Najbardziej (po braku AA i CP) denerwująca mnie bolączka w mojej rav4 jaką było brak podświetlenia przełączników szyb oraz blokady zamka...poprawiona:) Jazda nocą i trafianie w te przełączniki jest naprawdę bardzo denerwujące a konieczność szukania znaczka kłódki jak ktoś chce wyjść a my nie umiemy odryglować drzwi to już jakiś wolny żart.
Okazuje się jednak że unifikacja części w tym przypadku jest pomocna. Wystarczy kupić przełącznik z CHR ( od 2016r) i najzwyczajniej je przepiąć. Pasować powinno też z nowej camry
Wszystko pasuje bez najmniejszej przeróbki tak jak by było dokładnie z rav.
1. Wypinamy panel zaczynając od strony jak na zdjęciu (po przeciwnej od szyby jest haczyk i jeśli tam zaczniemy to go wyłamiemy). Na zdjęciu pokazuje juz na wymienionym panelu.

2. Wypinamy 2 wtyczki i odkręcamy 3 śruby krzyżakiem. Przykręcamy nowy przełącznik

3. Wpinamy wtyczki i wsuwamy panel jak na zdjęciu uważając na wspomniany haczyk.

4. Efekt na zdjęciu. Barwa pasująca do reszty niebieska i co najważniejsze wszystko działa.

To najprosztsza modyfikacja jaką w życiu zrobiłwm we szystkich moich autach a daje dużo satysfakcji za wyjątkiem haczyka...który ja osobiście urwałem

Jedyna różnica w przyciskach jest taka że blokada szyb jest 2 pozycyjna czyli bistabilny. Nie ma to jednak najmniejszego znaczenia bo i tak działa.
Na zdjęciu widać jak jest wciśnięty (okna zablokowane)