W moim przypadku było tak: wg cennika hak wypinany horyzontalnie - 3000zł, wiązka elektryczna z modułem - ponad 1300zł. Po rabacie zapłaciłem ~3000zł. Ufałem, że Toyota do swojego samochodu zaprojektowała wiązkę i moduł jak należy - tylko dlatego zdecydowałem się na zakup w tej cenie. Potem okazało się, że moduł nie potrafi dezaktywować czujników parkowania oraz systemu wspomagania hamowania podczas parkowania. TMP odpisała, ze tak ma być i powinienem za każdym razem sam przed manewrem cofania dezaktywować te systemy w menu w zegarach oraz po zakończeniu manewru ustawienia te przywracać. Teraz okazuje się, że jest przyczyną rozładowywania się akumulatora i jak wynika z dyskusji w tym wątku jedyne co serwis Toyoty może zaproponować to pozbawienie części funkcjonalności (możliwości zasilania z gniazda haka) poprzez usunięcie przekaźnika. To jest niepoważne. Poprawne zaprojektowanie instalacji elektrycznej do haka holowniczego to nie jest przecież rocket science i nie powinno przerastać możliwości takiego koncernu jak Toyota.