Autor Wątek: Gaz w 1.8  (Przeczytany 21789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Odp: Gaz w 1.8
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Października 2020, 16:05:07 »
No właśnie , a tutaj zrobili dotrysk 20% paliwa...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Października 2020, 16:05:43 »
W Landi do Corolli zawsze dają dotrysk w 100 % bo tak mają zalecane. Po gwarancji instalacji idzie serwis Landi poprosić aby to wyłączyli na własną odpowiedzialność - tak mówili w serwisie.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 22 Października 2020, 16:06:03 »
Założone Landi i pierwszy dzień zdziwiony jestem ubytkiem paliwa. Jak w przypadku aurisa mam brc to tam wskazówka paliwa była prawie nieruchoma. Tutaj przy przejechaniu koło 150 widać ubytek w oczach. Nikt mnie nie poinformował o dotrysku na 20%.= Jestem rozczarowany a zarazem zniesmaczony podejściem handlowca z którym temat przegadałem kilka razy i o dotrysku ani słowa.
W takim przypadku wychodzi lekko 1l paliwa na 100km a wydaje mi się że dotrysk będzie więcej podawał. Licząc koszta, wychodzi drożej niż na paliwie bez gazu. Co począć dalej? Diler mówi że, nie jest to ich wymysł tylko dostają cały moduł od Landi..

Szanowny Pan myślał, że jak auto na LPG to nie będzie brało benzyny?
Mam porównanie z poprzednim autem z takim samym silnikiem

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 22 Października 2020, 16:20:09 »
Nikt mnie nie poinformował o dotrysku na 20%

Jak mowa o silniki 1.8 to brawo dla serwisu - przerost formy nad treścią i niepotrzebna dopłata do niepotrzebnie droższej instalacji
Toyota Corolla 2019 1.8 Hybrid Sedan Comfort
Fiat Punto Classic 2009 1,2 benzyna
Ford Ka II Titanium+ 2009 1,2 benzyna ->> DO SPRZEDANIA

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Października 2020, 16:21:51 »
Nikt mnie nie poinformował o dotrysku na 20%

Jak mowa o silniki 1.8 to brawo dla serwisu - przerost formy nad treścią i niepotrzebna dopłata do niepotrzebnie droższej instalacji
Tak , mówimy o silniku 1.8. Czy idzie do ustrojstwo u dobrego gazownika zmienić w mapie czy raczej nie podłączy się nikt inny niż serwis?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Października 2020, 17:02:24 »
A tyle piszemy zeby nie brac ani BRC ani Landi bo nikt poza autoryzowanym serwisem sie do tego nie podepnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Października 2020, 17:26:04 »
A tyle piszemy zeby nie brac ani BRC ani Landi bo nikt poza autoryzowanym serwisem sie do tego nie podepnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak ale w moim przypadku nie wchodziło nic innego w grę... Pisałem wcześniej

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Października 2020, 18:29:15 »

[/quote]

myślę, że próbuj się kontaktować z centralą LandiRenzo w Polsce - może oni coś rozsądnego zasugerują/podpowiedzą

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Października 2020, 18:30:47 »

[/quote]

myślę, że próbuj się kontaktować z centralą LandiRenzo w Polsce - może oni coś rozsądnego zasugerują/podpowiedzą

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 23 Października 2020, 08:29:47 »
Założone Landi i pierwszy dzień zdziwiony jestem ubytkiem paliwa. Jak w przypadku aurisa mam brc to tam wskazówka paliwa była prawie nieruchoma. Tutaj przy przejechaniu koło 150 widać ubytek w oczach. Nikt mnie nie poinformował o dotrysku na 20%.= Jestem rozczarowany a zarazem zniesmaczony podejściem handlowca z którym temat przegadałem kilka razy i o dotrysku ani słowa.
W takim przypadku wychodzi lekko 1l paliwa na 100km a wydaje mi się że dotrysk będzie więcej podawał. Licząc koszta, wychodzi drożej niż na paliwie bez gazu. Co począć dalej? Diler mówi że, nie jest to ich wymysł tylko dostają cały moduł od Landi..

Szkoda, że po montażu nie piszesz samych superlatywów na temat instalacji, tylko zaczynasz od narzekania. W instalacjach z bezpośrednim wtryskiem benzyny maksymalny dotrysk przy jeździe w mieście wychodzi ok. 1L, nie jestem sobie wyobrazić jak w silniku z pośrednim wtryskiem dotrysk tyle może wynosić, poza benzyną na tzw. rozruch - jeśli się doda dotrysk do benzyny na rozruch to tej benzyny już idzie całkiem sporo.
Teraz trochę faktów: dotrysk czy lubryfikacja w silnikach Toyoty na hydraulice są tak potrzebne jak dzwonki na jajach zająca podczas polowania, po 2, w tych instalacjach jest zawsze ustawiony dotrysk (oficjalnie związany z ochroną silnika) a w rzeczywistości związany z ochroną instalacji LR. Wtryski LR nie grzeszą trwałością, precyzyjnością i powtarzalnością przez w cały okres swojej pracy  i w związku z tym jest dodany dotrysk w celu ochrony silnika przed mało precyzyjnie działająca instalacją. W moje Corolli gaz został założony przy 777 kilometrach i jak się można domyślać, wszelkie parametry pracy silnika na Pb są idealne przy takim przebiegu. Przy strojeniu z Tomkiem przejechaliśmy ok 60 kilometrów w celu porządnego wystrojenia instalacji - fachofcy z Landi stroją auto po autokalibracji i wyjeżdzają na drogę tylko w celu sprawdzenia poprawności działania instalacji - ze strojeniem to nie ma nic wspólnego, a jeśłi instalacja była montowana przez nie daj Boże dealera, to oni o strojeni już nic nie wiedzą. Wgrywają tylko dodaną do zestawu płytkę z nastawami, włączają autokalibrację i oddają auto do klienta.
W sumie to nie wiem jak ci teraz pomóc, spróbuj poszukać FACHOWCA od Landi Renzo, który będzie potrafił w ogóle wystroić tą instalację, poskracać czasy przełączania na benzynę , wyłączyć całkowicie dotrysk etc. Łatwo z tą instalacją i fahofcami od niej mieć nie będziesz ale może po porządnym wystrojeniu tego bardzo przeciętnego montażu, będzie to pracowało w sposób zadowalający.
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2020, 08:32:17 wysłana przez yunior81 »
Toyota Corolla SD 2018

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #70 dnia: 23 Października 2020, 08:30:51 »

[/quote]

Powodzenia  :grin: <zalamka>
Toyota Corolla SD 2018

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 23 Października 2020, 08:35:53 »
Powodzenia

zawsze lepiej spróbować niż zlać temat

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 23 Października 2020, 08:56:47 »
Powodzenia

zawsze lepiej spróbować niż zlać temat

Miałeś kiedyś kontakt z LR ? Nic nie uzyskasz, nic nie załatwisz.....

JEDYNYM SENSOWNYM ROZWIĄZANIEM jest znalezienie FACHOWCA (bo u fahofcuf już kolega był na montażu), który porządnie wystroi obecną instalację i powyłącza co się da - nie ma innego wyjścia.  Mleko się rozlało, ja na miejscu właściciela po po miesiącu bym tą instalację wywalił i założył coś polskiego. Ja też się kiedyś skusiłem na LR do nowej Octavii II FL 1,6 MPi  u stefanowskiego w łodzi. Święty spokój osiągnąłem dopiero po demontażu Landi i montażu naszej polskiej.
Toyota Corolla SD 2018

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 23 Października 2020, 09:25:15 »
Cytat: jaykob w Wczoraj o 15:55:20
Cytat: falsto1 w Wczoraj o 15:34:35

Szanowny Pan myślał, że jak auto na LPG to nie będzie brało benzyny?
Mam porównanie z poprzednim autem z takim samym silnikiem
No cóż gniazd zaworowych nie ja będę wymieniał ;)

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Października 2020, 09:28:58 »
gniazd zaworowych

Gniazda zaworowe, czy to w silniku z hydrauliką zaworów czy bez, można wykończyć źle zamontowaną i źle wystrojoną instalacją bez żadnego problemu w krótkim czasie po montażu, ba.... nawet jeżdżąc na benzynie te zawory też można wykończyć, jak mieszanka paliwowo powietrzna nie będzie prawidłowa.
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2020, 09:31:39 wysłana przez yunior81 »
Toyota Corolla SD 2018

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl