Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1170 dnia: 25 Listopada 2020, 19:15:02 »
Ja 15.10 zamawiałem moją Toyotę Corollę TS 1.2T Comfort i obecnie czeka już na mnie do odbioru w salonie, więc niecałe 1.5 miesiąca od zamówienia. Pozdrawiam.
A jesteś pewny, że auto było dopiero produkowane a nie brałeś gotowego z placu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Oblężenie dotyczy hybryd a 1.2 to czysta benia jeśli było ujęte w planach produkcji to mogło to tyle trwać aczkolwiek mogło stać już gdzieś w Polsce i czekać.

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1171 dnia: 25 Listopada 2020, 19:15:20 »
Ja 15.10 zamawiałem moją Toyotę Corollę TS 1.2T Comfort i obecnie czeka już na mnie do odbioru w salonie, więc niecałe 1.5 miesiąca od zamówienia. Pozdrawiam.

Gdy zamawiałem, to szukałem konkretnego koloru. Kobieta w salonie sprawdziła mi kiedy taki kolor i wyposażenie będą wyprodukowane. Termin zejścia z linii produkcyjnej był na 15.11. Sprawdzałem w aplikacji i była konkretna data, kiedy auto wyjechało z fabryki. Także na pewno nie było to auto już wyprodukowane. Zamawiałem 15.10 auto dopiero będące w planie produkcji. Pozdrawiam.

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1172 dnia: 25 Listopada 2020, 19:19:19 »

Gdy zamawiałem, to szukałem konkretnego koloru. Kobieta w salonie sprawdziła mi kiedy taki kolor i wyposażenie będą wyprodukowane. Termin zejścia z linii produkcyjnej był na 15.11. Sprawdzałem w aplikacji i była konkretna data, kiedy auto wyjechało z fabryki. Także na pewno nie było to auto już wyprodukowane. Zamawiałem 15.10 auto dopiero będące w planie produkcji. Pozdrawiam.
No to faktycznie expresowo poszło:)

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1173 dnia: 25 Listopada 2020, 19:23:43 »
6 lat temu zamawiałem Aurisa II TS i wtedy w ciągu  miesiąca się uwinęli z produkcją i dostarczeniem do Polski. Teraz też sprawnie poszło. Po doposażeniu w alarm, listwy ochronne boczne i chlapacze, będę po weekendzie auto odbierał.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1174 dnia: 25 Listopada 2020, 19:31:40 »

Mogło być tak,że auto było już w planach produkcyjnych i się akurat wstrzeliłeś z wersją,wyposażeniem i kolorem :) Tak jak osoby,które we wrześniu/październiku zamawiały hybrydy w konkretnym kolorze - bo jest paru użytkowników,którzy zamówili już po mnie,a auto odebrali szybciej bo takie właśnie było w planach produkcyjnych ;) Nie znaczy to,że było już wyprodukowane, tylko było w planie na najbliższy miesiąc. Nie twierdzę,że tak było w Twoim przypadku - może faktycznie uwinęli się z produkcją konkretnego egzemplarza w miesiąc. Z tego co się dowiedziałem to 15 Toyota Polska mogła już wysłać zamówienia na auta na listopad,bo ponoć takie zamówienie wysyła się w okolicach 10-13 danego miesiąca do fabryki,a oni mówią co będzie produkowane z tej listy - ale ręki sobie za te informacje nie dam uciąć bo nie siedzę od środka

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1175 dnia: 25 Listopada 2020, 19:37:42 »
Tak, ja wybierałem konkretny kolor i wyposażenie i sprawdzaliśmy w salonie, kiedy będzie taki model wyprodukowany. Wtedy zamówiliśmy.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1176 dnia: 25 Listopada 2020, 21:42:06 »
Panowie, jakie to ma znaczenie? Jakie chciał,  takie ma, a czy był w planach, czy z placu fabryki? Zero różnicy.
Ktoś inny np. zamówił identyczny i...zrezygnował. Jest nastepny kupiec I nie czeka. Poszczególnych konfiguracji w sumie jest niewiele w stosunku do ilości produkowanych egzemplarzy.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2020, 21:45:05 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1177 dnia: 25 Listopada 2020, 21:47:03 »
Panowie, jakie to ma znaczenie? Jakie chciał,  takie ma, a czy był w planach, czy z placu fabryki? Zero różnicy.
Ktoś inny np. zamówił identyczny i...zrezygnował. Jest nastepny kupiec I nie czeka. Poszczególnych konfiguracji w sumie jest niewiele w stosunku do ilości produkowanych egzemplarzy.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
Znaczenie ma dla osób które czytają i żeby nie nastawiały się, że tak może być przy każdym aucie.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1178 dnia: 25 Listopada 2020, 21:57:15 »
...

Nie no faktycznie nie ma żadnego znaczenia czy auto odbierzesz za tydzień, miesiąc-połtora czy trzy miesiące i więcej ;) 

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1179 dnia: 25 Listopada 2020, 23:03:49 »
...

Nie no faktycznie nie ma żadnego znaczenia czy auto odbierzesz za tydzień, miesiąc-połtora czy trzy miesiące i więcej ;) 
Nie o czas oczekiwania mi chodziło, a o zakup z fabryki/placu/salonu, byleby się zgadzała specyfika którą zamawiamy.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1180 dnia: 25 Listopada 2020, 23:11:01 »
Wróćmy do głównego tematu. Jak tam wasze statusy?  :cool:

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1181 dnia: 25 Listopada 2020, 23:12:19 »
Cytat: Krisman link=topic=46638.msg694060#msg694060 date=1606336926
[/quote

Nie o czas oczekiwania mi chodziło, a o zakup z fabryki/placu/salonu, byleby się zgadzała specyfika którą zamawiamy.

Tu się oczywiście zgodzę.Akwarysta miał szczęście że to co chciał było tak szybko :) Niestety obecnie raczej czeka się 3-4 a nawet 5msc za autem i 1,5 msc to super wynik i raczej jednostkowy w obecnej sytuacji bo auta raczej są przetrzebione i wszystko leci do produkcji - jak tydzień temu zadzwoniłem z ciekawości zapytać po ile jest Corolla to usłyszałem że auto do produkcji to tak w marcu będzie.

A co do głównego tematu - dzisiaj powinna być już corolla u dealera i jak wszystko się uda dobrze zgrać to za tydzień się pochwalę ;)

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1182 dnia: 26 Listopada 2020, 15:14:48 »
Nareszcie status po przeładunku :) coraz bliżej :)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1183 dnia: 26 Listopada 2020, 15:19:31 »

Mi wczoraj wskoczyło po przeładunku obstawiam, że jutro Mszczonów.

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1184 dnia: 26 Listopada 2020, 22:15:16 »

A powiedz, autko po zmianie na po przeładunku dalej jest na mapie w Belgi czy wskoczyło na TIRA?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl