Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033866 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #3495 dnia: 08 Stycznia 2024, 15:31:13 »

Aktualizacja:
02.01 Podpisanie umowy
02.01 Toton
03.01 Onnaing
04.01 Kolin
05.01 Onnaing
08.01 Mszczonów

Ty się lepiej pochwal haha czyim szwagrem/zieciem/synem jesteś, że cały proces zakupowy jest krótszy niż moja podróż promowa ;) który salon jak można wiedzieć?

Offline chaos

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #3496 dnia: 08 Stycznia 2024, 17:43:51 »
Niestety jestem człowiekiem prosto z ulicy. Żadnych znajomości nie mam. Salon w Lublinie.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3497 dnia: 08 Stycznia 2024, 18:04:08 »

Aktualizacja:
02.01 Podpisanie umowy
02.01 Toton
03.01 Onnaing
04.01 Kolin
05.01 Onnaing
08.01 Mszczonów

Ty się lepiej pochwal haha czyim szwagrem/zieciem/synem jesteś, że cały proces zakupowy jest krótszy niż moja podróż promowa ;) który salon jak można wiedzieć?
Przecież pisał, że wziął ze stocku. Tak, to w 2022 roku też mogłem zamówić 15.12.22 i odebrać 21.12.22 - tylko wersja mi nie pasowała.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3498 dnia: 08 Stycznia 2024, 18:07:11 »
Zamawiałem 04.01.2023
Czy cena rekompensuje przeszło rok oczekiwania? Zdradzisz ile byś stracił na odstąpieniu i zakupie z zimowej wyprzedaży?

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3499 dnia: 08 Stycznia 2024, 22:30:15 »
Zamawiałem 04.01.2023
Czy cena rekompensuje przeszło rok oczekiwania? Zdradzisz ile byś stracił na odstąpieniu i zakupie z zimowej wyprzedaży?
9 listopada renegocjowałem cenę do poziomu mnie satysfakconujacego. +Obietnica że moje auto (wyprodukowane 6.10) auto bedzie w Mszczonowie na 20.11 do tego bajka ze te z wyprzedaży ściagane sa do polski z całej europy. Stały w Mszczonowie 2 egzemplarze w mojej konfiguracji i kolorze ale bałem sie ze mi trafi np. auto z poczatku serii np. ze stycznia cxy lutego.
W sumie 5 tys do przodu na samochodzie + zimowe alufelgi 17' za 2,5 tys

Może ktoś kto z wyprzedaży rocznika 2023 wybrał hybrydę sedana podać dokładną datę produkcji ?
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2024, 23:03:15 wysłana przez shark_ »
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3500 dnia: 09 Stycznia 2024, 15:28:06 »
Dzięki aktywacji aplikacji MyToyota po podaniu VIN i weryfikacji dostaje informacje z samochodu gdzie jest i co się z nim dzieje. Moja TS stoi aktualnie na parkingu firmy ARS Altmann w Legionowie. Możliwe, że Mszczonów to nie jest jedyny punkt postoju samochodów przed dostarczeniem do salonu.

ARS jest firmą Niemiecką więc może tutaj ten Rostock ma jakieś znaczenie.

https://maps.app.goo.gl/GgmScAy2daved6Tc9
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2024, 15:48:14 wysłana przez mentosfresh »

Offline DominikT

• Początkujący
  • Samochód:: Citroen C5
« Odpowiedź #3501 dnia: 09 Stycznia 2024, 16:30:16 »
Witam wszystkich forumowiczów .
Czy orientujecie się może ile może trwać transport auta z Koper do Mszczonowa.

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3502 dnia: 09 Stycznia 2024, 19:23:36 »
Koper chyba nie jedzie do Mszczonowa tylko CHYBA załatwia to Bytom.

O 16:30 auto zameldowało się w Mszczonowie, a o 11 było jeszcze w Legionowie w innej firmie.
Fajnie widzieć w aplikacji gdzie stoi auto jakoś jestem spokojniejszy o niego hehe. Mam dokładnie odczyty z GPS za każdym uruchomieniem samochodu.

Z całej tej transakcji dwie rzeczy są pewne (oczywiście oprócz śmierci i podatków):
1. To że aplikacja w piątek pokazała Mszczonow to bujda na resorach, w Mszczonowie pojawił się dopiero dzisiaj.
2. To co podaje TCE to też wróżenie z fusów więc nawet nie warto pisać.

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3503 dnia: 09 Stycznia 2024, 20:06:47 »
Fajnie widzieć w aplikacji gdzie stoi auto jakoś jestem spokojniejszy o niego hehe. Mam dokładnie odczyty z GPS za każdym uruchomieniem samochodu.

Dlatego jammery zawsze używają przy kradzieżach
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline MikeCZ

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3504 dnia: 09 Stycznia 2024, 21:19:20 »
Witam szanowne grono :)
Pytanie, gdzie wy widzicie daty poszczególnych zmian miejsc samochodu podczas transportu? Czy to poprostu zapisujecie sobie gdzieś "na kartce", jak wam przyjdzie powiadomienie, że się zmienił stan?
Bo patrzyłem w internetowym portalu oraz w aplikacjach MyT i My Toyota i nigdzie nie pokazuje dat (obecnie auto ponoc w Belgii od kilku dni).

Dzięki i pozdrawiam :)

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3505 dnia: 09 Stycznia 2024, 21:25:10 »
Czy to poprostu zapisujecie sobie gdzieś "na kartce", jak wam przyjdzie powiadomienie, że się zmienił stan?
Nie wiem jak w nowej apce, ale w starej dat nie było. Nie trzeba było jednak sprawdzać co chwila, bo zmiana statusu sygnalizowana była smsem (przynajmniej ja tak miałem).

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3506 dnia: 09 Stycznia 2024, 21:25:30 »
Dzięki aktywacji aplikacji MyToyota po podaniu VIN i weryfikacji dostaje informacje z samochodu gdzie jest i co się z nim dzieje. Moja TS stoi aktualnie na parkingu firmy ARS Altmann w Legionowie.
Zdradź mi jak ty aktywowałeś usługę majac samochód na drugim końcu polski?
W moim przypadku podpatrujac Ciebie, dopisałem vin na stronie moja toyota, vin pokazał sie w aplikacji Moja Toyota i następnym krokiem jest weryfikacja poprzez  "włącz samochód" ... why?
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2024, 21:28:54 wysłana przez shark_ »

Offline MikeCZ

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3507 dnia: 09 Stycznia 2024, 21:35:08 »
To mnie akurat też ciekawi - bo VIN też nie był mi nikt w stanie podać - wg pani z ASO nadawany jest dopiero podczas papierologii w Polsce. Co wydaje mi się dość dziwne, bo spodziewałbym się, że jest znany już w fabryce, skoro jest wybijany na tabliczki znamienowe albo karoserię, co raczej nie będzie robione po lakierowaniu :)

Mi dodali śledzenie po tym co się upomniałem na BOK i podałem numer zamówienia - wtedy na drugi dzień wskoczyło mi zamówienie do portalu/aplikacji.

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3508 dnia: 09 Stycznia 2024, 21:45:04 »
Daty - pisze na forum od czasów kiedy samochód wszedł na produkcję i tutaj podaje daty, to forum działa trochę jak dziennik bo jak wejdę w swoje wpisy to mam dokładne daty.

VIN - ja dostałem VIN kiedy samochód był już w Polsce więc może Pani w ASO nie kłamała bo oni tego VINu nie znają cały czas.

Aplikacja - jak wspomniałem jak tylko dostałem informację o tym, że auto jest w Polsce po godzinie zniknął mi z zamówień na toyot.pl oraz aplikacji. Po otrzymaniu VINu (późnym popołudniem) dodałem samochód klikając coś w stylu „zweryfikuj później”, a w poniedziałek rano przyszło powiadomienie na styl „zweryfikuj swój samochód”. Wszedłem w aplikację a ona zapytała o aktualny przebieg albo kod QR. Myślę sobie ile takie auto może miec na liczniku, 4 albo 5km. Wpisałem 5, aplikacja liczyła coś dobre dwie minuty i…. wskoczyło jako posiadane auto. Sukcesywnie w ciągu poniedziałku pojawiły się kafelki o terminie przeglądu, ekoporady i panel sterowania zamkiem, ogrzewaniem i światłami awaryjnymi. Dzisiaj około południa w drugiej zakładce na dole (mapa) pojawił się mój samochód jak pisałem w Legionowie, a po 16:30 był już w Mszczonowie. Jego lokalizacja jest aktulizowana za każdym włączeniem lub wyłączeniem zapłonu. 
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2024, 21:51:43 wysłana przez mentosfresh »

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3509 dnia: 09 Stycznia 2024, 22:20:25 »
Nie mam Ci powodu nie wierzyć ...
W volkswagenach auta sa w trybie transportowym ...
Zazbrojone toyoty na parkingu pod lotniskiem, latem wytrzymują 2 tygodnie na akumulatorze 12 V

Chyba Ci się udało "ogiąć" system jeśli w tej fazie masz kontrolę nad autem poprzez aplikację.
Ps. Odpal ogrzewanie to sobie podladujesz aku  :-P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl