Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442907 razy)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #870 dnia: 22 Września 2020, 22:20:20 »
Aby wejść do ukrytego menu musisz po kolei:
1. Zapłon musi być w pozycji uruchomionego radia
2. Po uruchomieniu radia (musi załadować się cały soft radia, ikona toyoty etc.)wyłączyć je wciskając pokrętło głośności
3. Następnie wciskasz przycisk MENU i w prawym dolnym rogu ekranu znajdziesz ikonkę obsługi ekranu, wciskasz ją i w następnym menu wyłączasz ekran
4. Następnie 5 razy wciskamy klawisz CH> a następnie 5 razy klawisz TRACK  i po chwili uruchamia się ukryte menu.
Dzięki, będę sprawdzał jutro.

Tam jest funkcja do nagrywania swojego głosu i potem można odtworzyć.
Chcę zobaczyć jak mnie słychać, bo rozmówcy narzekają.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #871 dnia: 22 Września 2020, 22:20:57 »
Po wyłączeniu ekranu można też wykonać 5 x "swipe" (przesunięcie palcem po ekranie) w prawo i 5 x w lewo.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #872 dnia: 22 Września 2020, 22:22:06 »
Po wyłączeniu ekranu można też wykonać 5 x "swipe" (przesunięcie palcem po ekranie) w prawo i 5 x w lewo.

No i mi ten sposób nie wychodzi.

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #873 dnia: 22 Września 2020, 22:27:28 »

No i mi ten sposób nie wychodzi.

Mi też to nie wychodzi, natomiast przyciskami x5 dziala

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #874 dnia: 22 Września 2020, 22:28:00 »
Z ciekawości wykupiłem sobie dostęp do TBS i nie ma tam żadnej wzmianki o konieczności wymiany mikrofonu: ani w RAV4, ani w Corolli, niezależnie od producenta modułu audio (Denso/Panasonic) czy też obecności nawigacji. Wręcz piszą, że "wymiana części nie jest wymagana".

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #875 dnia: 22 Września 2020, 22:33:40 »
Z ciekawości wykupiłem sobie dostęp do TBS i nie ma tam żadnej wzmianki o konieczności wymiany mikrofonu: ani w RAV4, ani w Corolli, niezależnie od producenta modułu audio (Denso/Panasonic) czy też obecności nawigacji. Wręcz piszą, że "wymiana części nie jest wymagana".

Mam wersję bez fabrycznej navi, więc podobno mikrofon trzeba wymienić, ale nie bardzo wiem po co. Asystent Google łapie bez problemu z drugiego rzędu
Choć rozmówcy faktycznie czasem się skarżą na słabą jakość głosu, ale tu przyczyn może być wiele i niekoniecznie w samochodzie.
Na teście mikrofonu w menu serwisowym wskaźnik głośności nagrania zaświeca jeden/dwa kwadraciki max. A jak u Was?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #876 dnia: 22 Września 2020, 22:35:38 »
A z tym mikrofonem,  to nie chodziło o tą akcję serwisową?
Przedsiębiorca Toyota Motor Poland Company Limited Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie, powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że samochody marki Toyota Rav4 i Corolla oraz marki Lexus UX200/250 i ES350, wyprodukowane w Japonii, Wielkiej Brytanii i Turcji od 06/11/2017 r. do 05/04/2019 r., zostały dostarczone klientom z pominięciem podczas przeglądu przedsprzedażowego aktywacji sytemu automatycznego powiadamiania o wypadku - eCall, który pozwala na uzyskanie awaryjnego połączenia telefonicznego ze służbami ratowniczymi.
Kampanią naprawczą objętych jest w Polsce 2 480 samochodów.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #877 dnia: 22 Września 2020, 23:41:35 »
Ktoś testował na roku produkcyjnym 2018?
Ktoś coś wie na ten temat? Mam wersję Selection z listopada 2018 wersja z JBL bez nawi.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #878 dnia: 23 Września 2020, 07:18:36 »

Mógłbyś zrobić screeny instrukcji instalacji updejtu?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #879 dnia: 23 Września 2020, 07:25:10 »
Ktoś coś wie na ten temat? Mam wersję Selection z listopada 2018 wersja z JBL bez nawi.

O ile pamiętam, to gdzieś tu ktoś o tym pisał,  że zrobił aktualizację w modrlu z produkcji 2018 i wszystko gra.
Niestety nie pamiętam która to była stacja.
Mnie co innego zastanawia, dlaczego Toyota napisała, że rav4 tylko od października 2019 (inne modele od stycznia) a tu wszystkim hula mimo że starsze. Czyżby ich czeski błąd?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #880 dnia: 23 Września 2020, 07:25:19 »
Za długie na screeny. No i to chyba by podpadało pod piractwo.

Jak ktoś będzie potrzebował, to godzinny dostęp kosztuje ok. 25 zł, można sobie pobrać instrukcję (są 2, osobna dla Denso i Panasonica) oraz pliki aktualizacyjne (hasła są podane w broszurach, nie do odgadnięcia - ciągi losowych znaków alfanumerycznych).

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #881 dnia: 23 Września 2020, 07:29:14 »
Za długie na screeny. No i to chyba by podpadało pod piractwo.

Jak ktoś będzie potrzebował, to godzinny dostęp kosztuje ok. 25 zł, można sobie pobrać instrukcję (są 2, osobna dla Denso i Panasonica) oraz pliki aktualizacyjne (hasła są podane w broszurach, nie do odgadnięcia - ciągi losowych znaków alfanumerycznych).

Tak wiem, miałem dostęp. Potrzebowałem go aby porównać pliki aktualizacyjne nowe i stare :) Niestety nie zrobiłem screenów a później mnie wylogowało i dostęp do instrukcji przepadł. Chciałem zobaczyć czy dobrze postąpiłem z sekwencja USB 1-2-3-1-4-net. Chyba że Ty byś mógł to sprawdzić?

Wszystko jest do odgadnięcia tylko zależy to od czasu i mocy obliczeniowej ;)

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #882 dnia: 23 Września 2020, 07:31:33 »

O ile pamiętam, to gdzieś tu ktoś o tym pisał,  że zrobił aktualizację w modrlu z produkcji 2018 i wszystko gra.
Niestety nie pamiętam która to była stacja.
Mnie co innego zastanawia, dlaczego Toyota napisała, że rav4 tylko od października 2019 (inne modele od stycznia) a tu wszystkim hula mimo że starsze. Czyżby ich czeski błąd?
Tych znaków zapytania jest znacznie więcej. Mam RAV4 z kwietnia 2019 bez NAVI ze stacją Denso.
Przed updatem:
SW: 17TDT1EU-CA02 Audio: 1222
Po updatem:
SW: 17TDT1EU-CA32 Audio: 1257.
Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem czy dla mojego samochodu pojawił się biuletyn na Toyota Tech. Nie pojawił się.
A aktualizację którą zrobiłem powoduje że AA hula aż miło. I żadnych problemów z aktualizacją nie miałem. Ciekawe...
« Ostatnia zmiana: 23 Września 2020, 07:33:04 wysłana przez marek324 »

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #883 dnia: 23 Września 2020, 07:36:42 »

Tak wiem, miałem dostęp. Potrzebowałem go aby porównać pliki aktualizacyjne nowe i stare :) Niestety nie zrobiłem screenów a później mnie wylogowało i dostęp do instrukcji przepadł. Chciałem zobaczyć czy dobrze postąpiłem z sekwencja USB 1-2-3-1-4-net. Chyba że Ty byś mógł to sprawdzić?

Ja pierwsze co to zapisałem sobie strony do pliku. Oczywiście, mogę zerknąć, ale dopiero wieczorem - w razie czego przypomnij mi proszę przez PW.

Wszystko jest do odgadnięcia tylko zależy to od czasu i mocy obliczeniowej ;)

Wiem o tym, ale wyglądało na to że niektórzy liczą, że jest to hasło w stylu "Toyota123" i ktoś je w końcu "odgadnie".

No to nie, nie odgadnie.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #884 dnia: 23 Września 2020, 08:34:05 »

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak mam założone konto w Toyota Tech, zaloguję się, podam VIN i zrobię szukaj to bez wykupionego abonamentu pokaże mi się informacja że są dostępne biuletyny i żeby je pobrać to muszę wykupić abonament czy taka informacja mi się w ogóle nie pokaże.
Bo zrobiłem tak jak powyżej i nie mam informacji o dostępności jakichkolwiek biuletynów dla swojego samochodu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl