Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442740 razy)

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #660 dnia: 04 Września 2020, 18:19:37 »
Ja próbuje i na razie bez efektow

Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka

Offline jsz77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #661 dnia: 04 Września 2020, 23:13:14 »
a jaka app Wam pomaga w Android? u mnie AA działa ok, ale Android - nic się nie dzieje; nie mam Android Car....

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #662 dnia: 05 Września 2020, 00:05:54 »
Nie wiem czy zrozumiałem pytanie, bo coś namieszałes. Na androidzie jest Android Auto (AA), które jak piszesz Ci działa. To wystarczy.
Ogólnie AA jest z automatu dostępne na Androidzie 10, czasami nie jest widoczne jako oddzielna aplikacja, a czasami jest (chyba jeżeli miało się ją zainstalowaną na niższej wersji Androida i później zrobiło update). Na niższej wersji Androida trzeba zainstalować aplikację AA, ale o ile nic się nie zmieniło to w Polsce nie jest dostępna w play store, trzeba pobrać z jakiegoś alternatywnego źródła

Offline gbbsoft

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #663 dnia: 05 Września 2020, 00:07:23 »
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Właśnie pojawiła się nowsza wersja...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #664 dnia: 05 Września 2020, 08:53:48 »
Zapomniałem wcześniej o tym napisać, ale przypadkowo znalazłem jeszcze jedną, opcjonalną aktualizację dla właścicieli systemów (u mnie Denso) z nawigacją:

http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TMT2EU-FA10_Latest.zip

Aktualizacja ta podnosi MEU ID z FA10 v. 1120 na FA10 v. 1140. Niestety nie wiem, jakie są zmiany (nie ma żadnych informacji przed rozpoczęciem aktualizacji, przypuszczam że jedynie poprawki drobnych błędów). Można ją zainstalować dopiero po przejściu całej sekwencji USB1-USB2-USB3-USB1; nie da się niestety użyć jej zamiast USB2 do podniesienia MEU ID z FA00 do FA10 (sprawdzałem - był komunikat błędu po aktualizacji i nawigacja uruchomiła się ponownie jako FA00). Natomiast po pomyślnym retroficie do MM19 można ją sobie spokojnie zainstalować (taka wisienka na torcie).

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #665 dnia: 05 Września 2020, 11:44:09 »

CarlinKit w wersji 1 chyba działa z Androidem?
chyba to nie tak, z opisu carlinkit 1 wynika, że to jakiś dynks do radia z androidem, który umożliwia podpięcie telefonu (przewodowo lub bezprzewodowo). Nasza stacja nie ma Androida

Offline artureg

• Początkujący
« Odpowiedź #666 dnia: 05 Września 2020, 14:32:00 »
W aktualizacji najtrudniejsze to oczekiwanie na ściągnięcie pliku, później rozpakowywanie i następnie przegranie na USB. Sama instalacja to 10 minut w rav4 rocznik 2018 z JBL bez navi.
Na fotce efekt końcowy, połączenie kablem iPhone X.

Offline manlux

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #667 dnia: 05 Września 2020, 16:37:52 »
Wszystko działa pięknie ładnie (corolla z navi) metoda USB 1+Usb2+USB 3. Czy ktoś wie czy można zaktualizować ch-r ta metodą? Czy też nie będzie aktualizacji dla tego samochodu?

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #668 dnia: 05 Września 2020, 16:43:35 »
Wszystko działa pięknie ładnie (corolla z navi) metoda USB 1+Usb2+USB 3. Czy ktoś wie czy można zaktualizować ch-r ta metodą? Czy też nie będzie aktualizacji dla tego samochodu?

To do zakończenia brakuje Ci jeszcze raz USB1.

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #669 dnia: 05 Września 2020, 16:45:26 »

I chyba ktoś pisał ze trzeba coś zrobić w aplikacji My Toyota

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #670 dnia: 05 Września 2020, 16:51:37 »
Cytat: Kiełek w Dzisiaj o 16:43:35

Cytat: manlux w Dzisiaj o 16:37:52

I chyba ktoś pisał ze trzeba coś zrobić w aplikacji My Toyota

A to tylko żeby zaktualizował się status na stronie MyT. Połączyć navi on-line, poczekać aż się zgłosi do serwera Toyoty i wtedy mogą pojawić się aktualizacje map do zassania.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #671 dnia: 05 Września 2020, 16:59:54 »
Dla CHR nie bedzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #672 dnia: 05 Września 2020, 17:06:11 »
Cytat: Kiełek w 31-08-2020, 12:17:33

"Dzień dobry,

obecnie NaviExpert nie jest jeszcze dostępny na tym systemie. Nie wykluczamy jednak kompatybilności z Android Auto w przyszłości.

Pozdrawiam
    Szymon
    Biuro Obsługi Klienta
    Telematics Technologies
    e: pomoc@naviexpert.pl"

Czyli nie spodziewajmy się za szybko NaviExpera na AA.

W sumie takiej odpowiedzi się spodziewałem, choć może trzeba ich trochę pospamować...

A może jednak szybciej niż później? :)

Android Auto 5.6 dostępny do pobrania. Na horyzoncie obsługa nawigacji firm trzecich

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #673 dnia: 05 Września 2020, 17:23:40 »
Cytat: Kiełek w 31-08-2020, 12:17:33

"Dzień dobry,

obecnie NaviExpert nie jest jeszcze dostępny na tym systemie. Nie wykluczamy jednak kompatybilności z Android Auto w przyszłości.

Pozdrawiam
    Szymon
    Biuro Obsługi Klienta
    Telematics Technologies
    e: pomoc@naviexpert.pl"

Czyli nie spodziewajmy się za szybko NaviExpera na AA.

W sumie takiej odpowiedzi się spodziewałem, choć może trzeba ich trochę pospamować...

A może jednak szybciej niż później? :)

Android Auto 5.6 dostępny do pobrania. Na horyzoncie obsługa nawigacji firm trzecich
Nie znalazłem informacji, czy naviexpert jest w ogóle w gronie "wczesnych partnerów?, ale tom tom który w tym gronie jest informuje, że to ruszy pod koniec roku
no i przewijają się informacje, że będzie to działało tylko na Android 11

Offline jsz77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #674 dnia: 05 Września 2020, 18:53:09 »
Nie wiem czy zrozumiałem pytanie, bo coś namieszałes. Na androidzie jest Android Auto (AA), które jak piszesz Ci działa. To wystarczy.
Ogólnie AA jest z automatu dostępne na Androidzie 10, czasami nie jest widoczne jako oddzielna aplikacja, a czasami jest (chyba jeżeli miało się ją zainstalowaną na niższej wersji Androida i później zrobiło update). Na niższej wersji Androida trzeba zainstalować aplikację AA, ale o ile nic się nie zmieniło to w Polsce nie jest dostępna w play store, trzeba pobrać z jakiegoś alternatywnego źródła

Apple działa - android nie, pomieszałem :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl