Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 937507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JMB

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1050 dnia: 01 Grudnia 2020, 06:57:19 »
Ja zrobiłem, jeden z kolegow tutaj polecił serwis w Gdańsku i tam wyciszyłem dwie pary drzwi i tunel. Po tym powiedzieli żeby zobaczyć bo 90-ciu procentom klientów to wystarcza. No i dla mnie też rewelacja nic więcej nie robiłem:)
hmmm, ja szukam raczej czegoś w centrum. z drugiej strony jak praca zdalna to nad morze na pare dni się wybrać nie zaszkodzi ;)
możesz powiedzieć ile taka przyjemnosc kosztuje i jak długo trwa?

Kanał z przodem w rejonach deski rozdzielczej 800-850 para drzwi 650. Zajęło to panom niecały dzień.

Ja już nic dalej nie robiłem, to mi wystarcza, być może nie jestem wybredny, nie chciałem w to też ładować za dużo pieniędzy.
Jest na forum cały temat o wyciszeniu, polecam przejrzeć dużo cennej wiedzy i uwag, a nawet koledzy którzy sami się za to zabrali i do tego z dużymi sukcesami:)

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #1051 dnia: 01 Grudnia 2020, 09:49:03 »
A takie modyfikacje podświetlenia znalazłem na niemieckiej stronie forum, fajnie wygląda tu podświetlenie miejsca na kubki i logo wyświetlane z drzwi  :good:

http://www.priusfreunde.de/portal/images/fbfiles/images/Unknown-20190807.jpg

poniżej link do strony jak by ktoś chciał dowiedzieć się więcej

https://www.priusfreunde.de/portal/index.php?option=com_kunena&Itemid=117&func=view&catid=76&id=533284&limit=15&limitstart=30

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1052 dnia: 01 Grudnia 2020, 10:14:13 »
Dobrze patrzę? O kubkach tam nic nie ma.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1053 dnia: 01 Grudnia 2020, 14:31:52 »
Kojarzycie jakie oznaczenia części mają plastiki na słupkach B pomiędzy drzwiami/przód tył - chodzi o czarne plastiki pionowe idące od dachu do połowy drzwi, z matowego plastiku (wersja C+S)?

Łącznie są to 4 plastiki, samoprzylepne.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1054 dnia: 01 Grudnia 2020, 16:59:38 »
Tu znajdziesz po vin
https://partsouq.com/
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1055 dnia: 02 Grudnia 2020, 06:59:58 »
Tak, na szybko, po vinie nic nie znajduje.

Offline ziembol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1056 dnia: 02 Grudnia 2020, 10:53:30 »

Jak dobrać się do tych świateł w kabinie - podważam delikatnie z każdej strony ale nie chce wyjśc - boję się, że pęknie :( można prosić o krótki manual ?

ii jak tam .. wyrwałeś ?? bo u mnie ten panel nie chce wyjść .... moze inaczej to sie wyciaga przy Skyview
ale na youtube .. Morozov wyciagal wlasnie przy otwieranym dachu ...
[/quote]

Poległem - za słabe nerwy :) - Za kilka dni mam w serwisie montaż rejestratora - poproszę , żeby przy okazji zmienili.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1057 dnia: 02 Grudnia 2020, 11:12:01 »
Wciskasz palce pomiędzy panel przedni a podbitkę (u mnie nie ma sky). Ważne by palcami objąć wewnętrzny czarny plastik - jaki szkielet wewnętrzny, a nie tylko szary z zewnątrz, bo można coś wyłamać i z wyczuciem, ale uwieszając przynajmniej 10-20 kg wyciągam najpierw dwa zaczepy od strony tyłu auta i dwa potem przy szybie już gładko idą.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #1058 dnia: 02 Grudnia 2020, 12:09:33 »
Wciskasz palce pomiędzy panel przedni a podbitkę (u mnie nie ma sky). Ważne by palcami objąć wewnętrzny czarny plastik - jaki szkielet wewnętrzny, a nie tylko szary z zewnątrz, bo można coś wyłamać i z wyczuciem, ale uwieszając przynajmniej 10-20 kg wyciągam najpierw dwa zaczepy od strony tyłu auta i dwa potem przy szybie już gładko idą.

ja na razie to olewam .. przy Skyview to sie wszystko rusza  :cool: zresztą..mało używam przednie oświetlenie,aa z tyłu fajnie daje w oczy po całości ..// może się kiedyś wezme za to,ale tez poszukam ledy o mniejszej mocy niż 6000k - bo te za bardzo świecą - ale w ''słonecznikach'' juz nie zmieniam - tu mogą być..

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1059 dnia: 02 Grudnia 2020, 12:59:11 »

[/quote]

.....tez poszukam ledy o mniejszej mocy niż 6000k - bo te za bardzo świecą - ale w ''słonecznikach'' juz nie zmieniam - tu mogą być..
[/quote]

6000k To barwa światła a nie moc ledów

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1060 dnia: 02 Grudnia 2020, 13:19:12 »
Dokładnie, barwa nie ma tutaj nic do dawania po oczach. Można dodać rezystory 20-30 Ohmów, byle miał 1-2 W na lampkę i wytrzyma. Zabezpieczyć i ciszyć się. Teraz mam piekne białe światło i nie razi nawet w nocy po oczach. Nawet skłaniałbym się, by zamontować bliżej 20 R niż 30, by było trochę więcej.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #1061 dnia: 02 Grudnia 2020, 13:29:59 »
zwał jak zwał  :-) - chodzi mi o to, ze poszukam czegoś normalnego - bez wpinania rezystorów,etc. Powinny być prosto z salonu, aaa nie takie bawienie sie w wymiany../'tylnie wsteczne'' też wymieniam, bo kicha..

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1062 dnia: 02 Grudnia 2020, 20:10:39 »

.....tez poszukam ledy o mniejszej mocy niż 6000k - bo te za bardzo świecą - ale w ''słonecznikach'' juz nie zmieniam - tu mogą być..
[/quote]

6000k To barwa światła a nie moc ledów
[/quote]

niby tak, ale pamiętajmy, że światło led o zimnej barwie da więcej lumenów niż to samo światło (taka sama moc) o ciepłej barwie...

Offline cypair

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1063 dnia: 03 Grudnia 2020, 16:50:54 »
- główna uwaga co do JBL i android auto. Współpracują bardzo dobrze, a dzięki EQ w AIMP można sobie wszystko wyregulować. Ale musisz mieć na względzie że sam JBL z procesorem dźwięku działa tak że po przekroczeniu głośności 44 ścisza BAS. Jest to odczuwalne, na początku nieco irytowało. Zagłębiłem się w temat. I samo ustawienie JBL jest takie żeby grać jak najczyściej. Więc automatycznie wyciszy bas, jeśli uzna że głośnik mógłby zacząć charczeć. Podobnie miałem w swoim prywatnym aucie gdzie przy procesorze dźwięku ALTO w trybie automatycznym, sterował dźwiękami żeby grać czysto. Tylko że w JBL nie można tego "auto" wyłączyć niestety.

Powiem szczerze, że wkurza mnie to niesamowicie. Jedziesz sobie pustą drogą, z playlisty leci jeden z ulubionych kawałków, robisz głośniej i zaczyna się dramat. Wchodzą basy, dźwięk się przycisza, za chwile sama partia wokalna, wokale ryczą full mocy, za chwile basy i znów przytłumiony dźwięk i ciszej. Mam kilka piosenek, gdzie ten cały system dostaje fioła i zamiast mieć przyjemność ze słuchania, to się wkurzam.
Lepiej było wziąć normalne audio i zmienić głośniki - mądry Polak po szkodzie :/

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1064 dnia: 03 Grudnia 2020, 19:42:06 »
https://www.youtube.com/watch?v=7sxZKMBmz-U Mitsuoka Buddy mnie urzekła :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl