skoro adventure nie jest topowym poziomem wyposażenia (tylko bardziej stylistycznym), to nie wiem skąd zaskoczenie, że RCTA adventure nie będzie sam hamował, dobrze, że w ogóle będzie go miał (bo selection niby go nie ma...)
Tu nie chodzi o zaskoczenie a o niekonsekwencję (jeśli o czymś takim można mówić w przypadku często dziwacznych decyzji księgowych TMP). Wygląda to tak jakby w hybrydowej Adventure zainstalowano RCTA jak w benzynowej wersji Executive. Zapewne istnieje jakaś przyczyna, dla której wyłącznie hybrydowa Executive ma automatyczne hamowanie przy RCTA a wersja benzynowa nie. Stąd drobne zdziwienie i pytanie czym różnią się obie hybrydy.
Finalnie fakt dodania RCTA działa na plus dla wersji Adventure. Być może moim błędem przy ocenie wersji Adventure było porównanie do Executive a nie np. do Selection czy Black JBL. Wówczas na liście pojawiają się wartości dodane (dodatkowe funkcje i systemy) uzasadniające wyższą cenę Adventure. Patrzenie na Adventure z perspektywy Executive powoduje lekką frustrację bo widać tylko to czego w niej nie będzie. Coś jak ocena do połowy pełnej szklanki przez optymistę i pesymistę.
Wszystko to nie zmienia faktu, iż cieszę się, że wersja Adventure pojawi w sprzedaży w PL. Byłem i jestem zainteresowany kupnem RAV4 w kolorze Urban Khaki (żona wybrała ten kolor). Swego czasu rzuciłem nawet hasło, że jeśli pojawi się wersja RAV4 z wyglądem Adventure i w kolorze khaki (w USA to Lunar Rock) to ją kupimy. A tu niespodzianka. Teraz trzeba tylko poczekać na finalną specyfikację.
Obecnie jeżdżę Hondą Civic UFO (w kolorze pomarańczowym). Gdy ją kupowałem Toyota nie oferowała nic praktycznego i ciekawego podobnej klasy. Stąd wybór Hondy. Tym razem w szranki stanęły Honda CR-V, Mazda CX-5 i Toyota RAV4. Wygrywa RAV4. I przyznam, że jej linia wpada w oko i zapada w pamięć.
Sorki za off-topic. Wracając do tematu - hak także będę instalował więc informacje z forum się przydadzą.