Cześć,
Kiedy zdecydowałem się samodzielnie zamontować hak+wiązka w RAVce prześledziłem ten wątek dość dokładnie aby uniknąć niespodzianek. Możliwych rozwiązań jest sporo więc i nie na wszystko można znaleźć tutaj receptę. Zdecydowałem się na hak Westfalia wypinany pionowo (jeden z droższych) i wiązkę Westfalia niejako do kompletu

też nie tania.
Wiązka ma oznaczenie
335110300113 i jest dedykowana do RAV4 wersja praktycznie od 2019 roku, zarówno zwykłej jak i hybrydowej. Jak dla mnie kluczowym momentem montażu wiązki był moment podpinania przewodu światła przeciwmgielnego. Wymaga rozcięcia właściwego peszla w aucie i potem przecięcia właściwego przewodu, który następnie wpina się w obwód sterownika wiązki. Znalazłem, przeciąłem, podłączyłem. Uff. Byłem taki dumny
Niestety moja radość była krótka. podłączyłem nową przyczepkę rowerową i po włączeniu kolejno całego oświetlenia okazało się, że jest jeden problem. Przeciwmgielne na przyczepie się zapala ale lampa przeciwmgielna w aucie zaczyna mrugać i słychać terkotanie w module wiązki (jakby przekaźnik załączał się i odłączał), w przyczepie światło też nieznacznie pulsuje. Lampa w aucie jest LEDowa, na przyczepce zwykła P21W.
Instalacja przeszła bad. tech., choć jak diagnosta włączył swoje urządzenie, to też mrugała lampa w aucie.
Zwróciłem się do dz. technicznego Westfalii. Technik przyjął zgłoszenie ale rozwiązania póki co nie znają, ponieważ ta wiązka powinna w aucie z lampami LED działać poprawnie. Będziemy jeszcze ten temat drążyć, bo muszę tu dodać, że dział techn. Westfalia nie olał mnie, nie próbował zbyć, jak to bywa, że pewnie źle zamontowane, tylko podjął sprawę.
Pytanie jest takie: czy ktoś ma podobną konfigurację tzn. tej wiązki z LED w aucie i zwykła żarówka w przyczepie i mu to działa, albo też ma problem.