Autor Wątek: RAV4 2019 - Mirrorlink  (Przeczytany 107384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 - Mirrorlink
« Odpowiedź #150 dnia: 11 Października 2019, 11:53:44 »
Trzeba się z tym pogodzić że to nigdy nie będzie działało w Toyocie tak jak w innych markach :P :D
i tu niestety muszę się zgodzić.

Offline Krzysiek86

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 26 Października 2019, 17:18:34 »
Sądzę, że jakoś doczekamy do formalnego połączenia z telefonami.
Mam kilka pytań, czy ktoś zechciałby się podzielić wiedzą?

Pod mirrorlink pewnie musiałbym kupić starszy telefon, spróbuję na obecnym, ale wątpię, czy będzie to działać, sądząc z powyższych opinii.
Czy ktoś próbował łączyć się Huawei P20 pro?

A po wprowadzeniu Android Auto...
Jak dokupię gadżet do ładowania indukcyjnego telefonu, to ładowarka indukcyjna w samochodzie zdoła naładować w trakcie pracy?
np taki szpej: https://allegro.pl/oferta/adapter-qi-indukcyjny-usb-c-do-huawei-p20-pro-7307999009
Ma tak ktoś?

W międzyczasie, chciałem zapytać, jak się sprawuje oryginalna nawigacja Toyoty.
Moja RAV4 co prawda jeszcze płynie, ale wyczytałem gdzieś, że Unia prowadziła rozmowy z Toyota i coś tam uzgodnili w sprawie cen, a także bezpłatną nawigację dla nowych samochodów RAV4.
Zapytałem w salonie i okazało się, że tak, będę ją miał, chociaż nie zamierzałem kupować.
Używam 2 nawigacji, po Polsce pół na pół googla, a po europie i na wakacjach zasadniczo Here WeGo (moim zdaniem najlepsze mapy off line do telefonu, testowałem w kilku miejscach).
W google mam ogromną ilość punktów zaznaczonych, można je wyeksportować, czy nawigacja toyoty ma import danych?

Z huaweiem p20 pro mirrorlink działa. Sprawdzone z navi sygic. Czasami radio się wyłącza, ale pewnie trzeba w funkcjach gdzieś pogrzebać.
Ta ładowarka indukcyjna jest raczej za słaba, ładowanie tego tel prądem 1A trwało by bardzo długo. Gniazdko w schowku 2.2A jakoś sobie radzi.
« Ostatnia zmiana: 26 Października 2019, 17:32:52 wysłana przez Krzysiek86 »

Offline tabazagt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #152 dnia: 03 Listopada 2019, 10:30:17 »
Zmieniłem telefon z LG G6 na G7 , telefony LG wspierają Mirrorlink bardzo duża poprawa wydajności i stabilności w połączeniu kablem USB.  Obecnie obie wersje programu Sygic i Sygic Car Navigation działają poprawnie, ta pierwsza ma ładniejszy interfejs graficzny, oczywiście to kwestia gustu.
Działa również połączenie mirrolink WIFI, jakość wyświetlanego obrazu jest dużo gorsza, sam obraz nawigacji nie wypełnia całkiem wyświetlacza.
Czy ktoś próbował połączyć się przez WIFI i udało się mu ustawić lepszą jakość wyświetlanego obrazu ?
Moja Toyota nie posiada fabrycznej navi.

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 06 Listopada 2019, 12:49:48 »
Cześć czy ktoś z was miał do czynienia z tą aplikacją ????
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto&hl=pl&showAllReviews=true
według opisów niby działa google maps .. w komentarzach są informacje o instalacji w rav4 2019
co o tym myślicie ? ściema ??

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #154 dnia: 06 Listopada 2019, 12:51:00 »
Cześć czy ktoś z was miał do czynienia z tą aplikacją ????
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto&hl=pl&showAllReviews=true
według opisów niby działa google maps .. w komentarzach są informacje o instalacji w rav4 2019
co o tym myślicie ? ściema ??

Na tym forum jest 200 roznych opisow ze ta apka dziala i wyswietla google maps. Ja od siebie dodam ze full mirror for mirrorlink tez dzisla i wedlug mnie jest bardziej user friendly

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pisklak46

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 02 Lutego 2020, 13:50:55 »
Zmieniłem telefon z LG G6 na G7 , telefony LG wspierają Mirrorlink bardzo duża poprawa wydajności i stabilności w połączeniu kablem USB.  Obecnie obie wersje programu Sygic i Sygic Car Navigation działają poprawnie, ta pierwsza ma ładniejszy interfejs graficzny, oczywiście to kwestia gustu.
Działa również połączenie mirrolink WIFI, jakość wyświetlanego obrazu jest dużo gorsza, sam obraz nawigacji nie wypełnia całkiem wyświetlacza.
Czy ktoś próbował połączyć się przez WIFI i udało się mu ustawić lepszą jakość wyświetlanego obrazu ?
Moja Toyota nie posiada fabrycznej navi.

Cześć jak udało Ci się połączyć mirrorlink po wifi?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: 02 Lutego 2020, 16:34:20 »
Cześć jak udało Ci się połączyć mirrorlink po wifi?
Pytasz po raz kolejny o to samo.  <zalamka> NIE DA SIĘ TAK POŁĄCZYĆ

Offline pisklak46

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: 02 Lutego 2020, 17:07:50 »
tabazagt napisał że On to zrobił.
Wciąż uważasz że się nie da?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 02 Lutego 2020, 20:37:28 »
tabazagt napisał że On to zrobił.
Wciąż uważasz że się nie da?
Tak. To jest stary system, bez żadnego wsparcia i nigdy nie miał możliwosci połaczenia przez wi-fi tak żeby funkcjonował prawidłowo.
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2020, 20:41:52 wysłana przez pireus »

Offline tabazagt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #159 dnia: 22 Lutego 2020, 21:02:28 »
Potwierdzam działa na LG G6 i G7 po wi-fi tylko jakość wyświetlanego obrazu jest gorsza i jest małe opóźnienie.
Powiadomienia z messengera potrafią wywalić nawigację, najlepiej podczas używania wyłączyć powiadomienia w telefonie.
W ustawieniach stacji  jest możliwość wyboru połączenia.
Dla lepszej jakości wyświetlanego obrazu korzystam z kabelka usb

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 05 Marca 2020, 01:00:45 »
Hej,
Od jakiś 2 tygodni przestał mi działać MirrorLink. Testowałem różne kable nie w tym rzecz. Ktoś ma podobne problemy? telefon: Samsung S10. Nawigacja: Sygic z pakietem Mirrorlink

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #161 dnia: 05 Marca 2020, 07:25:44 »
Czy po podłączeniu telefonu w systemie inforozrywki w ogóle pojawia się u Ciebie opcja nawiazania połączenia Mirrorlink ? Czy po prostu nie wyświetlają się aplikacje już po nawiązaniu połączenia?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #162 dnia: 05 Marca 2020, 08:33:54 »
Czy po podłączeniu telefonu w systemie inforozrywki w ogóle pojawia się u Ciebie opcja nawiazania połączenia Mirrorlink ? Czy po prostu nie wyświetlają się aplikacje już po nawiązaniu połączenia?

Nie wiem jak u kolegi powyżej ale u mnie połączenie jest nawiązywane ale nie wyświetla się ani jedna aplikacja na ekranie radia. Walczyłem z tym długo i nigdy nie udało mi się tego rozwiązać. Tel to HTC U12+. Ma może ktoś na to pomysł?

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #163 dnia: 05 Marca 2020, 10:01:43 »
Sprawdź certyfikaty aplikacji w opcjach Mirrorlink. W razie potrzeby pobierz je od nowa.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #164 dnia: 05 Marca 2020, 10:07:34 »
Sprawdźcie proszę czy możecie zaktualizować certyfikaty. Bo ja nie mogę. A10 i N9.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl