Witam wszystkich, szczególnie tych aktywnych forumowiczów którzy dzielą się z nami informacjami co i jak. Do tej pory tylko czytałem wątki ale po wczorajszej informacji od dealera postanowiłem napisać wiadomość odnośnie czasu oczekiwania na Toyotę.
W sierpniu 2022 zamawiałem Corolle 1.8 hybrid sedan GR. Planowany termin odbioru kwieceń czerwiec 2023. No i ok. Auto wyprodukowane pod koniec kwietnia 2023, do dnia dzisiejszego stoi na składzie celnym w porcie w Turcji. Jeszcze na początku czerwca dealer mówił że odbiór pod koniec czerwca to najbardziej pesymistyczny scenariusz , po ostatnim telefonie dowiedziałem się że jest jakiś problem logistyczny z transportem z Turcji i termin odbioru auta to może być nawet połowa sierpnia 2023

Dowiedziałem się jeszcze, że klienci rezygnują z oczekiwania na auto, więc tu szansa może dla innych że zalapia się na nowe auto poza kolejkę, w sytuacji gdy rozgoryczenie klientów sięga zenitu.
Jak dla mnie to jest jakies nieporozumienie, auto wyprodukowane w kwietniu , do dnia dzisiejszego czeka na transport.