Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034627 razy)

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1620 dnia: 29 Listopada 2021, 12:51:41 »
Mój wg apki w Mszczonowie od 13.11. Auto już zarejestrowane i papiery podpisane, ale jeszcze nie mam daty. Odbiór wg dealera początek grudnia.

Jaku

• Gość
« Odpowiedź #1621 dnia: 29 Listopada 2021, 14:51:35 »
Oj, to ja tak nie mam. Ja się będę cieszyła z właściwego wyboru :)

Jak statusy Waszych aut?

Niezmiennie mam, że 18.11 pojawił się w Belgii, a 20.11 teoretycznie powinien być w Mszczonowie, ale jest status notVisited :/
Info od dealera brak

Poprawka, dziś dostałem telefon, że samochód już jest w Polsce ;)

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1622 dnia: 29 Listopada 2021, 15:29:58 »

Jak statusy Waszych aut?

Niezmiennie mam, że 18.11 pojawił się w Belgii, a 20.11 teoretycznie powinien być w Mszczonowie, ale jest status notVisited :/
Info od dealera brak

No to zazdraszam :) Ja jeszcze czekam. Niby 27.11 miał być w Mszczonowie...ale nadal jest notVisited.

« Ostatnia zmiana: 29 Listopada 2021, 16:02:57 wysłana przez Milejdi »

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1623 dnia: 29 Listopada 2021, 16:36:28 »
Są takie modele, że 6 mc a i od ręki też są :)
Dokładnie, ja czekam od końca sierpnia i jeszcze w produkcji nie jest. Według strony niby 2 grudnia ma coś zacząć się dziać. Termin odbioru na umowie mam 15 grudnia.
Gdzie to widzisz na stronie, że 2 grudnia ma coś zacząć się dziać? U mnie też na razie status bez zmian pokazała się tylko fabryka i jest nadal przetwarzanie zamówienia.
W kodzie źródłowym tam gdzie masz swoje zamówienie. Procedura jak to zrobić jest opisana tutaj na 2 stronie.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1624 dnia: 30 Listopada 2021, 11:18:43 »
U mnie zmienił status na "produkcja w toku" ale maila jeszcze nie dostałem. Czy zmiany są automatyczne czy to jakoś idzie przez dilera i on musi "coś kliknąć"?

Offline j_24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1625 dnia: 30 Listopada 2021, 11:24:21 »
Ja zamawiałem dwie szt sedany hybrydy jedną comfort biała perła z czarnym środkiem i termin na 30 styczeń drugą comfort tech style biała perła jasne wnętrze termin 3 styczeń . Jak widać cykl produkcyjny dla poszczególnych wersji jest różny.

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO
Status obydwu zmienił się na 15.12.21 gwarantowana dostawa

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO
Jedna dotarła comfort tech style dzisiaj dostałem fakturę na drugą czekam

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO

Corolla Sedan 2019 Oxide Bronze 1.6 multidrive Tech+Style-Była
Corolla Sedan 2021 Metal Stream 1.6 multidrive Tech+Style- Jest
Corolla Sedan 2021 Pearl White 1.8 Hybrid  Tech+Style-będzie na dniach

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1626 dnia: 30 Listopada 2021, 12:51:04 »
U mnie zmienił status na "produkcja w toku" ale maila jeszcze nie dostałem. Czy zmiany są automatyczne czy to jakoś idzie przez dilera i on musi "coś kliknąć"?
Powiadomienia i statusy chyba idą z automatu, sprzedawca nie ma na to wpływu. Rozmawiałem niedawno ze swoim sprzedawcą i powiedział, że czeka aż samochód będzie w PL i jak mu się nr VIN pokaże wtedy będzie mógł zlecić transport samochodu do salonu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1627 dnia: 30 Listopada 2021, 18:22:33 »
Powiadomienia i statusy chyba idą z automatu, sprzedawca nie ma na to wpływu. Rozmawiałem niedawno ze swoim sprzedawcą i powiedział, że czeka aż samochód będzie w PL i jak mu się nr VIN pokaże wtedy będzie mógł zlecić transport samochodu do salonu.

Aha, a ile średnio może trwać produkcja? Ciekawe czy Auto dotrze przed nowym rokiem. Raczej wątpię.

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1628 dnia: 30 Listopada 2021, 18:31:50 »
U mnie dla nie Corolli wygląda to tak:

29.09.2021 - zamówienie
24.10.2021 - produkcja w toku (Sakarya, Turcja)
28.10.2021 - pojazd opuścił fabrykę
28.10.2021 - w transporcie
06.11.2021 - w transporcie (Koper, Słowenia)
13.11.2021 - Mszczonów

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1629 dnia: 30 Listopada 2021, 20:08:08 »

Aha, a ile średnio może trwać produkcja? Ciekawe czy Auto dotrze przed nowym rokiem. Raczej wątpię.
8.11 dostałem maila o produkcji, a 10.11 że opuściła fabrykę i jest w transporcie. Także sama produkcja to pikuś, najdłużej trwa tak zwana kontrola jakości po produkcji i transport. Oczywiście nadal czekam

« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2021, 20:09:47 wysłana przez vipmleko »

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1630 dnia: 01 Grudnia 2021, 08:32:20 »
U mnie dzisiaj również zmiana na "produkcja w toku".

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1631 dnia: 01 Grudnia 2021, 16:11:05 »

Jak statusy Waszych aut?

Info od dealera brak

No to zazdraszam :) Ja jeszcze czekam. Niby 27.11 miał być w Mszczonowie...ale nadal jest notVisited.
Moja brynia już w Mszczanowie, właśnie dzwonił do mnie opiekun W statusie nadal UK. Do dwóch tygodni ma być na miejscu. Czyli teoretycznie Twoja również musi być

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1632 dnia: 01 Grudnia 2021, 16:29:41 »

Jak statusy Waszych aut?

Info od dealera brak

Moja brynia już w Mszczanowie, właśnie dzwonił do mnie opiekun W statusie nadal UK. Do dwóch tygodni ma być na miejscu. Czyli teoretycznie Twoja również musi być

O! To dobre wieści! Czekam zatem na telefon od mojego sprzedawcy  :grin: Mój  status to nadal Grimsby.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1633 dnia: 02 Grudnia 2021, 14:21:48 »
Są takie modele, że 6 mc a i od ręki też są :)
Dokładnie, ja czekam od końca sierpnia i jeszcze w produkcji nie jest. Według strony niby 2 grudnia ma coś zacząć się dziać. Termin odbioru na umowie mam 15 grudnia.
Gdzie to widzisz na stronie, że 2 grudnia ma coś zacząć się dziać? U mnie też na razie status bez zmian pokazała się tylko fabryka i jest nadal przetwarzanie zamówienia.
W kodzie źródłowym tam gdzie masz swoje zamówienie. Procedura jak to zrobić jest opisana tutaj na 2 stronie.
U mnie dzisiaj zmiana statusu, że opuścił fabrykę, więc produkcja migiem. Ciekawe ile teraz czasu będą go transportowali. Jak można odnaleźć numer VIN? Wiem że było to już poruszane ale prosiłbym o przypomnienie albo odesłanie.

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1634 dnia: 02 Grudnia 2021, 17:00:55 »
W przeglądarce np. Chrome (podam na jego przykładzie - w innych przeglądarkach jest podobnie) trzeba odpalić narzędzia dla developerów (na windowsie to było chyba Ctrl + Shift + I), przejść do zakładki "Network", wejść na stronę statusu zamówienia i odświeżyć stronę mając otwartą zakładkę network. W zakładce network będzie pole "filter", wystarczy tam wyfiltrować po frazie "api/orders" i powinno się na liście zapytań do serwera pojawić jedna pozycja - żądanie pobrania statusu zamówienia. Klikamy na te żądanie, otworzy się pogląd tego żądania, przechodzimy w nim do zakładki "Preview", pojawi się tam "0: ..." z takim szarym trójkątem (chyba, że mamy więcej samochodów w śledzeniu zamówienia - wtedy trzeba odszukać właściwe zamówienie, najlepiej po kodzie zamówienia - pole "orderId") - klikamy na ten trójkąt, aby nam się to rozwinęło. Jak się rozwinie można tam odszukać pole "VIN"
Tutaj masz opisane, cytat ze strony 2 jak wcześniej pisałem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl