Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034407 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1380 dnia: 26 Lutego 2021, 08:08:38 »
Auto odebrane w tym tygodniu na  parę dni przed upływem 6 miesięcy od zamówienia.

no to kolego muszę ci powiedzieć że mocno słabo trafiłeś

u mnie odbiór w oddzielnym showroomie - kawa ciastka i inne pierdoły - generalnie spędziłem w nim ze sprzedawcą ponad godzinę (tak się chłopak rozgadał) wszystko pokazał, śmichy chichy itp

byłem mocno zaskoczony - ale to nie koniec historii

z racji mojej wcześniejszej walki (vide wcześniejsze posty - na samochód czekałem dokladnie 4 miesiące i 4 dni :P - mnóstwo maili wymienionych z salonem i centralą TMP) mój sprzedawca mocno mnie zaskoczył pytaniem na koniec "to jak to będzie z tym pozwem sądowym" (vide wczesniejsze maile jw.). Ja oczy - nie ukrywam trochę mi się głupio zrobiło - po czym powiedziałem że puszczam to już w niepamięć - na co on do mnie że ma dla mnie z racji sytuacja jaka była 2 vouchery na 1k każdy...... no i tu mega mocny szok (w sensie pozytywnym)

na sam koniec - jak już ze sprzedawcy (jak i ze mnie) zeszło ciśnienie - totalny luz ze sprzedawcą - zupełnie inna rozmowa można by rzec na stopie czysto koleżeńskiej

podsumowując - początek z zakupem mega ciężki - za to odbiór i po odbiorze (generalnie ze sprzedawcą kontakt cały czas z racji kilku pierdół - nie że coś nie tak z samochodem - ale ja to czepliwy jestem :P) wszystko na mega pozytyw

Generalnie już wiem że za 5 lat wracam do tego salonu choćby nie wiem co :D

ps. co do benzyny to z tego co dotankowałem to miałem około 8 litrów w baku więc ani mało ani dużo (spokojnie bym prawie 100 km zrobił)

kolego andrzejek-k68 - nie zniechęcaj się co do marki ale z pewnością ewentualnie w przyszłości omijaj ten salon gdzie zakupiłeś obecne auto - szerokim łukiem

Życzę szerokości

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1381 dnia: 26 Lutego 2021, 08:13:35 »
Auto odebrane w tym tygodniu na  parę dni przed upływem 6 miesięcy od zamówienia.

no to kolego muszę ci powiedzieć że mocno słabo trafiłeś

u mnie odbiór w oddzielnym showroomie - kawa ciastka i inne pierdoły - generalnie spędziłem w nim ze sprzedawcą ponad godzinę (tak się chłopak rozgadał) wszystko pokazał, śmichy chichy itp

byłem mocno zaskoczony - ale to nie koniec historii

z racji mojej wcześniejszej walki (vide wcześniejsze posty - na samochód czekałem dokladnie 4 miesiące i 4 dni - mnóstwo maili wymienionych z salonem i centralą TMP) mój sprzedawca mocno mnie zaskoczył pytaniem na koniec "to jak to będzie z tym pozwem sądowym" (vide wczesniejsze maile jw.). Ja oczy - nie ukrywam trochę mi się głupio zrobiło - po czym powiedziałem że puszczam to już w niepamięć - na co on do mnie że ma dla mnie z racji sytuacja jaka była 2 vouchery na 1k każdy...... no i tu mega mocny szok (w sensie pozytywnym)

na sam koniec - jak już ze sprzedawcy (jak i ze mnie) zeszło ciśnienie - totalny luz ze sprzedawcą - zupełnie inna rozmowa można by rzec na stopie czysto koleżeńskiej

podsumowując - początek z zakupem mega ciężki - za to odbiór i po odbiorze (generalnie ze sprzedawcą kontakt cały czas z racji kilku pierdół - nie że coś nie tak z samochodem - ale ja to czepliwy jestem :P) wszystko na mega pozytyw

Generalnie już wiem że za 5 lat wracam do tego salonu choćby nie wiem co :D

ps. co do benzyny to z tego co dotankowałem to miałem około 8 litrów w baku więc ani mało ani dużo (spokojnie bym prawie 100 km zrobił)

kolego andrzejek-k68 - nie zniechęcaj się co do marki ale z pewnością ewentualnie w przyszłości omijaj ten salon gdzie zakupiłeś obecne auto - szerokim łukiem

Życzę szerokości
Powiedz mi jaki rocznik produkcji masz auta? Brałeś wyprzedaż czy normalny zakup z upustami? Pytam bo ja mam 21 z wyprzedaży i mi powiedziano że nie przysługuje voucher

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1382 dnia: 26 Lutego 2021, 08:33:46 »
Powiedz mi jaki rocznik produkcji masz auta? Brałeś wyprzedaż czy normalny zakup z upustami? Pytam bo ja mam 21 z wyprzedaży i mi powiedziano że nie przysługuje voucher

nie z wyprzedaży - rocznik 21

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1383 dnia: 26 Lutego 2021, 09:46:35 »

nie z wyprzedaży - rocznik 21
Czyli dobrze rozumiem że wyprzedaż i rocznik 21 i produkcji 21 i do tego dwa vouchery?

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1384 dnia: 26 Lutego 2021, 10:02:17 »
Ja do auta ani do marki nic nie mam .Natomiast jak dla mnie "auta sprzedaje serwis", jeśli jest kiepski, mało pomocny  i nie mamy innego do wyboru w najblizszej okolicy, to wtedy zmieniam i markę, choćby była jak najlepsza, bo przecież kazde urządzenie potrzebuje predzej czy póżniej serwisu.Natomiast fakt wypuszczenia auta nowego z salonu z wieloma "niedoróbkami", które powinny być zauważone i łatwo poprawione
przy choćby pobieżnym sprawdzeniu przed wydaniem świadczy o niechlujności i wystawia danemu serwisowi kiepską opinię, już od początku.Ja już do nich nie mam zaufania.Ale jak wspomniałem samo auto wydaje sie ok. {to nasza 1-sza hybryda} i w trakcie codziennej jazdy system odzyskiwania energii, osiągi auta, spalanie itp. są  b. b. fajne i corolla zyskuje przy bliższym poznaniu.
Gdyby tylko troszke lepiej postarali sie o lepsze wyciszenie.Ale samego zakupu nie żałujemy i oby tak dalej.
Może "nie ma tego złego. co sie dobrze nie kończy" i to juz zdecydowanie lepsze, niż początkowe zaurocznie co często skutkuje tym, że "
miłe złego początki".

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1385 dnia: 26 Lutego 2021, 10:17:59 »
Czyli dobrze rozumiem że wyprzedaż i rocznik 21 i produkcji 21 i do tego dwa vouchery?

- jak wyżej - NIE Z WYPRZEDAŻY (ta ruszyła bodajże 10 października 2020)
- rocznik 21
- produkcja 20 (dokładnie 9-12-2020 r.)
i tak dwa vouchery

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1386 dnia: 26 Lutego 2021, 10:22:28 »

- jak wyżej - NIE Z WYPRZEDAŻY (ta ruszyła bodajże 10 października 2020)
- rocznik 21
- produkcja 20 (dokładnie 9-12-2020 r.)
i tak dwa vouchery
Ok bo źle zrozumiałem

Offline Grzesiekp30

• Początkujący
« Odpowiedź #1387 dnia: 07 Marca 2021, 15:17:18 »
Dzień dobry,

Panowie i Panie - Świeżak tu jestem! Nawet tej Toyotki jeszcze nie mam, ale może ktoś mi pomoże bo coś mi podlatuje problemami z dealerem!

Do brzegu - Na koniec grudnia 2020 zdecydowałem się na zakup nowego Busa - padło na ProAce, pan w salonie uprzejmie prosił o dopięcie spraw do końca roku (że pracowałem w podobnej sprzedaży) nawet go rozumiałem i podpisaliśmy umowę na auto, wpłaciłem zaliczkę tak żeby miał to do końca roku.

Teoretycznie w umowie określiliśmy termin na drogę połowę marca br jeśli chodzi o dostawę. 3 tyg temu byłem u dealera pan lekko się zmieszał widząc mnie w salonie, ewidentnie nie mógł znaleźć umowy podpisanej i określić mi statusu auta, z racji że praca w sprzedaży nauczyła mnie mieć na wszystko podkładkę napisałem oficjalnego maila z prośba o określenie statusu i daty.. tydzień ciszy znowu ponowiłem maila... znowu tydzień ciszy. O shit dziś (mamy niedziele) dzwoni Pan czy mogę mu wysłać umowę mailem bo on nie może jej znaleźć a jutro ma audyt w salonie  :wallbash:.. a ja powinienem mieć ja na mailu?! No nie nawet tego nie pamiętał że klepaliśmy to na papier. Ja umowę mam ale czuje że coś się złego dzieje.

Czy mamy tu kogoś kto mógłby po jakiś danych ogarnąć mi info jaki jest i czy w ogóle jest status auta..? Bo coś mi się wydaje że będzie wojna..?

Z góry dzięki za pomoc!

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1388 dnia: 09 Marca 2021, 16:46:53 »
Dzień dobry,

Panowie i Panie - Świeżak tu jestem! Nawet tej Toyotki jeszcze nie mam, ale może ktoś mi pomoże bo coś mi podlatuje problemami z dealerem!

Do brzegu - Na koniec grudnia 2020 zdecydowałem się na zakup nowego Busa - padło na ProAce, pan w salonie uprzejmie prosił o dopięcie spraw do końca roku (że pracowałem w podobnej sprzedaży) nawet go rozumiałem i podpisaliśmy umowę na auto, wpłaciłem zaliczkę tak żeby miał to do końca roku.

Teoretycznie w umowie określiliśmy termin na drogę połowę marca br jeśli chodzi o dostawę. 3 tyg temu byłem u dealera pan lekko się zmieszał widząc mnie w salonie, ewidentnie nie mógł znaleźć umowy podpisanej i określić mi statusu auta, z racji że praca w sprzedaży nauczyła mnie mieć na wszystko podkładkę napisałem oficjalnego maila z prośba o określenie statusu i daty.. tydzień ciszy znowu ponowiłem maila... znowu tydzień ciszy. O shit dziś (mamy niedziele) dzwoni Pan czy mogę mu wysłać umowę mailem bo on nie może jej znaleźć a jutro ma audyt w salonie  :wallbash:.. a ja powinienem mieć ja na mailu?! No nie nawet tego nie pamiętał że klepaliśmy to na papier. Ja umowę mam ale czuje że coś się złego dzieje.

Czy mamy tu kogoś kto mógłby po jakiś danych ogarnąć mi info jaki jest i czy w ogóle jest status auta..? Bo coś mi się wydaje że będzie wojna..?

Z góry dzięki za pomoc!
Z całym szacunkiem ale odpowiednim miejscem na pytanie "kto mógłby po jakiś danych ogarnąć mi info jaki jest i czy w ogóle jest status auta..?" jest gabinet Kierownika DOK albo i Kierownika Salonu, a nie jakby nie było jakieś forum w sieci...

No i witamy na Forum!   :-) :-)
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline Baltazar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1389 dnia: 09 Marca 2021, 19:35:49 »
Hejka!
Dzisiaj przysłali mi "papiery" potrzebne do rejestracji, niestety UM moze mi dopiero zarejestowac auto w piątek(trzeba sie umawiać-COVID). Samochód kupiony z wyprzedarzy Corolla sedan 1.6 Comfort+Style+Tech,  data produkcji 15.10.2020. Ale moje pytanie dotyczy "Oświadczenia o danych i informacjach o pojeździe", w którym jest napisane, że samochód został sprowadzony ze SŁOWENI !
Byłem święcie przekonany, że samochody z wyprzedaży są z polskich zasobów. Czy u was też były takie przypadki?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1390 dnia: 09 Marca 2021, 19:41:44 »
Hejka!
Dzisiaj przysłali mi "papiery" potrzebne do rejestracji, niestety UM moze mi dopiero zarejestowac auto w piątek(trzeba sie umawiać-COVID). Samochód kupiony z wyprzedarzy Corolla sedan 1.6 Comfort+Style+Tech,  data produkcji 15.10.2020. Ale moje pytanie dotyczy "Oświadczenia o danych i informacjach o pojeździe", w którym jest napisane, że samochód został sprowadzony ze SŁOWENI !
Byłem święcie przekonany, że samochody z wyprzedaży są z polskich zasobów. Czy u was też były takie przypadki?
Sedan jest robiony w Turcji. Pewnie jakis myk akcyzowy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1391 dnia: 09 Marca 2021, 19:46:51 »
Ja mam w papierach "Belgia" ale mam rav 4. (produkcja Japonia) Też wyprzedaż w tamtym roku.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Baltazar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1392 dnia: 09 Marca 2021, 20:22:30 »
Ja mam w papierach "Belgia" ale mam rav 4. (produkcja Japonia) Też wyprzedaż w tamtym roku.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja też mam w "świadectwie zgodności" nazwa firmy i producenta-Belgia, ale na osobnej kartce w "oświadczeniu o danych niezbednych do rejestracji" w rubryce pojazd sprowadzony-Slowenia.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1393 dnia: 09 Marca 2021, 20:46:11 »
Co prawda w poprzedniej wersji Corolki ale też kupowałem z wyprzedaży rocznika i gościu w ASO mi znalazł taką wersję jak chciałem, która była gdzieś we Włoszech i stamtąd była ściągana. No ale to mi powiedział,o tym przy zamawianiu.

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1394 dnia: 03 Kwietnia 2021, 12:38:18 »
No hej, pytanko
Wiem ze forum nie jest od uzyskania konkretnej i wiążącej odpowiedzi tylko BOK :) , ale znoszę jajo w oczekiwaniu ...
Auto zamówione 26.03 , salon podał dwa terminy odbioru 04.05 i drugi ponoć bardziej realny 19.05.
W myT jest status jak na obrazku i pytanie moje brzmi - jak z Waszego doświadczenia i wiedzy te statusy się zmieniają i czy podane terminy są wiarygodne ?

My21 2.0 TS exe+vip

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl