Witam ponownie. Chciałbym się podzielić z wami moimi doświadczeniami z instalacją aktualizacji. Może komuś się to przyda mój sposób w jaki ja to zrobiłem. Pierwszego dnia, jak wszyscy postąpiłem zgodnie z procedurą USB1,2 i 3. AA i AC oczywiście działało i działa bez problemu nadal po tej procedurze. Okazało się jednak, że nawigacja wraca do starej wersji po restarcie systemu.
Nie dawało mi to spokoju więc dzisiaj ponownie wystartowałem do garażu z penami 1 i 2. Zacząłem od USB2, konsola wykryła aktualizację i zaczęła ją robić po mojej akceptacji. Po skończonej aktualizacji zostałem poproszony o restart systemu. Po restarcie systemu wyjąłem USB2 i włożyłem USB1. Nic się nie działo, dostałem monit, że aktualizacja nie powiodła się. Zacząłem od początku ale tym razem połączyłem stację z netem z telefonu (nadal nie wiem, czy miało to jakiś wpływ na ciąg dalszy). Po ponownej aktualizacji z USB2, gdy zostałem poproszony o restart systemu wyłączyłem silnik , i teraz UWAGA, wyjąłem USB 2 i włożyłem USB1. Dopiero wtedy włączyłem silnik. System zaczął ponowną aktualizację (Replicating) w oknie terminala w zakładce "Home". Faktycznie aktualka dopełniła się. Po zakończeniu całej operacji zalogowałem się mną stronie Toyota i wszedłem na stronę swojej ravki. Zobaczyłem, że mam nowe urządzenie z systemem MM19. W samochodzie, w preferowanych usługach wybrałem Toyota Online i w tym samym momencie dostałem powiadomienie, że do pobrania są nowe mapy 2020 v1. Instalacja trwa dość długo ale po tym cieszymy się odświeżoną nawigacją. Rzeczywiście po tej instalacji w zakładce home mamy widok 3D bez wymuszonej północy u góry.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że może komuś moje uwagi przydadzą się przy aktualizacji.