Moje wrażenia po 2500 km.
- aktywny tempomat - nieco zbyt narowisty, nawet jak jest ustawiony na 1 kreskę to bardzo wcześnie zwalnia przed autem poprzedzającym.
Potem przyspiesza do zadanej prędkości prawie zero-jedynkowo. Musze sprawdzić tryb ECO - może będzie mniej wyrywny.
- utrzymanie pasa ruchu. Działa ok. Ale jak dla mnie do używania tylko w dobrych warunkach drogowych. Ostatnio jazda po autostradzie,
a potem zjechałem do miasta. Drogi lekko przymarzające i lubię "czuć" przez kierownicę co się dzieje z przyczepnością.
A system utrzymania pasa swoimi ingerencjami kilka razy mnie zestresował
- bardzo fajnie działa system czujników martwego pola. Zarówno przy wyprzedzaniu jak i będąc wyprzedzanym nie zauważyłem ani razu by wprowadzał w błąd.
- z systemu ostrzegania o ruchu poprzecznym z tyłu nie miałem okazji skorzystać, więc tu się nie wypowiem.
- system hamowania przed przeszkodą. Raz się wtrącił jak za blisko pojechałem pod płot.
- kamery 360 - jest, działa, czasami popatrzę, ale wkurza na widoku z przodu ten czarny pasek od góry do prawie połowy ekranu.
Ogólnie wszystkie te systemy wymagają w okresie pluchy zimowej odwiedzin ze szmatką by kamery przetrzeć.