Autor Wątek: Auris II Start Edition...ktoś coś wie ?  (Przeczytany 17576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
Auris II Start Edition...ktoś coś wie ?
« dnia: 30 Października 2019, 08:33:12 »
Witam wszystkich,

jestem nowym posiadaczem toyoty auris II 13' i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć na temat tego smaochodu od doświadczonych uzytkowników.

Samochód sprowadzony z niemiec w wersji start edition... nigdzie nie moge znalezc informacji na temat tego wyposażenia. Wiem, że posiada klimatyzacje automatyczną, asystenta parkowania, czujniki przód i tył, navi, kamerę cofania itp. tylko jaka to jest wersja w porównaniu np do krajowych ? Active raczej chyba nie, prestige ?

Podobno posiada czujnik zmierzchu....światłą ledowe same się zapalają na trybie auto, ale nocą muszę przekręcać na mijania bo nie przestawia samodzielnie po włączeniu silnika. Tak samo czujnik deszczu jak go włączyć ? :)

Offline kaziukaz

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris II Start Edition...ktoś coś wie ?
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Listopada 2019, 15:25:01 »
Co do czujników to
Ustawiasz na manetce pozycje auto i światła same muszą się zapalić jak się ściemni.
Sprawdzić czy dziala możesz nawet w dzień  w prosty sposób przekręć kluczyk w stacyjce i połóż ciemną szmatkę na czujnik po twojej lewej stronie na podszybiu za sekundzie powinny się zapalić mijania.
To samo z wycieraczkami ustawiasz na pozycję auto i same pracują jak zaczyna kropić.
Sprawdzić możesz spryskując szyby jakimś zraszaczem w okolice lusterka wstecznego , tam jest czujnik deszczu.
Powodzenia
Auris 2 po FL 1.33 vvvti (Active)

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Listopada 2019, 17:51:22 »
Tylko tutaj nie ma żadnego napisu auto...

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopada 2019, 18:01:34 »
Jakie wyposażenie wychodzi po VIN'ie?

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Listopada 2019, 01:26:45 »
Ja też mam takiego Aurisa z 2013 roku , mam bi lub same ksenony w systemie AFS ,z wyłącznikiem obok parktronika . Nie mam na manetkach świateł i wycieraczek auto ,a czujnik jakiś w desce jest przed pasażerem ,przed kierowcą jest pusto ,tak jakby tam brakowało zaślepki . Do Ubezpieczenia podebrali mi Aktiv , też jestem ciekaw jaka wersja Polska jest identycznym odpowiednikiem .Ale wersja start-edition jest raczej na Europę . Mam jeszcze spryskiwacze reflektorów przednich w zderzaku ,podgrzewane lusterka i ponoć szybę przednią . Ale drucików w niej nie ma lub są w małej ilości odległości sporej .Mam też na drzwiach wszystkich na środkach plastikowe listwy . Jest też eco ładowanie aku (dodatkowa kostka przy klemie - i różne odczyty V ładowania aku .Na dziennych 12.2V a normalne 14V . Jak odpalam auto to świateł dziennych nie ma dopiero jak zwolni się ręczny . Na necie aut w tej wersji znikoma ilość ,a w używanych w serwisach brak . Znalazłem tylko jeden taki https://www.ceneo.pl/85391214# i już jest sprzedany . Mój chyba nie ma navi . Tempomat jest ,kamera cofania też , obrazowanie na zegarach parktronika jest .klima dwustrefowa ,podgrzewane fotele przód ,Porty USB, AUX, Bluetooth bez SD .

Z ASO mogą tylko po angielsku przysłać na emaila informacje o pojeździe ,ale nie ma tam napisane start-edition tylko wszystko literowo i cyfrowo .

W papierach masz tak :

e11*2001/116*0305*14
E15UT (a)
ZRE 185 (HF)
ZRE 185L-DHFNPW (2q)
« Ostatnia zmiana: 05 Listopada 2019, 08:31:27 wysłana przez fazibazi »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Listopada 2019, 10:14:52 »
Active na pewno nie, jest uboższy. Nie ma czujników parkowania żadnych, ani kamery, spryskiwaczy reflektorów...

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Listopada 2019, 15:57:59 »
Po vin nie wiem jakie to wyposazenie... gdzie to można sprawdzić ?

U mnie niek ma spryskiwaczy reflektorów i też z przodu przed kierowcą nie ma czujnika jest tylko plastik...namtomiast xz prawej naprzeciwko pasazera jest kopułka....

Miała być najnowsza mapa europy a jest mapa z 2012 roku mimo, że samochód z 2013 r. (podobno mogło nie być na tą chwile nowszych) a nowa mapa do niego to 600zl :/ troche lipa jesli sie okaże, że jednak nawet tych czujników nie posiada...
« Ostatnia zmiana: 05 Listopada 2019, 16:00:30 wysłana przez camillo »

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Listopada 2019, 12:34:56 »

Dzwonisz do ASO ,podajesz VIN i poproś by przysłali informacje o aucie na emaila i masz ,tylko po angielsku .

Nad lusterkiem wstecznym nie mam czujnika ,więc światła i wycieraczki nie będą auto . A co to jest za kopułka pod szybą przed pasażerem to nie wiem . Na pewno od deszczu i zmierzchu nie ,może to jakiś czujnik od leflektorów co podaje skalę światła na zewnątrz ,albo od temp. dla climy .

Wiesz wersja start-edition mam napisane na jakichś fa z ASO ,ale jak wiem to może z tym być różnie ,bo nie przywiązują do tego wagi . W brif i gdzie indziej typ i wersja jest cyfrowo/literowa ,nawet w tym z ASO nie pisze start-edition .

Wersja wersją ,a klient przy zakupie mógł się decydować na różne dodatki i dla tego różnice mogą być chyba .   

Miała być najnowsza mapa europy a jest mapa z 2012 roku mimo, że samochód z 2013 r. (podobno mogło nie być na tą chwile nowszych) a nowa mapa do niego to 600zl :/ troche lipa jesli sie okaże, że jednak nawet tych czujników nie posiada...

U mnie chyba navi nie ma ,może są spece i dograją (jeszcze nie szukałem ) .Czy parktoniki masz to od razu widać , mapa z 12 bo może auto produkowane pod koniec 12 . Powiedź czy navi masz na płyty czy SD , czy w kufrze masz dojazdówkę czy zestaw siuwaksu ?

Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Listopada 2019, 17:14:46 »

Dzwonisz do ASO ,podajesz VIN i poproś by przysłali informacje o aucie na emaila i masz ,tylko po angielsku .

Nad lusterkiem wstecznym nie mam czujnika ,więc światła i wycieraczki nie będą auto . A co to jest za kopułka pod szybą przed pasażerem to nie wiem . Na pewno od deszczu i zmierzchu nie ,może to jakiś czujnik od leflektorów co podaje skalę światła na zewnątrz ,albo od temp. dla climy .

Wiesz wersja start-edition mam napisane na jakichś fa z ASO ,ale jak wiem to może z tym być różnie ,bo nie przywiązują do tego wagi . W brif i gdzie indziej typ i wersja jest cyfrowo/literowa ,nawet w tym z ASO nie pisze start-edition .

Wersja wersją ,a klient przy zakupie mógł się decydować na różne dodatki i dla tego różnice mogą być chyba .   

Cytat: camillo w Wczoraj o 15:57:59

U mnie chyba navi nie ma ,może są spece i dograją (jeszcze nie szukałem ) .Czy parktoniki masz to od razu widać , mapa z 12 bo może auto produkowane pod koniec 12 . Powiedź czy navi masz na płyty czy SD , czy w kufrze masz dojazdówkę czy zestaw siuwaksu ?

Navi mam standardowo nie na cd czy sd tylko wgrane w komputer chociaz wejscie na  cd jest... dojazdówki nie mam tylko zestaw naprawczy z kompresorem i innymi takimi...

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Listopada 2019, 16:31:53 »
Czujnik (albo miejsce na niego) od świateł automatycznych (mijania-dzienne) jest na podszybiu przed kierowcą. Czujnik przed pasażerem to nasłonecznienie od klimy.

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Listopada 2019, 19:08:46 »
Czujnik (albo miejsce na niego) od świateł automatycznych (mijania-dzienne) jest na podszybiu przed kierowcą. Czujnik przed pasażerem to nasłonecznienie od klimy.

Czyli nie mam świateł automatycznych bo puste miejsce... a czujnik deszczu kolego wiesz może gdzie się konkretnie znajduje ?

Mało tego nie wiem czemu ale światła na klapie bagażnika mi się nie palą (czerwone), tylko te po bokach.... wiecie może co to może być ?

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Listopada 2019, 19:33:00 »
czujnik deszczu kolego wiesz może gdzie się konkretnie znajduje
Na szybie przyklejony po prawej stronie od lusterka
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Listopada 2019, 19:58:19 »
Active na pewno nie, jest uboższy. Nie ma czujników parkowania żadnych

Skąd ta pewność? Bo ja mam wersję Active rocznik 2018 i mam czujniki parkowania
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Listopada 2019, 20:21:24 »
dokładali za dopłatą nawet do golasów

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Listopada 2019, 20:26:05 »
No tak, mam dołożone przy zakupie nowego auta, ale mam. Co za problem czy dołożone, czy w standardzie  :beer:
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl