A ja dziś założyłem nowe Bosch Aerotwin. Na oryginałach nie idzie jeździć zimą. Zobaczymy czy będą mazać:)
Nie ma co bawić się obecnie w półśrodki, tylko trzeba uderzać do TMP w celu wymiany pióra na nowe i regulacji.
Sprawdziłem wczoraj jak sprawują się używane przeze mnie kiedyś AeroTwiny po regulacji ramienia w ASO. Wrażenie mam takie, że trochę rozmazują, ale mniej niż przed wizytą w ASO. Efekt jest jednak gorszy niż przy użyciu poprawionego pióra, gdzie w ogóle nie ma mazania.
Mam jeszcze Denso hybrydowe (bardzo podobne do oryginałów Toyoty, zresztą też made by Denso), których używałem bezpośrednio przed wymianą, ale po ostatnim ataku zimy były oblodzone, a nie miałem okazji sprawdzić ich po rozmrożeniu. Może jutro...
Nie wiem czy to tylko wrażenie, ale wydaje mi się, że teraz silniejsze jest napięcie sprężyny lewego ramienia - na pewno zauważalnie mocniejsze, niż prawego. Nie wiem tylko jak było wcześniej. Może tak samo, może inaczej...
Konkludując, wydaje mi się, że dobry skutek jest efektem zarówno założenia poprawionego pióra, jak i wykonanej "regulacji" ramienia.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka