Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033011 razy)

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #3615 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:48:06 »

Ale z Ciebie malkontent. Nie przyszedłeś opisywać swoich historyjek, ale sam zaczynasz temat. Ostrzegasz, ale "lekko", tak żeby nie ostrzec, bo w dalszym ciągu nie wiemy na co powinniśmy zwrócić uwagę, no bo przecież nie będziesz się wypłakiwał, tak, jakby ktokolwiek tutaj tak to odbierał.
Rozumiem, że na odbiór już nie wystarczy miernik, bo zamiast silnika 2.0 mogą włożyć 1.8, prawda? Laik się przecież nie połapie. Pocieszające jest to, że nie dostałem kokardy, więc może do mojego egzemplarza akurat nie strzelano.
Opisałem dokładnie, na co zwrócić uwagę. Co jest dramatyczną wadą tych samochodów. Wcześniej napisałem, że Toyotę dyskwalifikują fotele ,,na druty" i pokrywa silnika, też ,,na drut". Kto szuka informacji przed zakupem, ten znajdzie. Kto szuka łzawych historyjek - znajdzie tutaj w pozostałych działach . Np ,,też tak macie ?"
Pozdrawiam

Czyli wyrolowany zostałeś, bo już po zakupie okazało się, że samochód ma "dyskwalifikujące" wady?

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Hybrid Comfort Style + Tech

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #3616 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:52:57 »

Nadal brak konkretów tylko jakieś opowiastki dookoła tematu. Rozumiem, że wyrolowali Cię w ten sposób, że w ogóle sprzedali Ci auto, tak?
Portale plotkarskie i onet.pl czekają na Ciebie. Ja nie o sobie tylko do ,,oczekujących z drżeniem serca, wymarzonej ..."

Czyli konkretów żadnych. Posty po to, żeby zaistnieć. A czy z sensem, czy bez sensu, to już bez znaczenia. Cóż, czasem tak bywa...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3617 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:56:50 »
Mój nick VAG Emigrant jest dowodem na to, że uciekłem od szmelcwagenów i audi, które zeszło na psy (po 100tys. km silnik padł). Więc tym bardziej musimy dbać o nasze Toyoty. Które w tym morzu badziewia, oszustwa (1,2 Pure Tech) i wszechobecnej tandety urosły do miana ,,kultowych" bo niezawodnych. Zamykam uszy i oczy na niedoskonałości mojej toyoty bo już wiem, że silniki dają radę i śpię spokojnie
Chyba coś się zmieniło, po tych zachwytach i pochwałach. Może kolega się jednak nie wyspał  :shock:

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3618 dnia: 08 Kwietnia 2024, 17:10:29 »
Mój nick VAG Emigrant jest dowodem na to, że uciekłem od szmelcwagenów i audi, które zeszło na psy (po 100tys. km silnik padł). Więc tym bardziej musimy dbać o nasze Toyoty. Które w tym morzu badziewia, oszustwa (1,2 Pure Tech) i wszechobecnej tandety urosły do miana ,,kultowych" bo niezawodnych. Zamykam uszy i oczy na niedoskonałości mojej toyoty bo już wiem, że silniki dają radę i śpię spokojnie
Chyba coś się zmieniło, po tych zachwytach i pochwałach. Może kolega się jednak nie wyspał  :shock:
Hmmm. Rzeczywiście po początkowych zachwytach nie pozostał nawet ślad. A szkoda, bo fajna ta "niebieska strzała" wprost z najlepszego salonu na Dolnym Śląsku. My z Górnego możemy jedynie pozazdrościć :)

Offline KrzysiekEg

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: corolla 23 1,8
« Odpowiedź #3619 dnia: 08 Kwietnia 2024, 18:06:28 »
Klepie bzdury i tyle, kiedyś była szeptana reklama, a teraz jest szeptana antyreklama.
Nie chce podać konkretów, bo to, co pisze to bajki, i boi się, że jak napisze nieprawdę, to może się spotkać z Toyotą w sądzie, a tam już tanio nie będzie.
Jak cię chłopie wyrolowali, to pisz w jaki sposób, jak na faceta przystało, a nie jojczysz jak baba, dam, ale się wstydzę.
Jak moja Corolla, w lutym, pojawiła się w Polsce to po tygodniu, była już u mojego dilera w Elblągu, po kolejnym była mi oddana, bez kokardki, ale z gongiem.
Po mailu, że jest już na placu, grzecznie się pojawiłem z miernikiem i z grubsza pomierzyłem auto. Sprzeciwów nie było.
Na koniec lutego auto odebrałem, ciągle w tym samym lakierze.
Zrobiłem już 4 tys. km. i jakoś nie mam do czego się przyczepić, silnik działa, reszta działa, wszystko zgodne jak w zamówieniu, no może do tureckiego akumulatora można, ale jak padnie, to wymienię.

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #3620 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:12:40 »
popcorn mi się skończył, ale chyba w czas xD
Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3621 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:18:40 »
Moja pod koniec czerwca będzie miała dwa lata, nalatane mam już prawie 60k i wszystko działa jak należy. Moim zdaniem bardzo udane i oszczędne auto.
O całorocznych oponach przy moich rocznych przebiegach też słyszałem, że za chwilę same druty zostaną. Póki co bieżnik jak był, tak jest.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3622 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:26:01 »
Moja pod koniec czerwca będzie miała dwa lata, nalatane mam już prawie 60k i wszystko działa jak należy. Moim zdaniem bardzo udane i oszczędne auto.
O całorocznych oponach przy moich rocznych przebiegach też słyszałem, że za chwilę same druty zostaną. Póki co bieżnik jak był, tak jest.

Bo masz jeden z tych nielicznych egzemplarzy, które nie wracały do fabryki, ani nie były reanimowane w mszczonowskiej blacharni
Aha, i opony masz zapewne z tej partii do testów homologacyjnych

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3623 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:29:52 »

Bo masz jeden z tych nielicznych egzemplarzy, które nie wracały do fabryki, ani nie były reanimowane w mszczonowskiej blacharni
Aha, i opony masz zapewne z tej partii do testów homologacyjnych
Pewnie dlatego, że jeżdżę jak ostatnia pi*da i opony nie mają się jak ścierać :(

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3624 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:35:04 »
Pewnie dlatego, że jeżdżę jak ostatnia pi*da i opony nie mają się jak ścierać :(
Może być...
Ale Twoja pi*zdowatość za kółkiem nie ma jednak wpływu na upadek z lawety w drodze z fabryki do dealera

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3625 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:38:28 »
Może być...
Ale Twoja pi*zdowatość za kółkiem nie ma jednak wpływu na upadek z lawety w drodze z fabryki do dealera
Może szofer też jeździ jak ja więc nie miało jak spaść haha

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3626 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:48:38 »
Może szofer też jeździ jak ja więc nie miało jak spaść haha
Wniosek taki, że Toyota musi w swoim życiu co najmniej dwie pi*dy spotkać, żeby była w porządku
@davilo, leć po popcorn bo jak się jeszcze Kolega z emigracji dołączy do rozmowy, to długi wieczór się zapowiada

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3627 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:50:07 »
Kolega zmienił nick na corolla emigrant

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy