Autor Wątek: Gadżety do naszych Camry TNGA  (Przeczytany 186753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #210 dnia: 20 Lutego 2021, 12:32:25 »
A nie mówiłem, że przepaść będzie

Czyli jednak wielkość ma znaczenie :). Wychodzi na to, że nowoczesna technologia nie dała rady.

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #211 dnia: 27 Lutego 2021, 09:13:57 »
Witam. Jestem nowy na forum ale już parę gadżetów kupiłem  do autka????... wysłał bym wam parę fotek ale nie ogarniam jeszcze tego forum... w sesie jak dodawać w wiadomości zdjęcia...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #212 dnia: 27 Lutego 2021, 12:50:57 »
Witam. Jestem nowy na forum ale już parę gadżetów kupiłem  do autka????... wysłał bym wam parę fotek ale nie ogarniam jeszcze tego forum... w sesie jak dodawać w wiadomości zdjęcia...
https://zapodaj.net/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: 28 Lutego 2021, 00:55:23 »

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #214 dnia: 28 Lutego 2021, 01:21:21 »
Dzieki za wskazówkę.  Cos się udalo wrzucić.. ale ciężko to idzie.  Ogolnie z dodatkow to kupilem / zrobiłem :
Spoiler na tylnej klapie
Podswietlenie deski rozdzielczej przed pasażerem
Chromowane osłony na głośniki
Chromowane nakładki na zamki w drzwiach
Progi podswietlane z logo
Oświetlenie w drzwiach z logo
Gumowe wkładki do schowków wszystkich z logo
Maskownica półki w bagażniku
Moduł składanych lusterk
Gniazdo dodatkowe usb w podlokietniku
Uchwyt na okulary
Wygluszenie matą bitumiczna i pianka maski,dzwi wszystkich, półki bagaznika i nadkoli
I to by było wszystko  chyba.
Jak ktoś by chciał to mogę spróbować podesłać jakieś zdjęcie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: 28 Lutego 2021, 01:42:43 »
Jak dla mnie trochę przesadziłeś, nie lubię tunningu po chińsku. Ale ważne że Tobie się podoba.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #217 dnia: 28 Lutego 2021, 07:48:49 »
Jak wyglada kwestia wygluszenia maski? Duzo to dalo?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: 28 Lutego 2021, 08:48:04 »
Ogolnie to co zrobiłem / kupiłem uważam za niedociągnięcia  Toyoty i tego mi brakowało w tym aucie.A że tak powiem zrobiłem to po chińsku bo tego typu rzeczy tylko kupisz w Chinach lub Stanach. W Europie ogólnie zeby cos znalesc to porażka. Listwy progowe w salonie są podświetlane na biało i do tego z przodu tylko ,jak dla mnie wyglądają tandetnie i do tego nie są za tanie. Glosniki wyglądają beznadziejnie bez tych osłon tymbardziej w jasnych środkach a spoiler delikatny   na klapie bo z tyłu w porównaniu do przodu wygląda to auto nudnie. Spoiler delikatny fajnie kontrastuje  do tego z tą powiększoną  końcówką wydechu.  Ogolnie jak pisal kolega , wszytko kwestia gustu. Ogolnie jedyne co bym zrobił jeszcze to felgi inne i może tez ten moduł android auto ale szczerze w tamtym tygodniu odebrałem nową Yaris  dla żony i to dosyć fajny gadżet ale nie wiem czy na tyle ze muszę go mieć zresztą mamy mirror link  u nas i jakoś to smiga.  Co do wygluszenia to ciężko mi powiedzieć czy sama maska cos dała... subiektywne moje odczucie to tak ale nie mialem czym zmierzać profesjonalnie ilości db. Podczas wygłuszania  dzwi robilem test, okleilem przednie tylko i zrobiłem jazde probna. Definitywnie było slychac roznice w hałasie przenoszonym z jezdni. Pozdrawiam

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #219 dnia: 28 Lutego 2021, 08:58:42 »
Każdy modyfikuje wg swego uznania. Zrobiłeś kawał roboty.
Ja osobiście tylko 2 rzeczy, android modul i spryskiwacz kamery tylnej, bo inaczej to tragedia z tą kamerą.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #220 dnia: 28 Lutego 2021, 09:13:31 »
Każdy modyfikuje wg swego uznania. Zrobiłeś kawał roboty.
Ja osobiście tylko 2 rzeczy, android modul i spryskiwacz kamery tylnej, bo inaczej to tragedia z tą kamerą.

Zeciekawiles mnie tym spryskiwaczem do kamery i muszę o tym też pomyśleć skoro mowisz że to naprawdę działa.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #221 dnia: 28 Lutego 2021, 10:16:17 »
Klaudiusz wrzucił film na YouTube. Rewelacja.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: 28 Lutego 2021, 19:06:02 »

Spoiler na tylnej klapie

Progi podswietlane z logo

Wygluszenie matą bitumiczna i pianka maski,dzwi wszystkich, półki bagaznika i nadkoli

Spoiler na tylnej klapie - dasz link? Jak pasowal?

Progi podswietlane z logo - tez prosilbym o link, montaż prosty?

Wygluszenie matą bitumiczna i pianka maski,dzwi wszystkich, półki bagaznika i nadkoli - jest roznica w dzwieku? Rozbieralem drzwi i bagaznik tylny bo doposazalem auto o elektryczna klape z tylu i modul skladanych lusterek. Auto praktycznie nie jest wygluszone, jets moze wiecej basu po wygluszeniu?

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: 28 Lutego 2021, 19:27:31 »
? 38,16  19%OFF | Auto Hinten Stamm Schallschutz Baumwolle Matte Sound Proof Trittschalldämmung Schutzhülle Matte für Toyota Camry 2018 2019 Auto Zubehör
https://a.aliexpress.com/_vsvFyN

? 42,07 | FÜR TOYOTA CAMRY 2018-2019 GEMALT GLANZ SCHWARZ ABS Kunststoff SPORT HINTEN KOFFERRAUM DECKEL SPOILER FLÜGEL
https://a.aliexpress.com/_vdtPyN

Lassen Sie uns gemeinsam auf AliExpress einkaufen mit den Coupons für neue Mitglieder.
Ihre ? 5,05 in Coupons sind hier!
https://a.aliexpress.com/_uwv57j

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #224 dnia: 28 Lutego 2021, 19:54:36 »
Jak już pisałem wcześniej  po okejeniu drzwi przednich przy jeździe próbnej było definitywnie słychać różnicę między przodem a tyłem w sesie hałas dobiegajacy ze strony tylnych dzwi. Dzwiek moim zdaniem nabrał większej głębi i czystości.
Modul od lusterek to szybka akcja jest ..3 kostki przepinasz i tyle... co do wygluszenia w drzwiach to go nie ma po prostu, a nie przepraszam na środku każdych dzwi  byl kawałek maty bitumicznej  10x5 cm????. W bagażniku wygluszylem tylko półkę gdzie subwoofer jest. Od dołu mata bitumiczna i od gory też mata + pianka bo w Camry z jbl problemy występują z brzeczeniem z okolic subwoofer. Spoiler  dosyć dobrze wykonnany już w metaliku czarnym w zestawie z taśmą montażowa.  Progi dosyć szybka akcja ... podłączasz się pod plus stały i minus z włącznika oświetlenia przy drzwiach z tym ze ja podłączyłem każdy próg oddzielnie żeby przy otworzeniu poszczególnych dzwi dany próg  się zapalił a oryginalnie wszystkie zapalay się jednocześnie.
Jak będziesz miał jakieś problemy to daj znać , postaram ci się pomóc. Ciekawy jestem jak ci to pójdzie z tym montażem elektryki do klapy. Ja dzisiaj zamówiłem spryskiwacz do kamery, zobaczymy kiedy przyjdzie.Pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl