Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 994216 razy)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #810 dnia: 17 Października 2020, 10:50:23 »
I jeszcze ładowarka w miejsce pustego przycisku przy włączniku podgrzewaniu/wentylacji fotela pasażera.

LINK

W razie "W"ymiany multimediów, można przerobić na zwykłe USB 3.0, pewnie...

a czy w jakiejś wersji, choćby w innym kraju, jest tu coś montowanego przez Toyotę?
a może ktoś na ali widział inne opcje niż ładowarka QC?

Montują wyłącznik autostop. Poszukaj wcześniej, dawałem link do przycisków pasujących w to miejsce.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #811 dnia: 17 Października 2020, 11:01:53 »
W internetowym sklepie Toyoty z akcesoriami tego nie ma, ale w "salonowej" stronie Toyoty z akcesoriami są inne ciekawe rzeczy, np: toyotowski adapter DAB+ do stacji bez DAB, "superanckie" nastrojowe podświetlenie klamek, schowka i bagażnika, różne listwy itp.
Niestety tanio nie jest, dab to ponad 500zl oświetlenie ok. 400 za klamki lub  600 za pełen zestaw.
« Ostatnia zmiana: 17 Października 2020, 11:03:35 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #812 dnia: 17 Października 2020, 11:04:04 »
W internetowym sklepie Toyoty z akcesoriami tego nie ma, ale w "salonowej" stronie Toyoty z akcesoriami są inne ciekawe rzeczy, np: toyotowski adapter DAB+ do stacji bez DAB, "superanckie" nastrojowe podświetlenie klamek, schowka i bagażnika, różne listwy itp.
Niestety tanio nie jest, dab to ponad 500zl oświetlenie ok. 400 za klamki lub  600 za pełen zestaw.
??
Mógłbyś podać linki o jakich stronach mówisz?

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #813 dnia: 17 Października 2020, 11:59:49 »
I jeszcze ładowarka w miejsce pustego przycisku przy włączniku podgrzewaniu/wentylacji fotela pasażera.

LINK

W razie "W"ymiany multimediów, można przerobić na zwykłe USB 3.0, pewnie...

a czy w jakiejś wersji, choćby w innym kraju, jest tu coś montowanego przez Toyotę?
a może ktoś na ali widział inne opcje niż ładowarka QC?

Montują wyłącznik autostop. Poszukaj wcześniej, dawałem link do przycisków pasujących w to miejsce.

jeśli chodzi o te przyciski ze str 48 to widziałem - ale rozumiem, że to tylko on/off i sobie kombinujemy co można by tam podłączyć...
Bardziej mi chodziło "dedykowane" rzeczy, tak jak ten port QC (gdzie jest przejściówka do podłączenia do zapalniczki) albo coś co Toyota tam montuje, aby ewentualnie wykorzystać to miejsce i użyć obecnego interfejsu/podłączeń (coś jak zamiana panelu na drzwiach na podświetlany - są takie w innych Toyotach, nie wymagają kombinowania z przerabianiem instalacji itd)

a tak przy okazji - myślał ktoś o stworzeniu podpiętego tematu z listą wszystkich modyfikacji i linków do konkretnych postów? ułatwiłoby to sprawę osobom, które nie przeglądały wątku na bieżąco

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #814 dnia: 17 Października 2020, 13:11:19 »
Możesz podać link do tej strony. Na ten DAB+ bym sie skusił....podświetlanie klamek tez było by ok.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #815 dnia: 17 Października 2020, 13:37:32 »
??
Mógłbyś podać linki o jakich stronach mówisz?
Tylko w ASO mają dostęp, też tego nie rozumiem. Mają akcesoria w cenach jak za zboże, a nie ma normalnego dostępu do tego
Mi to wszystko zaprezentowano przy okazji realizacji vouchera.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #816 dnia: 17 Października 2020, 14:46:55 »
Za cholerę nie mogę zainstalować kabla... Albo antywirus wywala mi FirmwareUpdateTool.exe albo się nie uruchamia...

Zwalczyłem... Łączy się, nie rozpoznaje samochodu - wymaga ręcznego wprowadzenia.
Też tak macie?

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #817 dnia: 17 Października 2020, 15:22:10 »
Chyba trzeba założyć wątek o Techsream, jeżeli więcej będzie zainteresowanych.
U mnie na Win7 pro 64-bit wszystko poszło dobrze z kabelkiem, co prawda kabelki też są różne.

Sugeruje wybrać region NA (nie Europe) wtedy przy podłączeniu pokazuje się okno wyboru Toyota lub Lexus, a następnie lista z której wybiera się Rav4, a dalej wersja z dostępem with smart.

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #818 dnia: 17 Października 2020, 16:22:03 »
Czy ktoś ogarniał już jakikolwiek rodzaj osłony na zewnętrzną skorupę tunelu środkowego w miejscu, w którym styka się z nim kolano kierowcy? Przy prawidłowym i wygodnym dla mnie ustawieniu fotela moje kolano opiera się o wysoki w tym miejscu tunel w dość wrażliwym miejscu dość boleśnie "uwierając" nawet podczas krótkich przejażdżek. Przydałby się tam kawałek dyskretnie naklejonej gąbki, który zminimalizowałby niewygodę.

wiesz co mam to samo ... zastanawiam się nad oddaniem całej konsoli środkowej do tapicera ..

Może trochę OT ale ja między innymi z tego powodu wziąłem RAVkę zamiast CR-V :) W Toyocie nic mnie nie uwiera...w Hondzie po godzinie miałem ochotę oszaleć :) Ciekawe, że co człowiek to inny odbiór a najciekawsze to, że obie firmy zrobiły taki sam fakap :D

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #819 dnia: 17 Października 2020, 16:36:46 »
Chyba trzeba założyć wątek o Techsream, jeżeli więcej będzie zainteresowanych.
U mnie na Win7 pro 64-bit wszystko poszło dobrze z kabelkiem, co prawda kabelki też są różne.

Sugeruje wybrać region NA (nie Europe) wtedy przy podłączeniu pokazuje się okno wyboru Toyota lub Lexus, a następnie lista z której wybiera się Rav4, a dalej wersja z dostępem with smart.

Zmieniłem an Amerykę, ale sprawdzę następnym razem. Dzisiaj po próbach i zabawach zdechł akumulator... Trochę szybko, aż się spietrałem że coś spierdzieliłem, czujniki parownica zaczęły szaleć, ale jak nagle ni z tego ni z owego włączyły się ślamazarnie wycieraczki, a po kliknięciu pilota lusterka zaczęły się składać z dynamiką leniwca, nerwy puściły... Strasznie łatwo odpalił z kabli.

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #820 dnia: 17 Października 2020, 16:50:56 »

Cytuj (zaznaczone)
Dzisiaj po próbach i zabawach zdechł akumulator... Trochę szybko, aż się spietrałem że coś spierdzieliłem, czujniki parownica zaczęły szaleć, ale jak nagle ni z tego ni z owego włączyły się ślamazarnie wycieraczki, a po kliknięciu pilota lusterka zaczęły się składać z dynamiką leniwca, nerwy puściły... Strasznie łatwo odpalił z kabli.

Bo odpala de facto z HV, a LV (ten który pada) służy tylko do zasilania elektroniki pokładowej, więc teoretycznie dałoby się go odpalić z kilku ogniw 18650 - właśnie kombinuję sobie taki pakiecik, coby mieć na wszelki wypadek. Też mi padł już ze dwa razy przy różnych zabawach

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #821 dnia: 17 Października 2020, 17:24:31 »
cos spartolili w piątce. w czwórce raz na tydzień jestem zmuszony do zrobienia biura z auta i wtedy kilkukrotnie wymuszam włączenie audio i nawiewu. nie ma mowy by nie odpalił..

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #822 dnia: 17 Października 2020, 17:27:48 »
Nawiew jest zasilany z baterii a nie akumulatora. Tak jest w V.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #823 dnia: 18 Października 2020, 00:14:47 »
Listwy na drzwi zamontowane. Tanio nie było, ale moim zdaniem warto. Oceńcie sami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lechu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #824 dnia: 18 Października 2020, 00:20:14 »
Co tu mówić, ładnie to nie wygląda, ale praktyczne pewnie jest.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl