Przyznam szczerze ze jak to wszystko czytam to nie moge....to musi byc jakas wada konstrukcyjna ramienia...kto to widzial zeby "polerowac szyby", "kapac w roztworach wycieraczki" tzn. co ..Toyota jakimis srodkami szyby czy wycieraczki powleka ???
W zadnym aucie czegos takiego do tej pory nie widzialem - nawet w GAZie 69 z 1965 roku, ktorego moj ojciec uzywal na wypady na polowania do lasu, lepiej wycieraczka zbiera.
No i wreszcie głos rozsądku, fajnie wymienić za free pióro...tylko co z tego? Jak długo to zadziała? Do tej pory nie bardzo rozumiałem o co kaman, dopiero film wstawiony przez kol. @kapelusz uzmysłowił mi powagę sytuacji, toż to zagrożenie życia wręcz i nie przesadzam! Ja od samego początku nie mam z tym problemu, na całe szczęście mam "popsuty" egzemplarz i mi zbiera super, nie trzeszczy itp. czyli to nie pióro! A w każdym bądź razie nie tylko. Zresztą jak już pisałem, pióra zmieniano na inne firmy, a rozmazuje dalej i co? DENSO to moim zdaniem TOP produkt, a to oni robią OEM, ale były już valeo, bosch i no name i dalej mazaki, więc co? Pióro, czy pokryta czymś szyba, lub wadliwe ramię/docisk?
Mój i kilka innych tu dowodzi, ze jednak chyba nie jest to powszechne, więc stawiam na coś konserwującego od morskiej wody na szybie.