Jak widać brakuje Ci argumentów, bo zamiast rzeczowej dyskusji przechodzisz do łapania za słówka
Widzę dalej nie rozumiesz.
Napisałeś że montaż czegoś to utrata gwarancji - natomiast tak nie jest.
Żeby nastąpiła utrata gwarancji musi być uszkodzenie i gwarant musi wykazać zależność pomiedzy tym uszkodzeniem a zamontowanym czymś nieoryginalnym. Ponadto utrata gwarancji jest tylko na to co zostało uszkodzone.
Nie ma mowy o domniemaniu że np blokada zapłonu uszkodziła ABS.
Przecież auto tankujesz nieautoryzowaną benzyną.
Montujesz nieautoryzowane opony.
Lejesz nieautoryzowany olej.
Czy tracisz wtedy gwarancję ot tak?
Ja wiem że konsultanci potrafią różne bzdury opowiadać ale ja mówię o prawie a nie o wciskaniu ciemnoty - trzeba być świadomym swoich praw.
Przez 20 lat współpracy z salonami nigdy nie miałem problemów z utratą gwarancji tylko z powodu montażu jakiegoś urządzenia.
Natomiast uszkodzenia z winy urządzeń niedopuszczonych na rynek jak najbardziej - przykład z salonu nissana.
Klient zamontował stację multimedialną z chin (oczywiści bez badań ece i jakichkolwiek dopuszczeń ) - zegary przeprogramowały się na chińskie krzaczki. Klient poniósł koszty naprawy zegarów, na całe auto ma dalej ma gwarancję - w tym zegary.
ps. co to są zmiany w CAN ?
ps2. nie napisałem że rzecznik rozwiąże problemy gwarancyjne tylko że możesz zasięgnąć u niego informacji jeśli mi nie wierzysz.
Z mojej strony temat zamknięty.