Nikt na siłę nie trzyma.
Oczywiście ,wolna wola i swawola . Nie ma dyskusji w tym temacie .
Możesz podać nazwę strony gdzie ludzie tak chętnie sypią info o VIN'ach przyda się innym. Przecież forum jest po to żeby sobie pomagać.....zobacz ile osób udziela się w tym wątku (nawet spece od transportu morskiego
)
Kupiłem toyotę i na tym forum , od osób ściśle z marką związanych, liczyłem na takie info . Zawsze myślałem ,że osoby związane z daną marką mają większy zasób wiedzy jeśli chodzi o tą konkretną markę . Nigdy nie pomyślał bym ,że ktoś na forum np. VW wie więcej i wyczyta z mojego Vinu toyoty , niż ktoś z tego forum . Są pewnie jakieś specyficzne zapisy , niuanse i źródła ,które raczej zna osoba związana z marką . Raczej info od kogoś z tond ,bym uznał za pełne ,wyczerpujące i w temacie .
Liczyłem na jakiś adres wątku ,lub namiar na kolegę specjalistę , tylko tyle .
Nie podam tej strony z kilku powodów . Nie zamierzam mieszać dwóch forum . Nie zamierzam robić nagonki na wątek i ludzi tam odpowiadających (inne forum). Nie zamierzam tam odsyłać innych . Jestem tu i tam ,dlatego ja na forum innej marki zapytam grzecznościowo o toyotę . Myślę ,że mnie koledzy tu zrozumieją , a tam tym bardziej . Pisząc udam się ,nie miałem na myśli żegnam , tylko przesiadkę stronicową .
Ja nic nie zgłaszam ,tylko pytam . A tam ten wątek jest ogólny nie związany z modelem , chyba nie było by sensu by w działach wszystkich modeli był taki wątek .
Poza tym (to moje zdanie) jeśli się coś neguje , to powinno się podać lepszą alternatywę ,lub nie negować wcale . Ja chwalić się niczym nie będę ,jak wiem że znam coś lepszego to pisząc ,to jest be podam od razu co jest cacy. Ale kipiszu sam sobie nie na robię ,akurat w tej sytuacji .
Temat Vin uważam za wyczerpany , nie dam się wkręcać dalej w tą dyskusję ,bo ja tu jestem nowy i nie mam co z kolegą dyskutować ,bo wszelkie konsekwencje tylko mnie będą dotyczyć . Nie mamy tu tej samej swobody w dyskutowaniu niestety
Mam pytanie odnośnie przycisku na desce AFS OFF ,jest on blisko sterowania lusterkami ,od czego on jest w toyotach ?
Szukając na necie wychodziły dwie kwestie , doświetlanie zakrętów i regulacja płynna skoku obrotu kierownicy względem pełnych skrętów kół . Czyli mała prędkość to kierownicą mało się kręci i jest pełny skręt ,a duża prędkość to już jest normalnie .