LuCaz tak z czystej ciekawosci zapytam na jkaich kolach jezdzisz??
1) bedzie [cenzura] fajna trakcja w zakretach na plaskim asfalcie
dokladnie
2) poprawi sie hamowanie
dokladnie
3) bedzie masakra przy jezdzie po koleinach
no niestety bedize sie jezdzilo gorzej po koleinach....
4) wzrosnie podatnosc na aqua-planning
generalnie tak, ale duzo zalezy od nabytej opony...... po za tym odczujesz to wylacznie na zakretach.... nie bedize tak jak przy seryjnych gumach, gdize opona trzyma nawierzchni i momentami czuc jak traci przyczepnosc i odzyskuje.....
przy takiej szerokosci bedize tak ze guma dobrze sie trzyma, a w momencie jak juz 'pusci' to pozamiatane.....
ruszanie bedize DUUUUZO gorsze niz na seri (mowa caly czas o MOKRYM) - kla w miejscu....
hamowanie na mokrym - odczuwalnie lepsze niz na serii......
5) zdecydowanie spadnie ci przyspieszenie
kolejny mit.......
u mnie autko na 195/45/16 zbiera sie lepiej niz na fabrycznych 175/65/14...... (chyba ze ktos potrafi super kontrolawac auto po latach praktyki na streetach itp..... moze na forum sa z dwie takie osoby!:D)
1 nie ma problemow z trakcja. - zarowno na jedynce jak i 2jce..... - przy fabrycznych kolach sa na tych biegach problemy... (mimo jak ze malej mocy!;))
2 nie szerokosc opony (w glownej mierze) zabija przyspieszenie, a masa calego kola....... (tzw masa wirujaca)
nie tzw opory toczenia a wlasnie masa wirujaca zabija przyspieszenie........ - szerokosc opony szybciej wplywa na zluzycie paliwa....
moge cie zapewnic ze zakladajac jakies lekkie felgi i do tego opony z wyzszej polki kolo bedize lekkie i nie 'zmuli' auta wogole......
6) odczuwanie wzrosnie ci zuzycie benzyny
napewno wzrosnie...... - ale moze sie okazac ze bedize to naprawde bardzo maly wzrost....
tutaj rowniez wiele zalezy od opony........
pzdr - to co opisalem wiem z doswiadczenia - nie tylko mojego........ (ale pomijam wypowiedzi z forum ktore czesto maja sie nijak do faktow.......)