nie widział, a zakładał wszystkie na nowo.
Pewnie zaraz ktoś zakwestionuje myślowo takie zmiany stron zew. na wew. Ale to jest proste, jedna oś, PP staje się LP, a LP staje się PP. Proste nie, kierunek zachowany jest.
Jeszcze jedno dodam, auto przyjechało na CC produkcja DE, a nowe mam CC+ produkcja nasza. Jedno co widzę, te nasze lepiej przyjmują siuwaks do opon, te z DE trzeba z 3 razy smarować a i tak jest gorzej. Różnica lat od produkcji chyba nie miała by takiego generalnego wpływu na to.