Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1635 dnia: 02 Grudnia 2021, 17:58:23 »
W przeglądarce np. Chrome (podam na jego przykładzie - w innych przeglądarkach jest podobnie) trzeba odpalić narzędzia dla developerów (na windowsie to było chyba Ctrl + Shift + I), przejść do zakładki "Network", wejść na stronę statusu zamówienia i odświeżyć stronę mając otwartą zakładkę network. W zakładce network będzie pole "filter", wystarczy tam wyfiltrować po frazie "api/orders" i powinno się na liście zapytań do serwera pojawić jedna pozycja - żądanie pobrania statusu zamówienia. Klikamy na te żądanie, otworzy się pogląd tego żądania, przechodzimy w nim do zakładki "Preview", pojawi się tam "0: ..." z takim szarym trójkątem (chyba, że mamy więcej samochodów w śledzeniu zamówienia - wtedy trzeba odszukać właściwe zamówienie, najlepiej po kodzie zamówienia - pole "orderId") - klikamy na ten trójkąt, aby nam się to rozwinęło. Jak się rozwinie można tam odszukać pole "VIN"
Tutaj masz opisane, cytat ze strony 2 jak wcześniej pisałem.
Dzięki. Zaraz spróbuje go wydobyć.

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1636 dnia: 02 Grudnia 2021, 18:20:28 »
Są takie modele, że 6 mc a i od ręki też są :)
Dokładnie, ja czekam od końca sierpnia i jeszcze w produkcji nie jest. Według strony niby 2 grudnia ma coś zacząć się dziać. Termin odbioru na umowie mam 15 grudnia.
Gdzie to widzisz na stronie, że 2 grudnia ma coś zacząć się dziać? U mnie też na razie status bez zmian pokazała się tylko fabryka i jest nadal przetwarzanie zamówienia.
W kodzie źródłowym tam gdzie masz swoje zamówienie. Procedura jak to zrobić jest opisana tutaj na 2 stronie.
U mnie dzisiaj zmiana statusu, że opuścił fabrykę, więc produkcja migiem. Ciekawe ile teraz czasu będą go transportowali. Jak można odnaleźć numer VIN? Wiem że było to już poruszane ale prosiłbym o przypomnienie albo odesłanie.
W moim przypadku 20 dni od momentu opuszczenia fabryki, a transportem do Mszczonowa. Później jeszcze do 14 dni transport do salonu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1637 dnia: 02 Grudnia 2021, 18:49:00 »
Dokładnie, ja czekam od końca sierpnia i jeszcze w produkcji nie jest. Według strony niby 2 grudnia ma coś zacząć się dziać. Termin odbioru na umowie mam 15 grudnia.
Gdzie to widzisz na stronie, że 2 grudnia ma coś zacząć się dziać? U mnie też na razie status bez zmian pokazała się tylko fabryka i jest nadal przetwarzanie zamówienia.
W kodzie źródłowym tam gdzie masz swoje zamówienie. Procedura jak to zrobić jest opisana tutaj na 2 stronie.
U mnie dzisiaj zmiana statusu, że opuścił fabrykę, więc produkcja migiem. Ciekawe ile teraz czasu będą go transportowali. Jak można odnaleźć numer VIN? Wiem że było to już poruszane ale prosiłbym o przypomnienie albo odesłanie.
W moim przypadku 20 dni od momentu opuszczenia fabryki, a transportem do Mszczonowa. Później jeszcze do 14 dni transport do salonu.

Czyli autko będzie chyba dopiero w styczniu 2022 bo mamy już początek grudnia. VIN wydobyty co z nim można dalej zrobić żeby sprawdzić parametry itp?

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1638 dnia: 02 Grudnia 2021, 18:52:47 »

Czyli autko będzie chyba dopiero w styczniu 2022 bo mamy już początek grudnia. VIN wydobyty co z nim można dalej zrobić żeby sprawdzić parametry itp?
Po wpisaniu VIN możesz ze strony pobrać instrukcje obsługi i w oczekiwaniu zacząć sobie czytać w aplikacji znając VIN możesz tez dodać swoje auto i to wszystko w sumie co możesz zrobić

« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2021, 19:36:47 wysłana przez vipmleko »

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1639 dnia: 02 Grudnia 2021, 19:08:54 »
Jeszcze za wcześnie bo zanim dotrze auto to całą przeczytam ;)

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1640 dnia: 03 Grudnia 2021, 09:47:17 »
Dzisiaj znowu zmiana statusu na w transporcie Grimsby. Ciekawe kiedy dotrze do salonu.

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1641 dnia: 03 Grudnia 2021, 10:56:48 »
U mnie zmiana na opuścił fabrykę.

Offline lozo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1642 dnia: 03 Grudnia 2021, 11:43:26 »
Ja mam ravke niby w Zeebrugge na 28.11 a na 04.12 Mszczonów. Ciekawe ile z tego prawdy. W salonie przy zamawianiu we wrześniu pokazywało ok 20.12 w Polsce więc wygląda jakby mogło się to udać.

To możliwe że to twój statek: MORNING CAPO - w porcie Nagoya był od 24 do 27 października a w Zeebrugge ma być 28.11.2021.

CAPO wczoraj zacumowany wieczorem, a dzisiaj już status zmieniony na transport do Mszczonowa

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #1643 dnia: 03 Grudnia 2021, 13:30:24 »
Kochani ja dzisiaj odbieram :)

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1644 dnia: 03 Grudnia 2021, 17:20:26 »
Gratulacje i podziel się pierwszymi wrażeniami :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1645 dnia: 03 Grudnia 2021, 17:24:30 »

Ło matko, będzie się działo  :cheesy: na zdrowie  :cool:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1646 dnia: 03 Grudnia 2021, 21:28:42 »
Suuperr

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1647 dnia: 03 Grudnia 2021, 21:35:28 »

Gratulacje!!! Szerokości! :D

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #1648 dnia: 03 Grudnia 2021, 22:51:45 »

Gratulacje - zapodaj zdjęcie.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline j_24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1649 dnia: 04 Grudnia 2021, 21:49:50 »
Ja zamawiałem dwie szt sedany hybrydy jedną comfort biała perła z czarnym środkiem i termin na 30 styczeń drugą comfort tech style biała perła jasne wnętrze termin 3 styczeń . Jak widać cykl produkcyjny dla poszczególnych wersji jest różny.

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO
Status obydwu zmienił się na 15.12.21 gwarantowana dostawa

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO
Jedna dotarła comfort tech style dzisiaj dostałem fakturę na drugą czekam

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO
Drugą dotarła 1Grudnia teraz czekam na odbiór

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO

Corolla Sedan 2019 Oxide Bronze 1.6 multidrive Tech+Style-Była
Corolla Sedan 2021 Metal Stream 1.6 multidrive Tech+Style- Jest
Corolla Sedan 2021 Pearl White 1.8 Hybrid  Tech+Style-będzie na dniach

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl