Nie bardzo kumam dlaczego nie przełączyli kół podczas wymiany...wymieniałeś w ASO?
Co do jazdy do ASO, najpierw sprawdź ciśnienie w kołach, następnie kalibracja kół - zaznaczasz pozycję i przytrzymujesz kilka sek. OK aż zasygnalizuje, a następnie pozycja w dół, zmiana kół I też przytrzymujesz OK, mignie trzy razy i jedziesz. Jeśli jednak ikona błędu nie zniknie, to może być nie wgrany komplet.
Wymieniałem poza ASO. Ciśnienie sprawdziłem i jest ok. Kalibracja IMO nie zadziałałaby bo auto jakby nie miało zaczytanych tych drugich czujników. Rozumiem przy błędzie, że ciśnienie było złe i wtedy kalibruję i jest ok ale on miał problem z komunikacją z czujnikami, więc kalibracja nie powinna pomóc.
Nie wiem czy to wina tego, że za krótko przytrzymywałem (bo dla niekórych rzeczy też trzeba przytrzymać a nie kliknąć ale jakoś krócej wystarczy) czy to kwestia tego, że auto wyłączyłem i włączyłem ponownie jak już błąd był na zegarach, natomiast dziś rano się udało to ogarnąć. Musiałem 3 razy robić operację przytrzymania i wtedy migało aż zaświecało się na stałe. Za trzecim razem już zgasło i tak jest zgaszone przez ponad 20 km, więc mam nadzieję, że już się nie zaświeci

Zakładam, że przy tej opcji, gdzie jest "wymiana kół" a w opisie napisane jest "wymiana koła" to każdy czujnik osobno się wczytuje i stąd 3 razy (nie wiem czemu nie 4, może jedno już wcześniej wczytałem a nie zwróciłem uwagi) musiałem to robić. Ważne, że błąd zniknął. A czy da się na nowych multimediach wczytać te koła po wymianie przed wyświetleniem błędu to nie wiem. Bo nie wiem czy wtedy będzie mi jakoś sygnalizowało, że wczytało je. Chyba że zamiast 3 mignięć a później minuty krótszych mignięć to będzie właśnie 3 mrugnięcia i gotowe, 3 mrugnięcia i gotowe itd. Teraz pewnie te minutowe były spowodowane tym , że dalej nie połączył się z kolejnymi czujnikami i wywalało błąd

Zobaczę za pół roku. Może wtedy do ASO zajadę z tym. Może źle szukam ale w instrukcji nie widzę by było opisane jak właśnie zaczytywać czujniki, które już są przypisane do auta, jest tylko o kalibracji ciśnienia.
Także dzięki za uwagi i pomoc!