Autor Wątek: RAV4 Hybrid - moje wrażenia po zakupie.  (Przeczytany 79614 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: RAV4 Hybrid - moje wrażenia po zakupie.
« Odpowiedź #225 dnia: 29 Grudnia 2022, 08:24:08 »
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, tylko wolno, ze zrozumieniem.
Chyba masz za duże wymagania. Metoda kolegi, kończy się zniszczeniem opony i lawetą i chyba o to w tym wszystkim chodziło.
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2022, 08:26:51 wysłana przez pireus »

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #226 dnia: 29 Grudnia 2022, 09:24:27 »
Chyba masz za duże wymagania. Metoda kolegi, kończy się zniszczeniem opony i lawetą i chyba o to w tym wszystkim chodziło.
Człowieku jak tak leczysz ludzi jak wykazujesz się pomyślunkiem to niestety obrażasz zawód lekarza.

Powtórzę Ci łopatologicznie i drukowanymi:

LAWETY NIE UŻYWAM ZAROBKOWO, POMAGAŁA MI CHOCIAŻBY BY PRZY MOTOZAJAWKACH TAKICH JAK JAZDY TOROWE, TERAZ PRACUJE W BRANŻY MOTORYZACYJNEJ I RÓWNIEŻ MI POMAGA.

Opowiedz na czym polega procedura w Twoim zniewieściałym AMG. Jedziesz zapodajesz pod remizą gdzieś za Warszawą odgłos popcornu który pisałeś że lubisz i wyskakuje Ci lampka ciśnienia opon.

Opcją nr. 1) jedziesz aż opona spadnie sama z felgi no bo nie było komunikatu "zatrzymaj się"

Opcją nr. 2) zjedżasz w bezpiecznym miejscu i sprawdzasz czy masz "kapcia" czy go nie masz chociażby po to żeby potem zjechać gdzieś na stacji/wulkanizacji itp. Są jeszcze buteleczki płynu do uzupełnienia ciśnienia opon i zalepienia dziurki no ale też co trzeba zrobić ???? ZATRZYMAĆ SIĘ!!!

Którą opcję wybierasz ?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: 29 Grudnia 2022, 09:37:30 »
Ktoś tu chyba ma małe ego…
Albo zapomniał zażyć jakiś tabletek przed wejściem na forum.

Ps. Nie wszystko o czym się tu pisze dotyczy Twojej osoby, jesteś w stanie to ogarnąć?
A hasła: BMW, Audi, MB, Laweta, są powszechnie używane w języku polskim i nie po to żeby uderzać w Ciebie.
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2022, 09:55:35 wysłana przez KubaCamry »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: 29 Grudnia 2022, 09:41:31 »
LAWETY NIE UŻYWAM ZAROBKOWO
A gdzie ja napisałem w ostatnim poście, że używasz? Bardzo przewrażliwiony jesteś lub masz jakieś kompleks, bo na słowo laweta zaczynasz bić pianę.
Opowiedz na czym polega procedura w Twoim zniewieściałym AMG
Sprawa jest dosyć prosta, pokazuje mi się koło w którym nastąpił spadek ciśnienia i jego wartość. Jako że mam opony run flat, to w zależności od uszkodzenia , jadę wolno dalej lub wzywam assistace tzn. lawetę ( nie denerwuj się, nie Twoją bo Ty jej nie używasz)
Człowieku jak tak leczysz ludzi jak wykazujesz się pomyślunkiem to niestety obrażasz zawód lekarza.
Zawodu lekarza nie można obrazić, to tak w kwestii formalnej.
w Twoim zniewieściałym AMG.
Jako osobie zniewieściałej bardzo pasuje mi ten samochód, nie każdy jest takim menem jak Ty. Przed zakupem bałem się, żeby to nie był samochód zbyt męski. Utwierdziłeś mnie w dobrym wyborze. Już oczami wyobraźni widzę tą Twoją muskulaturę.
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2022, 09:59:41 wysłana przez pireus »

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #229 dnia: 29 Grudnia 2022, 10:28:06 »
Sprawa jest dosyć prosta, pokazuje mi się koło w którym nastąpił spadek ciśnienia i jego wartość. Jako że mam opony run flat, to w zależności od uszkodzenia , jadę wolno dalej lub wzywam assistace tzn. lawetę ( nie denerwuj się, nie Twoją bo Ty jej nie używasz)

Czyli znowu zaczynasz kręcić dokładnie jak z "tanim serwisem" aut premium.

Nikt nie pisał o żadnych oponach runflat do tego ciekawe jak określasz rodzaj uszkodzenia opony żeby dalej jechać lub wzywać assistance skoro miałaś problem że ja po zaświeceniu się komunikatu sprawdzam osobiście czy da się dalej jechać czy już nie.

A z tą lawetą to nie ściemniaj bo to słowo przylgnęło do Ciebie zawsze z konkretnym podtekstem jak coś to mogę Ci trochę wkleić cytatów z ostatnich tygodni.

Więc "mena" określaj nie znaczkiem AMG tylko tym czym masz "jaja"na tyle żeby nie ściemniać tłumacząc się.

P.s.

Kubuś jak z tą
 25letnią camry hybrydową  ? Tam były czujniki ciśnienia opon ?  :-) :-) :-)

Offline TZ_TeZet

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 JBLedition
« Odpowiedź #230 dnia: 29 Grudnia 2022, 10:59:31 »
Wiecie co?
Ja zarejestrowałem się na tym forum, aby zgodnie np. z tym tematem podzielić się swoimi wrażeniami, czy problemami, oraz aby czegoś się dowiedzieć. Część z was jednak, nie rozumiem dlaczego, próbuje z tematu zrobić rynsztok. Czytam, aby coś nowego ciekawego przeczytać a tu druga już strona bełkotliwej napierdzielanki. Zlitujcie się, weźcie czasem szklankę zimnej wody siadając za klawiaturą.
A wracając, lub próbując wrócić do meritum, czy ktokolwiek z was ma wiedzę od kiedy po wyzerowaniu zapala się sygnalizator "oponki", od ilu bar różnicy? Od 0,2 ?
Pozdrawiam,
TZ

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #231 dnia: 29 Grudnia 2022, 11:05:05 »
Czytam, aby coś nowego ciekawego przeczytać a tu druga już strona bełkotliwej napierdzielanki.
100/100

pireus

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: 29 Grudnia 2022, 11:25:29 »
A z tą lawetą to nie ściemniaj bo to słowo przylgnęło do Ciebie zawsze z konkretnym podtekstem jak coś to mogę
Do mnie? A co ja mam wspólnego z lawetą? Nie posiadam, nie posiadałem i nie zamierzam posiadać.
Więc "mena" określaj nie znaczkiem AMG tylko tym czym masz "jaja"na tyle żeby nie ściemniać tłumacząc się.
Chłopie , ja mam się przed Tobą tłumaczyć ? A niby kim Ty jesteś? Jakimś zabawnym człowieczkiem, przewrażliwionym na własnym punkcie i pełnym kompleksów.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #233 dnia: 29 Grudnia 2022, 12:05:18 »
Wiecie co?
Ja zarejestrowałem się na tym forum, aby zgodnie np. z tym tematem podzielić się swoimi wrażeniami, czy problemami, oraz aby czegoś się dowiedzieć. Część z was jednak, nie rozumiem dlaczego, próbuje z tematu zrobić rynsztok. Czytam, aby coś nowego ciekawego przeczytać a tu druga już strona bełkotliwej napierdzielanki. Zlitujcie się, weźcie czasem szklankę zimnej wody siadając za klawiaturą.
A wracając, lub próbując wrócić do meritum, czy ktokolwiek z was ma wiedzę od kiedy po wyzerowaniu zapala się sygnalizator "oponki", od ilu bar różnicy? Od 0,2 ?
Pozdrawiam,
TZ
Nauczysz się po kilku dniach i nie będziesz już tych postów widział. Jest kilka osób, które jak widzisz, że piszą ze sobą, to trzeba te posty opuścić ;)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #234 dnia: 29 Grudnia 2022, 12:28:04 »
Chłopcy ja Was po raz ostatni (w tym roku) proszę: prywatne wycieczki i różnice zdań proszę załatwiać na priv. Bo kończy się rok i cierpliwość "góry". Słyszałem o zbliżających się dostawach świeżych owoców i nowej puli urlopów po Nowym Roku - podobno płyną na jednym statku z niedostarczonymi w terminie Rav4.

A teraz poważniej, bo już były ostrzeżenia, prośby, sprzątanie wątków a niektórym - jak widać - nie pomogło.

Kuba
: wiemy, że Toyota jest zła, ale nie ma aut w 100% dobrych. Po co psuć ludziom radość z posiadania?

Ledziu: forum jest motoryzacyjne. Kwestię hormonów proszę wyjaśniać z użytkownikiem pireus w wiadomości prywatnej.

Pireus: bądź grzecznym chłopcem to przyjdzie do Ciebie Mikołaj.

Dziękuję za uwagę.
M
3VZ.pl

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #235 dnia: 29 Grudnia 2022, 12:29:53 »

0,2 poniżej ustalonego.
3VZ.pl

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #236 dnia: 29 Grudnia 2022, 13:01:54 »
0,2 poniżej ustalonego.

O,2 poniżej ustalonego tylko że nie mamy wpływu co jest ustalone. Robiąc adaptację zapodajemy markę/model i tyle. Z tego co ktoś gdzieś kiedyś pisał to lex poniżej 2,0 dawał alert.

Sama dokładność czujnika wydaje się że jest większa bo zdarza się że nawet postój auta w garażu a potem wjazd na śnieg wywoła świecącą się kontrolkę.

I jako ciekawostkę to w niektórych autach da się usunąć ten system a w tych co się nie da to np. w Rosji oferowali "ciśnieniowe" pudełeczko. Wkładało się 4ery czujniki i się  pompowało ;-)

p.s.

marcin ok.zagzam się z sugestią       :-)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #237 dnia: 29 Grudnia 2022, 13:33:27 »
od ilu bar różnicy? Od 0,2 ?
W Camry ciśnienie nominalne dla opony 235mm to 2,4 bar, a mam 2,5-2,6 bar. Sygnalizacja działa przy spadku poniżej 2 barów.

Offline TZ_TeZet

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 JBLedition
« Odpowiedź #238 dnia: 29 Grudnia 2022, 14:18:36 »
0,2 poniżej ustalonego.
W końcu konkret i na temat - dzięki  :-)
Pozdrawiam,
TZ

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #239 dnia: 29 Grudnia 2022, 22:31:25 »
od ilu bar różnicy? Od 0,2 ?
W Camry ciśnienie nominalne dla opony 235mm to 2,4 bar, a mam 2,5-2,6 bar. Sygnalizacja działa przy spadku poniżej 2 barów.

Idealnie 2,5-2,6 bar i tak stosuję od 5 lat i nie widać oznak dużego zużycia opon.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl