Najpierw się zdecyduj czego szukasz...
No właśnie z tym jest problem.

Muszę zmienić auto, stare coraz częściej się psuje. Słyszałem wiele pozytywnych opinii o Toyocie. Rozważam więc zakup Aurisa, bo chciałbym zachować przestrzeń wnętrza, choć waham się też nad mocniejszym 1.33 Yarisem.
Koledze chyba chodziło o silnik 1,33 (taki jak w Yarisie , bo na 1.2T to chyba za wcześnie ?).
Nie dziw się, że jest więcej ofert z 1,33.
Ten silnik (ok. 100 KM) ciągnie budę o wadze ok. 1300 kg.
Do miasta i na spokojną trasę wystarczy (tak piszą użytkownicy) , ale jak ktoś lubi butować to może być za mało pałera.
Stąd więcej osób pozbywa się tych samochodów.
Dokładnie o takim silniku pisałem..
Czy to znaczy, że użytkownicy Aurisów 1.33 są niezadowoleni? I nie polecacie w ogóle takiego wyboru?
...
Wybór napędu zależy od planowanych przebiegów i warunków jazdy.
Wyposażenie jest zróżnicowane...
Miesięcznie robię około 1 tys km., większość po obwodnicy Trójmiasta. Poza tym ruch miejski. Raz w roku wybieram się w dłuższą podróż
Aktualnie jeżdżę również mniej
pałerowym Megane (masa własna 1080kg i 95 KM).
Więc wydaje mi się, że różnicy nie odczuję przy silniku 1,33 100 KM. Chyba, że się mylę.
Nie mam wygórowanych wymagań co do wyposażenia, ale nie wiem czy i jaka może być różnica w użytkowaniu / eksploatacji.
Ponoć każdy samochód ma swoje popularne i znane wady, a ponieważ będę kupował używane auto to chciałbym zwrócić na nie (wady) uwagę, wiedzieć o co pytać, czego szukać itd.