Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #3600 dnia: 08 Kwietnia 2024, 11:25:36 »
19.01.2024 odbiór - 1.8 TS GR Sport + Dynamic kolor 2RZ. (Zamówiony 28.02.2023, produkcja 04.12.2023) Na początku wpisu chciałbym podziękować wszystkim wypowiadającym się w tym wątku, którzy razem ze mną czekali, doczekali się i nadal czekają na swój egzemplarz. Odbiór pierwszego auta z salonu zrobił na mnie wielkie wrażenie. Po przesiadce z Fiata Seicento do takiej Corolli to skok milowy. Niby w motoryzacji się wiele nie zmieniło, w końcu kierownica i cztery koła zostały. Nie mniej jednak, 4 lata życia zostawione w salonie (Tyle oszczędzałem na nowe auto) powodują ogromne emocje. Może jak ktoś jest przyzwyczajony do nowych aut branych w leasing czy wynajem lub służbowych to nie jest to tak podniosła chwila. Na mnie zrobiło to ogromne wrażenie. Uczucie nie do opisania, polecam

P.S. Bawią mnie komentarze ludzi, którzy uważają, że kupując nowe auto od razu się traci i to tragiczna inwestycja. Nie zgodzę się, dlatego, że pieniądze to nie wszystko, a dla kogoś kto kocha auta (jak ja) nie ma to najmniejszego znaczenia. Dla uczucia, które towarzyszy przy odbiorze nowego auta, warto zgrzeszyć i mieć marzenia, które ja właśnie spełniłem! :D
Do wszystkich oczekujących na wymarzoną toyotę - bierzcie na odbiór doświadczonego znawcę samochodów, znajomego lakiernika albo wynajmijcie sobie zawodowca. Bo odbiór nowej toyoty NICZYM się nie różni od zakupu ,,audi prawie nówki nieśmiganej" u pana Władka na placu. Ja też odebrałem wymarzoną TS GS Sport, i też mnie koncertowo wyrolowali, o czym zorientowałem się po jakimś czasie.  Nie radzę odbierać samochodów, które gdzie po drodze z Derbyshire do Mszczonowa ,,zniknęły" albo długo stały w Mszczonowie ,,z braku transportu". Nie dziękujcie :-)
Nie dziękujemy w takim razie. A z czym dokładnie zostałeś wyrolowany?

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Hybrid Comfort Style + Tech

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #3601 dnia: 08 Kwietnia 2024, 12:01:44 »
Do wszystkich oczekujących na wymarzoną toyotę - bierzcie na odbiór doświadczonego znawcę samochodów, znajomego lakiernika albo wynajmijcie sobie zawodowca. Bo odbiór nowej toyoty NICZYM się nie różni od zakupu ,,audi prawie nówki nieśmiganej" u pana Władka na placu. Ja też odebrałem wymarzoną TS GS Sport, i też mnie koncertowo wyrolowali, o czym zorientowałem się po jakimś czasie.  Nie radzę odbierać samochodów, które gdzie po drodze z Derbyshire do Mszczonowa ,,zniknęły" albo długo stały w Mszczonowie ,,z braku transportu". Nie dziękujcie :-)
Przedłużam pytanie - z czymże Cię tak koncertowo wyrolowali?
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2024, 12:11:02 wysłana przez Jacek_63 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3602 dnia: 08 Kwietnia 2024, 14:51:50 »
Zapewne dowiedział się po odbiorze, że auto było naprawiane po transporcie.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3603 dnia: 08 Kwietnia 2024, 14:54:10 »
Tego się domyśliłem. Bardziej interesuje mnie czy spadło z lory, zderzyło się z meteorytem, albo jechało tranzytem przez Donbas.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3604 dnia: 08 Kwietnia 2024, 14:58:43 »
Gorzej... co by nie było - nie został poinformowany. A to już poważna rzecz
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3605 dnia: 08 Kwietnia 2024, 15:05:18 »
Zgadzam się, że jest to niedopuszczalne. Po prostu pytałem z ciekawości, co Toyota odwaliła.

Offline VAG Emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota TS GR
« Odpowiedź #3606 dnia: 08 Kwietnia 2024, 15:22:29 »
Aż takim frajerem nie jestem. Fakt, że w Mszczonowie jest blacharnia -lakiernia powinien mrozić plecy oczekującym na wymarzone Toyoty/Lexusy

Offline VAG Emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3607 dnia: 08 Kwietnia 2024, 15:29:55 »
No więc nie przyszedłem się tutaj wypłakiwać ani opisywać swoich historyjek, tylko AUTENTYCZNIE chcę pomóc i ostrzec wszystkich ,,oczekujących z drżeniem serca" a później odbierających swoje ,,cacka" wypolerowane (i tak cienkie lakiery) z czerwoną kokardą (efekt wow) i masę gadżetów (dla odwrócenia uwagi od meritum). Zakup ,,nówki niebitej, jeździła kobita" u pana Mietka, podniesiony na wyższy poziom. Dotyczy oczywiście tych, którzy mają jakieś wymagania. Oraz tych, którym zebranie 150-200k zajęło kawał życia. Pozdro

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3608 dnia: 08 Kwietnia 2024, 15:32:02 »

Aż takim frajerem nie jestem. Fakt, że w Mszczonowie jest blacharnia -lakiernia powinien mrozić plecy oczekującym na wymarzone Toyoty/Lexusy
Ale dalej nie wiemy, na czym to koncertowe wyrolowanie polegało...

Offline VAG Emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3609 dnia: 08 Kwietnia 2024, 15:38:11 »

Już na wstępie rozwiewają Twoje uprzedzenia ,,jesteśmy uczciwi - jeżeli była rysa, wgniotka, malowanie etc. zawsze informujemy". Bajka dla idiotów, dlatego zawsze zabieraj miernik grubości lakieru, taki lepszy, który mierzy na alu i tworzywach. Sprawdzaj spasowanie el (bo tragiczne) i najważniejsze - szyby, bo rysują się jak black piano, a kosztują fortunę. Sprawdzaj też oryginalne, więc b.drogie, felgi - badziew z Turcji (brakuje obwodu na ciężarki wyważania). Etc.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3610 dnia: 08 Kwietnia 2024, 15:49:05 »

Już na wstępie rozwiewają Twoje uprzedzenia ,,jesteśmy uczciwi - jeżeli była rysa, wgniotka, malowanie etc. zawsze informujemy". Bajka dla idiotów, dlatego zawsze zabieraj miernik grubości lakieru, taki lepszy, który mierzy na alu i tworzywach. Sprawdzaj spasowanie el (bo tragiczne) i najważniejsze - szyby, bo rysują się jak black piano, a kosztują fortunę. Sprawdzaj też oryginalne, więc b.drogie, felgi - badziew z Turcji (brakuje obwodu na ciężarki wyważania). Etc.
Nadal brak konkretów tylko jakieś opowiastki dookoła tematu. Rozumiem, że wyrolowali Cię w ten sposób, że w ogóle sprzedali Ci auto, tak?

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3611 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:02:46 »
No więc nie przyszedłem się tutaj wypłakiwać ani opisywać swoich historyjek, tylko AUTENTYCZNIE chcę pomóc i ostrzec wszystkich ,,oczekujących z drżeniem serca" a później odbierających swoje ,,cacka" wypolerowane (i tak cienkie lakiery) z czerwoną kokardą (efekt wow) i masę gadżetów (dla odwrócenia uwagi od meritum). Zakup ,,nówki niebitej, jeździła kobita" u pana Mietka, podniesiony na wyższy poziom. Dotyczy oczywiście tych, którzy mają jakieś wymagania. Oraz tych, którym zebranie 150-200k zajęło kawał życia. Pozdro
Ale z Ciebie malkontent. Nie przyszedłeś opisywać swoich historyjek, ale sam zaczynasz temat. Ostrzegasz, ale "lekko", tak żeby nie ostrzec, bo w dalszym ciągu nie wiemy na co powinniśmy zwrócić uwagę, no bo przecież nie będziesz się wypłakiwał, tak, jakby ktokolwiek tutaj tak to odbierał.
Rozumiem, że na odbiór już nie wystarczy miernik, bo zamiast silnika 2.0 mogą włożyć 1.8, prawda? Laik się przecież nie połapie. Pocieszające jest to, że nie dostałem kokardy, więc może do mojego egzemplarza akurat nie strzelano.

Offline VAG Emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3612 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:39:02 »
Nadal brak konkretów tylko jakieś opowiastki dookoła tematu. Rozumiem, że wyrolowali Cię w ten sposób, że w ogóle sprzedali Ci auto, tak?
Portale plotkarskie i onet.pl czekają na Ciebie. Ja nie o sobie tylko do ,,oczekujących z drżeniem serca, wymarzonej ..."

Offline VAG Emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3613 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:45:07 »
Ale z Ciebie malkontent. Nie przyszedłeś opisywać swoich historyjek, ale sam zaczynasz temat. Ostrzegasz, ale "lekko", tak żeby nie ostrzec, bo w dalszym ciągu nie wiemy na co powinniśmy zwrócić uwagę, no bo przecież nie będziesz się wypłakiwał, tak, jakby ktokolwiek tutaj tak to odbierał.
Rozumiem, że na odbiór już nie wystarczy miernik, bo zamiast silnika 2.0 mogą włożyć 1.8, prawda? Laik się przecież nie połapie. Pocieszające jest to, że nie dostałem kokardy, więc może do mojego egzemplarza akurat nie strzelano.
Opisałem dokładnie, na co zwrócić uwagę. Co jest dramatyczną wadą tych samochodów. Wcześniej napisałem, że Toyotę dyskwalifikują fotele ,,na druty" i pokrywa silnika, też ,,na drut". Kto szuka informacji przed zakupem, ten znajdzie. Kto szuka łzawych historyjek - znajdzie tutaj w pozostałych działach . Np ,,też tak macie ?"
Pozdrawiam

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3614 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:45:28 »
Portale plotkarskie i onet.pl czekają na Ciebie. Ja nie o sobie tylko do ,,oczekujących z drżeniem serca, wymarzonej ..."
Ale rozumiesz, że jesteś na forum? A forum "to miejsce, gdzie użytkownicy mogą ze sobą dyskutować na różnorodne tematy, zadawać pytania, udzielać odpowiedzi i dzielić się swoimi doświadczeniami." Ty swoimi nie chcesz się podzielić, bo nie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl