Autor Wątek: szukajac Camry .... czym sie rozni kanadyjczyk ?  (Przeczytany 49241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

etz257

• Gość
Odp: szukajac Camry .... czym sie rozni kanadyjczyk ?
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Sierpnia 2007, 13:25:11 »
Cytuj (zaznaczone)
Ja mam kanadyjczyka i antene mam w prawym tylnym błotniku.

Ale jeżeli to ta niebieska Camry co na fotkach umieszczonych pod linkiem w twoim opisie to wg mnie to amerykańska wersja a nie kanadyjska.
Co do opisu tego autka na twojej stronce to faktycznie kanadyjczyk jest chyba najładnieszy ale ty masz amerykańską wersje :) Ale nie będe się upierał bo tyle tych wersji narobili że można się pogubić :) ale wg mnie amerykanin ma tzw. "blende" ten odblask z tyłu a kanadyjczyk ma w kolorze nadwozia nakładkę plastikową, a europejczyk (chyba najbrzydszy:)  sam zresztą mam) ma tablice rejestracyjną.
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2007, 13:30:43 wysłana przez etz257 »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Sierpnia 2007, 15:25:36 »
Cytuj (zaznaczone)

Ale jeżeli to ta niebieska Camry co na fotkach umieszczonych pod linkiem w twoim opisie to wg mnie to amerykańska wersja a nie kanadyjska.
Co do opisu tego autka na twojej stronce to faktycznie kanadyjczyk jest chyba najładnieszy ale ty masz amerykańską wersje :) Ale nie będe się upierał bo tyle tych wersji narobili że można się pogubić :) ale wg mnie amerykanin ma tzw. "blende" ten odblask z tyłu a kanadyjczyk ma w kolorze nadwozia nakładkę plastikową, a europejczyk (chyba najbrzydszy:)  sam zresztą mam) ma tablice rejestracyjną.

W ASO po sprawdzenie nr. VIN potwierdzili ze to jest kanadyjczyk. I chyba wersje amerykanskie był produkowane w USA(czy w Kanadzie) a kanadyjsie Made in Japan. Ja mam własnie Japan.

owca

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Sierpnia 2007, 17:26:38 »
Cytuj (zaznaczone)

W ASO po sprawdzenie nr. VIN potwierdzili ze to jest kanadyjczyk. I chyba wersje amerykanskie był produkowane w USA(czy w Kanadzie) a kanadyjsie Made in Japan. Ja mam własnie Japan.

amerykany tez produkowane byly w kanadzie vide solara

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Grudnia 2007, 12:31:58 »
Wersja Camry europejska zaczyna numer nadwozia takimi literami JT1
Natomiast wersja amerykanska zaczyna sie numer nadwozia literami JT2
Roznice w  konstrukcji sa spowodowane warunkami klimatycznymi i normami ilosci emitowanych spalin do atmosfery.
Z takich charakterystycznych cech konstrukcji uzaleznionych od klimatu jest  w wersji  kanadyjskiej ekstra ogrzewanie plaszczem wodnym podstawy filtru olejowego ,male roznice w instalacji elektrycznej. hamulce bebnowe z tylu (niezawodne i niepsujace sie).Natomiast california wersja posiada dwa katy.
Najwyzsza jakoscia sie odznaczaja  samochody produkowane i montowane w Japoni , tego nie mozna powiedziec o modelach montowanych na terenie kontynentu amerykanskiego.
To tak ogolnie,ciekawy watek.
Pzdr.Camry 2.2

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Grudnia 2007, 13:48:14 »
Z takich charakterystycznych cech konstrukcji uzaleznionych od klimatu jest  w wersji  kanadyjskiej ekstra ogrzewanie plaszczem wodnym podstawy filtru olejowego ,male roznice w instalacji elektrycznej. hamulce bebnowe z tylu (niezawodne i niepsujace sie).

Ja mam kanadyjską Camry i mam tarczobebny z tyłu :wink:
Z tym filtrem sprawdze czy cos takiego mam...

P.S. Niezawodne i niepsujace to chyba wynika jedna z drugiego :-P

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Grudnia 2007, 14:19:20 »
Najwyzsza jakoscia sie odznaczaja  samochody produkowane i montowane w Japoni , tego nie mozna powiedziec o modelach montowanych na terenie kontynentu amerykanskiego.
To tak ogolnie,ciekawy watek.
Pzdr.Camry 2.2

Podeprzyj to konkretnymi dowodami bo takie stwierdzenie jest dosyć puste.
Mam wersję USA i jakoś nie narzekam, są drobne różnice w częściach ale nie doszedłem do wniosku żeby jedne były lepsze od drugich.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Grudnia 2007, 16:02:05 »
Też jakoś złego słowa powiedzieć nie mogę... ;)

a 4T2 na początku VINu jest  :grin:
3VZ.pl

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 30 Grudnia 2007, 16:23:38 »
A moja kanada ma 4T1  :roll:
Nie zauwazylem tez nic u podstawy filtra oleju.
Za to nie mam chlodnicy skrzyni biegow  :-(

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 30 Grudnia 2007, 16:45:45 »
Ja mam JT2 czyli wg Camry 2.2 jest wyprodukowana w ameryce to czemu na naklejce na drzwiach jest Made in Japan :huh:
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2007, 17:05:26 wysłana przez dziadek_tadeusz »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Grudnia 2007, 18:05:59 »
Łukasz, bo masz V6 - i chłodnicę oleju masz inaczej, niż w 2.2.

A że nie masz chłodnicy skrzyni biegów, a raczej jej płynu, to już conajmniej dziwne... ;)

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Grudnia 2007, 23:43:31 »
Chłodzenie filtra oleju znajdziesz śledząc węże prowadzące w jego okolicę - dwa czarne/gumowe średnicy ok. 12mm - przy jednej z wymian oleju w aso mechanik nie zablokował tej podstawy i wymieniali mi na nówkę na swój koszt - poszedł simering i ośka, na którą nakręcało się filtr.
Jeśli masz skrzynię automatyczną to raczej masz chłodnicę oleju tylko o tym nie wiesz :-) Są to znowu dwa węże/węzyki wchodzące i wychodzące na dole głównej chłodnicy wody - w jej dolnej części jest około 0,5litrowy obwód do chłodzenia oleju ASB. Zaraz wrzucę fotkę z lexa z pełnej wymiany oleju w ASB - pomysł na chłodnicę jest ten sam w camry.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Grudnia 2007, 23:45:54 »

Na czerwono WE/WY oleju z/do ASB na niebiesko sekcja chłodnicy płynu stanowiąca chłodnicę oleju  dla ASB.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Grudnia 2007, 15:27:47 »
JT to chyba japońska, a 4T to Amerykańska o ile pamietam, płynu mieści sie ok  1 galona bardziej niz 5 l. Amerykańskie na europe nie miały uchwytów na kubki pod popielniczka i ogrzewanie foteli włączane nie w drzwiach tylko miedzy fotelami (chyba że to tak tylko w KOmbi  :oops:). Antena po lewej stronie w tylnym błotniku (a w europie czasem w przednim lewym słupku(kombi)) i bez relingów. Zresztą moja jest z początku produkcji (czerwiec 92) to cała jest dziwna, ale i tak ją lubię. ma dodatkowe haki w bagażniku na podwieszenie pokrywy zapasowego koła, a w pokrywie odpowiednie linki . No i elektryczny dach, i 6 głośników (tweetery  w tylnych słupkach, głośniki główne w klapie bagażnika i drzwiach przednich. i dwa zestawy kół, chociaż fabrycznie maja być 195/70/14. to na razie tyle
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 31 Grudnia 2007, 18:17:53 »
Stwierdzilismy to chyba razem z Łukaszem na spocie , w zasadzie Łukasz ma chyba jedna duża chłodnice , ja mam 2 albo 3 plus matalowa rure karbowana i to chyba jest chlodzenie ASB.
Oczywiscie nasze Camry rozni typ silnika i produkcja 3VZ Europa (Mój) oraz roczniki.

Offline coupe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Stycznia 2008, 22:07:33 »
Ja mam Clamerke wyprodukowaną w USA - 4T1 na początku VINu ale jak pytam o części w ASO to nawet po podaniu VINu pani się pyta czy to wersja Amerykańska czy Kanadyjska :D

chłodnica oleju ASB - jest , karbowana rurka
Chłodzenie filtra oleju - nie ma
tarczobebny z tyłu - są
katalizator był jeden....

i tak dalej nie wiem czy to amerykańska czy kanadyjska  :|
16l / 100 LPG

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl