Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033978 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Toyota_Tomi

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1320 dnia: 31 Grudnia 2020, 12:25:43 »
Może to będzie bardziej czytelne :p

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Możesz wysłać tu skopiowany adres strony bo nigdzie nie można tego znaleźć?

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Rzeczywiście w aplikacji pojawiło się auto ale u mnie to wygląda tak jak na zdjęciu więc z tego co widać to już jest w salonie  <taniec>

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1321 dnia: 31 Grudnia 2020, 12:40:57 »
Rzeczywiście w aplikacji pojawiło się auto ale u mnie to wygląda tak jak na zdjęciu więc z tego co widać to już jest w salonie  <taniec>

masz już VIN więc już prawie masz auto :D gratz

Offline Toyota_Tomi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1322 dnia: 31 Grudnia 2020, 18:09:19 »

masz już VIN więc już prawie masz auto :D gratz

Dziękuję bardzo też zaraz będzie u Ciebie:) życzę wszystkim szybkiego odbioru swoich samochodów i szczęśliwego Nowego Roku:)) <taniec>

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1323 dnia: 05 Stycznia 2021, 10:00:25 »
Corolla Hback 2,0 Komfort S+Tech zamówiona na początku września 2020.
Pierwszy "gwarantowany" {przez Toyotę} odbiór to 1-15.listopad 2020, następny
"gwarantowany" przez Toyotę odbiór to 1.01 do 15.01.2021.
Po telefonie z mojej strony   dzisiaj czy już auto stoi w salonie, lub gdziekolwiek , usłyszałem:
auto jest w produkcji, ale nie jest jeszcze wyprodukowane, bo na wiosnę Toyota miała 2 miesieczny przestój, a tak wogóle
to wiekszość chce silnik 2,0 bo on znacznie lepiej jeżdzi niż 1.8 itd.., więc wiadomo, że są opóżnienia,tłok itp.
Na moje krótkie pytanie "kiedy mogę oczekiwać dostawy auta" usłyszałem, że 1.02 będzie następna dostawa, ale nie ma "żadnej gwarancji", że zamówione auto przyjedzie { jak ma przyjechać jeśli nie jest  jeszcze wyprodukowane jak slyszę?}.
Czy będzie w marcu? Tego też nikt nie może zagwarantować.
Czyli wiem, że nic nie wiem.Ja rozumiem, że Covid (ale nie od wczoraj} i inne problemy, że wszyscy w Polsce sie rzucili wykupować corolle z 2,0 ale skoro datę {daty} odbioru są ustalane przez jedna stronę (Toyota a nie klient}, to chyba mają wiedzę odnośnie swoich mocy produkcyjnych , przyjętych zamówień i terminów realizacji?.
Ja rozumiem, że termin może sie "obsunąć" o miesiąc, nawet dwa ale na miły Bóg nie może sie "obsuwać" po raz drugi,trzeci
z zerową zwrotną informacją do klienta, który stoi "zawieszony" w próżni z nadzieją, że "kiedyś Pan ,panie tego rynek sie nasyci, ludzie sie obkupią silnikiem 2,0 i dostąpisz pan , panie łaski zakupu"
Auto Corollę Hback 2.0 wybraliśmy w sposób przemyślany bo wydaje nam sie optymalne pod kątem naszych potrzeb,rozmiarów, osiągów itp. i dalej tkwimy w tym postanowieniu.
Natomiast muszę brać też pod uwagę jakieś alternatywy i nie ma za bardzo czasu bo inne auta, wersje silnikowe, które mogą być alternatywą zaczynają powoli znikać.Braliśmy pod uwagę inne auto na jesieni, oferowano dobry rabat, dziś to auto z roku 2020  mimo  roku 2021 podrożało , bo już takiej wersji silnikowej nie będzie itd.Więc czas "pili" a my nadal w stanie "oczekującym".To nie jest narzekanie z mojej strony, ale raczej próba zwrócenia uwagi, że zamawianie aut u Toyoty może być
całkiem odmienne od rozmowy w salonie i spisanej umowy czyli "nie wszystko złoto , co się świeci"Kto chce dziś zamówić toyotę bo z reklamy biję, że są wyprzedaże, niech uzbroi sie w cierpliwość już na wstępie.
A może nie jest tak żle i "nasza" corolla stoi gdzieś już na placu lub jedzie w transporcie, o czym nikt jeszcze nie wie, kto wie, kto wie?

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1324 dnia: 05 Stycznia 2021, 11:31:48 »
Corolla Hback 2,0 Komfort S+Tech zamówiona na początku września 2020.
Pierwszy "gwarantowany" {przez Toyotę} odbiór to 1-15.listopad 2020, następny
"gwarantowany" przez Toyotę odbiór to 1.01 do 15.01.2021.
Po telefonie z mojej strony   dzisiaj czy już auto stoi w salonie, lub gdziekolwiek , usłyszałem:
auto jest w produkcji, ale nie jest jeszcze wyprodukowane, bo na wiosnę Toyota miała 2 miesieczny przestój, a tak wogóle
to wiekszość chce silnik 2,0 bo on znacznie lepiej jeżdzi niż 1.8 itd.., więc wiadomo, że są opóżnienia,tłok itp.
Na moje krótkie pytanie "kiedy mogę oczekiwać dostawy auta" usłyszałem, że 1.02 będzie następna dostawa, ale nie ma "żadnej gwarancji", że zamówione auto przyjedzie { jak ma przyjechać jeśli nie jest  jeszcze wyprodukowane jak slyszę?}.
Czy będzie w marcu? Tego też nikt nie może zagwarantować.
Czyli wiem, że nic nie wiem.Ja rozumiem, że Covid (ale nie od wczoraj} i inne problemy, że wszyscy w Polsce sie rzucili wykupować corolle z 2,0 ale skoro datę {daty} odbioru są ustalane przez jedna stronę (Toyota a nie klient}, to chyba mają wiedzę odnośnie swoich mocy produkcyjnych , przyjętych zamówień i terminów realizacji?.
Ja rozumiem, że termin może sie "obsunąć" o miesiąc, nawet dwa ale na miły Bóg nie może sie "obsuwać" po raz drugi,trzeci
z zerową zwrotną informacją do klienta, który stoi "zawieszony" w próżni z nadzieją, że "kiedyś Pan ,panie tego rynek sie nasyci, ludzie sie obkupią silnikiem 2,0 i dostąpisz pan , panie łaski zakupu"
Auto Corollę Hback 2.0 wybraliśmy w sposób przemyślany bo wydaje nam sie optymalne pod kątem naszych potrzeb,rozmiarów, osiągów itp. i dalej tkwimy w tym postanowieniu.
Natomiast muszę brać też pod uwagę jakieś alternatywy i nie ma za bardzo czasu bo inne auta, wersje silnikowe, które mogą być alternatywą zaczynają powoli znikać.Braliśmy pod uwagę inne auto na jesieni, oferowano dobry rabat, dziś to auto z roku 2020  mimo  roku 2021 podrożało , bo już takiej wersji silnikowej nie będzie itd.Więc czas "pili" a my nadal w stanie "oczekującym".To nie jest narzekanie z mojej strony, ale raczej próba zwrócenia uwagi, że zamawianie aut u Toyoty może być
całkiem odmienne od rozmowy w salonie i spisanej umowy czyli "nie wszystko złoto , co się świeci"Kto chce dziś zamówić toyotę bo z reklamy biję, że są wyprzedaże, niech uzbroi sie w cierpliwość już na wstępie.
A może nie jest tak żle i "nasza" corolla stoi gdzieś już na placu lub jedzie w transporcie, o czym nikt jeszcze nie wie, kto wie, kto wie?
Gdzie zamawiales?

Offline i_rav_u

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1325 dnia: 05 Stycznia 2021, 21:18:19 »
RAV4 2.5 Hybrid Dynamic Force AWD
Zamówiona 14-12-2020

Aktualny status: W transporcie, Zeebrugge, BELGIUM
Status w debug'u: "currentStatus": "LeftTheDepot"

Na mapce mam ścieżkę transportu Zeebrugge -> Gdynia -> salon Toyoty, to samo wynika z "intermediateDeliveries" w debug'u.

Czy ktoś już miał przypadek transportu do Gdyni zamiast do Mszczonowa? Jaki to ma wpływ na czas oczekiwania?

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1326 dnia: 05 Stycznia 2021, 23:02:49 »
Chyba rawy płyną z Japonii a corolle z Anglii więc to nie ten wątek

Offline i_rav_u

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1327 dnia: 06 Stycznia 2021, 12:20:53 »
Chyba rawy płyną z Japonii a corolle z Anglii więc to nie ten wątek

Racja a propos wątku - nie ogarnąłem, sry.

Z drugiej strony może to być interesujące dla wszystkich oczekujących na Toyotę:

1. Sytuacja dotyczy współdzielonej części trasy dostawy (obojętnie czy z Japonii czy z UK) - od przeładunku w hub'ie Toyoty w Zeebrugge do salonu docelowego.
2. Tydzień temu mapka na stronie pokazywała ścieżkę transportu: Zeebrugge -> Mszczonów -> salon Toyoty (ikona na Zeebrugge - laweta), która po jednym dniu zmieniła się na Zeebrugge -> Gdynia -> salon Toyoty (ikona na Zeebrugge - statek).

Będę wdzięczny za info czy ktoś z Was miał podobną sytuację i jak ewentualnie wpłynęło to na czas realizacji.

Pozdrawiam

Offline Julia87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1328 dnia: 11 Stycznia 2021, 18:26:32 »
Hej
Wiadomo coś może na temat samochodów które mialy dojechać w styczniu ?

Aplikacja nie działa ...
Sprzedawca też za dużo nie wie...

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1329 dnia: 11 Stycznia 2021, 21:35:54 »
Cześć koledzy, ja mam pytanie do ludzi którzy zamawiali auto po nowym roku o ile już tacy tu są czy dostaliście kod do siedzenia zamówienia czy toyota już z tego się wycofała?

Offline PeterM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1330 dnia: 12 Stycznia 2021, 16:05:20 »
Witam forumowiczów,
czytam forum od miesięcy wiele już skorzystałem i ciągle się czegoś uczę od użytkowników toyot :)

Mam pytanie dotyczące śledzenia zamówionego auta, dziś pokazał mi się nowy status :
W transporcie
Bytom, POLAND
Samochód jest w drodze

Twój samochód jest już prawie gotowy do odbioru, ale najpierw musi jeszcze przejść ostatnie kontrole, które pozwolą upewnić się, że jego stan jest idealny. Sprawdzanych zostanie ponad 50 punktów kontrolnych ? od działania rozrusznika po ciśnienie w oponach.

Po szczegółowym przeglądzie przedsprzedażowym samochód trafi do Dilera, skąd go odbierzesz.

Już wkrótce zostaniesz powiadomiony o tym, że Twój samochód jest gotowy do odbioru.

Wszyscy piszą o Mszczonowie, a tu Bytom, dodam tylko że chodzi o nowego Yarisa, status nie zmieniał się od dwóch tygodni, dziś po kontakcie z dealerem magicznie zmieniło się z Francji na Bytom nie wiem co o tym myśleć  :roll:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1331 dnia: 12 Stycznia 2021, 16:12:10 »
Cieszyć się

Wysłane z mojego j23 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1332 dnia: 12 Stycznia 2021, 22:52:51 »
Witam forumowiczów,
czytam forum od miesięcy wiele już skorzystałem i ciągle się czegoś uczę od użytkowników toyot :)

Mam pytanie dotyczące śledzenia zamówionego auta, dziś pokazał mi się nowy status :
W transporcie
Bytom, POLAND
Samochód jest w drodze

Twój samochód jest już prawie gotowy do odbioru, ale najpierw musi jeszcze przejść ostatnie kontrole, które pozwolą upewnić się, że jego stan jest idealny. Sprawdzanych zostanie ponad 50 punktów kontrolnych ? od działania rozrusznika po ciśnienie w oponach.

Po szczegółowym przeglądzie przedsprzedażowym samochód trafi do Dilera, skąd go odbierzesz.

Już wkrótce zostaniesz powiadomiony o tym, że Twój samochód jest gotowy do odbioru.

Wszyscy piszą o Mszczonowie, a tu Bytom, dodam tylko że chodzi o nowego Yarisa, status nie zmieniał się od dwóch tygodni, dziś po kontakcie z dealerem magicznie zmieniło się z Francji na Bytom nie wiem co o tym myśleć  :roll:
Do salonu w Bytomiu  bo tam pewnie zamawiales u Czajki to tam odbierzesz.

Offline PeterM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1333 dnia: 12 Stycznia 2021, 23:56:53 »
No właśnie nie :roll: zamawiałem w Łodzi, dlatego zdziwiła mnie ta trasa do Bytomia  :roll:

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1334 dnia: 13 Stycznia 2021, 00:20:38 »
No to trochę dziwne może wiozą przez ślunsk co by złopoł corny luty

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl