Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 937526 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1035 dnia: 30 Listopada 2020, 20:13:43 »

Czy wersja Executive ma podświetlane na niebiesko te mini półeczki po lewej od kierownicy i przed pasażerem?
Jeśli tak, to mogę prosić zdjęcia?

Z prawej tą dłuższą półeczkę trzeba by wymieniać całą, bo tam jest wstawka "mleczna" do światła na całej długości, z lewej jest dioda jak na środku, ale bez otworu niestety.
Tez z tym kombinuję.
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2020, 20:16:48 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1036 dnia: 30 Listopada 2020, 20:39:39 »

Czy wersja Executive ma podświetlane na niebiesko te mini półeczki po lewej od kierownicy i przed pasażerem?
Jeśli tak, to mogę prosić zdjęcia?

Z prawej tą dłuższą półeczkę trzeba by wymieniać całą, bo tam jest wstawka "mleczna" do światła na całej długości, z lewej jest dioda jak na środku, ale bez otworu niestety.
Tez z tym kombinuję.

Tylko, czy wtyczki czekają :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1037 dnia: 30 Listopada 2020, 20:42:38 »
O ile pamiętam, to ktoś (nie wiem czy nie @doświadczony) pisał, że są.
Ew. prąd można wziąć z podświetlania podłogowego.
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2020, 20:44:31 wysłana przez Krisman »

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1038 dnia: 30 Listopada 2020, 20:44:32 »
o ile pamiętam, to ktoś (nie wiem czy nie @doświadczony) pisał, że są.

Na pewno jest na  środku, bo już mi świeci, fajnie jakby były na bokach.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1039 dnia: 30 Listopada 2020, 20:46:10 »
Na YT widziałem filmik jak z podłogówki brał gość prąd do podświetlenia schowka.

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #1040 dnia: 30 Listopada 2020, 20:58:35 »
Gdyby się ktoś się zastanawiał, to na cleancam.ru można już kupić bez problemu z wysyłką do Polski spryskiwacz do kamerki. Wszystko przez stronę, potem email, płatność PayPalem. Całość łącznie wyszła 161 zł.

Generalnie czystość kamerki wstecznej nie jest problemem w codziennym użytkowaniu. Najbardziej doskwierają czujniki z przodu w trakcie jazdy gdy sypie gęsty, mokry śnieg, wtedy wszystkie piszczą jak natrętne (już 2 razy mi to zdarzyło w trakcie jazdy na narty). I gdyby ktoś coś wymyślił w tym temacie to bym chyba rozważył kupno.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1041 dnia: 30 Listopada 2020, 21:03:47 »
Generalnie to zastanawiam się, kiedy od czyszczenia tylnej kamerki będzie cała porysowana. Prawie codziennie musiałbym ją czyścić. Zresztą ciekawie na nagraniu wygląda jaką auto zostawia chmurę wody i syfu z drogi (podnosi do góry) nie ma się co dziwić, że kamera brudna.

Jak pamiętam 3 dni temu ją przecierałem, a dzisiaj w nocy nic nie widzę i cofam na czujniki na nie kamerę. Czujników z przodu nie mam. Czekam na jakąś super opcje z integracją z ekranem centralnym, wtedy zamontuję :). Kwestia czasu.

Offline walent25

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1042 dnia: 30 Listopada 2020, 21:06:46 »
Ostatnio jak byłem w serwisie zamówić diodę do podświetlenia półki ładowarki indukcyjnej to gość oferował mi oświetlenie do klapy bagażnika (było pokazywane w tym poście) i oświetlenie w drzwiach świecące na przyciski otwierania szyb. Widziałem tylko jedno zdjęcie, wyglądało jak by było montowane na połączeniu tapicerki w okolicy uchwytu do zamykania. Kosztu oświetlenia drzwi dokładnie nie pamiętam ale między 300 a 400 plus montaż. Serwisowa alternatywa do braku poświetlonych przełączników szyb.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1043 dnia: 30 Listopada 2020, 22:20:46 »
Gdyby się ktoś się zastanawiał, to na cleancam.ru można już kupić bez problemu z wysyłką do Polski spryskiwacz do kamerki. Wszystko przez stronę, potem email, płatność PayPalem. Całość łącznie wyszła 161 zł.

Generalnie czystość kamerki wstecznej nie jest problemem w codziennym użytkowaniu. Najbardziej doskwierają czujniki z przodu w trakcie jazdy gdy sypie gęsty, mokry śnieg, wtedy wszystkie piszczą jak natrętne (już 2 razy mi to zdarzyło w trakcie jazdy na narty). I gdyby ktoś coś wymyślił w tym temacie to bym chyba rozważył kupno.

Jeżeli ktoś mieszka w górach, albo w nie często śmiga (jak ja) to taka wizja brzmi tragicznie.. :thumbdown:

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1044 dnia: 30 Listopada 2020, 22:21:57 »
Cześć, czy robił ktoś dodatkowe wyciszenie? Jak się sprawuje?
Ja zrobiłem, jeden z kolegow tutaj polecił serwis w Gdańsku i tam wyciszyłem dwie pary drzwi i tunel. Po tym powiedzieli żeby zobaczyć bo 90-ciu procentom klientów to wystarcza. No i dla mnie też rewelacja nic więcej nie robiłem:)

Drzwi spoko, a tunel? To konkretnie jaki odcinek, element? Nadkoli i bagażnika nie ruszasz? Z tych miejsc z tego co czytałem to dochodzi często spory szum :)

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1045 dnia: 30 Listopada 2020, 22:25:10 »
Generalnie to zastanawiam się, kiedy od czyszczenia tylnej kamerki będzie cała porysowana. Prawie codziennie musiałbym ją czyścić. Zresztą ciekawie na nagraniu wygląda jaką auto zostawia chmurę wody i syfu z drogi (podnosi do góry) nie ma się co dziwić, że kamera brudna.
Nie wiem o czym piszesz ... mam chlapacze zamontowane z tyłu. kamerkę tylną czyszczę 2x, max 3x w miesiącu.

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1046 dnia: 30 Listopada 2020, 22:31:05 »
Jeżeli ktoś mieszka w górach, albo w nie często śmiga (jak ja) to taka wizja brzmi tragicznie.

To nie jest tylko uwaga do RAV4. czysta fizyka - mokry śnieg przyczepia się do wszystkiego, w tym do wizjerów czujników w samochodach.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1047 dnia: 30 Listopada 2020, 23:14:24 »
Zresztą ciekawie na nagraniu wygląda jaką auto zostawia chmurę wody i syfu z drogi (podnosi do góry) nie ma się co dziwić, że kamera brudna.

Jak pamiętam 3 dni temu ją przecierałem, a dzisiaj w nocy nic nie widzę i cofam na czujniki na nie kamerę.

..ano u mnie to samo..niby zalozylem chlapacze m.in. z tyłu .. aa klapa non stop upier*olona ... że masakra

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2020, 23:31:19 wysłana przez crystian09 »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1048 dnia: 30 Listopada 2020, 23:18:44 »
Mam też chlapacze i rejestrator z tyłu. Jak widzę co zostawiam za sobą to współczuję tym za mną. Chmura syfu.

Offline jarus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1049 dnia: 30 Listopada 2020, 23:48:31 »
Ja zrobiłem, jeden z kolegow tutaj polecił serwis w Gdańsku i tam wyciszyłem dwie pary drzwi i tunel. Po tym powiedzieli żeby zobaczyć bo 90-ciu procentom klientów to wystarcza. No i dla mnie też rewelacja nic więcej nie robiłem:)
hmmm, ja szukam raczej czegoś w centrum. z drugiej strony jak praca zdalna to nad morze na pare dni się wybrać nie zaszkodzi ;)
możesz powiedzieć ile taka przyjemnosc kosztuje i jak długo trwa?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl