Markid, to rozwiązanie, które zamontowałem mam 1 rok bez problemu. Analogiczne miałem w poprzednim aucie przez 7 lat i do dziś kolejny rok działa ok. Jak dla mnie jedyną wadą jest zbyt duża jasność, stąd w mapkowych z przodu zainstalowałem jakieś inne słabsze. Duża powierzchnia ułatwia odprowadzanie ciepła a to z tego powodu uszkadzają się LED. Temp. powyżej 70C drastycznie szkodzi złączom półprzewodnikowym. W małych skupionych żarówkach mocnych LED trudno o dobre odprowadzenie ciepła stąd ich krótki żywot. Duża szansa że twoje lampki padły w jakiś upalny dzień lata, wtedy warunki są najtrudniejsze.
Mam też podobne doświadczenia z żarówkami LED zamiennikami kierunkowskazów. Przez długi czas rewelacyjnie działały dając mocne światło kierunkowskazów, gdy te fabryczne żaróweczki rav4 w jasny dzień ledwo widać, a ja wolę gdy jest bezpieczniej bo moje zamiary są widoczne. Niestety trafił się jeden wyjątkowo upalny dzień lata, rav4 stała na słońcu, wyjechałem i krążyłem po zakorkowanych skrzyżowaniach miasta. Tego jednego dnia uszkodziły się wszystkie 4, dwie z przodu i dwie z tyłu. Zareklamowałem, otrzymałem 4 nowe i póki co działają. Jak w lecie znowu padną, trudno wrócę do klasyki.