Autor Wątek: Auris II FL - mocowanie telefonu  (Przeczytany 36499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
Odp: Auris II FL - mocowanie telefonu
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Czerwca 2020, 12:21:02 »
Niestety w Auris nie pasują mi że względu na to że opierają się o ekran/srebrna ramke systemu multimedialnego.
Ja mam uchwyt mocowany do kratki, opierający się o ramkę z ładowarką indukcyjną i w niczym mi to nie przeszkadza. Zasłania tylko włącznik awaryjnych nieznacznie.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Czerwca 2020, 13:40:34 »
Niestety w Auris nie pasują mi że względu na to że opierają się o ekran/srebrna ramke systemu multimedialnego.
Ja mam uchwyt mocowany do kratki, opierający się o ramkę z ładowarką indukcyjną i w niczym mi to nie przeszkadza. Zasłania tylko włącznik awaryjnych nieznacznie.
Mam dokładnie to samo i sprawdza się świetnie.
Ząbki obejmują poziomą płytkę w kratce a dolna podpórka opiera się o srebrną listwę.

Offline max117

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Czerwca 2020, 13:52:44 »
Mam dokładnie to samo i sprawdza się świetnie.
Ząbki obejmują poziomą płytkę w kratce a dolna podpórka opiera się o srebrną listwę.
A nie rysuje Wam się ta srebrna ramka lub nawet ta czarna powierzchnia w połysku? Tego się obawiam że przy większym telefonie jakim jest Note 9 nie będzie to nadmiernie obszurane. Liczyłem że ten proclio i do niego mocowany inny uchwyt oddali mi telefon od systemu multimedialnego i tej ramki srebrnej. Jakbyście mieli jakieś zdjęcia to zawsze łatwiej podjąć decyzję. Dziękuję za odpowiedzi. Proclip z ich jednym uchwytem do note9 i huawei P20 wycenili mi na 300zl

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Czerwca 2020, 18:29:21 »
Nic się nie rysuje.  Zawsze możesz podkleić stopkę filcową podkładką do mebli.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Czerwca 2020, 19:59:17 »
Też taki mam tylko bez indukcji, wydrukowałem sobie.

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Czerwca 2020, 21:11:34 »
Ja znów posiadam coś takiego https://www.ceneo.pl/81231071 ale w kratce nawiewu po lewej stronie od kierwocy. Tam żeberka są sporo grubsze i nawet jakoś to siedzi. Na obudowie telefonu mam naklejony magnes. Ogólnie jest ok ale czasem na zakrętach telefon wraz z całą kratką się obraca o 90 stopni  :o Muszę pomyśleć jak mógł bym ją zablokować

Ale będę szukał jakiegoś innego miejsca. W tej konfiguracji, kratki nie mogę zamknąć a to powoduje że na telefon leci zimne bądź ciepłe powietrze :/

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Czerwca 2020, 07:35:17 »
kratki nie mogę zamknąć a to powoduje że na telefon leci zimne bądź ciepłe powietrze
No właśnie. Na dodatek nie bardzo można regulować kierunek nadmuchu, a sama obecność telefonu mocno zaburza przepływ powietrza. Nie każdemu to odpowiada...
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Czerwca 2020, 19:03:56 »
Tego się obawiam że przy większym telefonie jakim jest Note 9 nie będzie to nadmiernie obszurane.
Mam Note 10+. Nic się nie rysuje.

« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2020, 19:11:26 wysłana przez Arturas »

Offline max117

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Czerwca 2020, 21:15:20 »
Tego się obawiam że przy większym telefonie jakim jest Note 9 nie będzie to nadmiernie obszurane.

Dzięki za zdjęcie :) Coś pokombinuje. Jeśli coś znajdę i zakupie to dodam zdjęcie dla takich niezdecydowanych jak ja ;]

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Czerwca 2020, 21:59:03 »

Da się na tym fabrycznym radiu zrobić mirrorlink z telefonu?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Czerwca 2020, 08:28:27 »
kratki nie mogę zamknąć a to powoduje że na telefon leci zimne bądź ciepłe powietrze
No właśnie. Na dodatek nie bardzo można regulować kierunek nadmuchu, a sama obecność telefonu mocno zaburza przepływ powietrza. Nie każdemu to odpowiada...
Tam są 2 kratki a uchwyt przysłania może ze 30% jednej, co jest nawet dobre bo w trybie auto rozprasza strumień i zapobiega przed dmuchaniem zimnym powietrzem w prawą rękę i twarz kierowcy.

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Czerwca 2020, 09:17:03 »

Mam Note 10+
Da się na tym fabrycznym radiu zrobić mirrorlink z telefonu?
Arturas, tłumacz się, jak to jest <glodny>
Pozdrawiam

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Czerwca 2020, 09:36:58 »
Osobiście polecam taki uchwyt magnetyczny na szybę: https://www.reichelt.com/pl/pl/samochodowy-uchwyt-magnetyczny-do-smartfona-goobay-45389-p224246.html?PROVID=2788&gclid=EAIaIQobChMIkOTh3PeZ6gIVxo4YCh1HRwOUEAQYBSABEgIc1_D_BwE&&r=1
Od roku jeżdżę z nim i świetnie się sprawdza z większymi i mniejszymi telefonami: miejsce montażu u mnie: dolny lewy róg szyby przedniej. Telefon może opierać się o deskę rozdzielczą (choć nie musi) i jest wtedy baardzo stabilny i porządnie trzymany.
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Czerwca 2020, 17:00:38 »
Arturas, tłumacz się, jak to jest
Nie próbowałem... Właściwie to i mi się nie chce tego parować. Telefon mam wyżej i bliżej oczu, a ekran radia jest delikatnie mówiąc za nisko jak dla mnie. Po za tym USB mam zajęte przez pena z muzyką...  :-P
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2020, 17:02:40 wysłana przez Arturas »

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Czerwca 2020, 17:41:19 »
Nie próbowałem...
Znaczy, to co widać jest z fabrycznej nawigacji + muzyka?
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl