Cytat: anyone w Dzisiaj o 10:35:03
czegoś dowodzi
W pełni się zgadzam.
Tak, że jest bez sensu.
Podobnie jak postawienie na słońcu dwóch aut - czarnego i białego: dowiedzie, że czarny nagrzeje się szybciej.
Mogą też podpalić oba auta i sprawdzić, który spali się szybciej. Określą który jest bardziej łatwopalny.
Sytuacja trzech kół wiszących w powietrzu jest nierealna w warunkach przewidzianych do użytkowania.
Niech zrobią test zachowania w zakręcie, test łosia, hamowania, etc.
wspominałem, że mówimy tu o pewnego rodzaju teście syntetycznym...
mogą i testować na słońcu i pod wodą - o ile warunki są identyczne dla wszystkich testowanych to taki test
czegoś dowodzi; np tego, że lepiej sobie dany samochód radzi na rolkach; i może sytuacja jest nierealna, ale dowodzi, że w pewnych warunkach dany napęd może się spisywał lepiej; nie jest łatwo zrobić dobry test, gdzie nic nie wpływa na przebieg testu, ale wystarczy zobaczyć jak od lat forester radził sobie na rolkach a jak inne suvy z dołączanym napędem - wtedy różnica między napędami była większa i łatwo było zauważyć także w prawdziwym życiu, że foster ogarnia off-road lepiej
mi tam nie przeszkadza, że moja rav4 nie zjedzie z 3 rolek, ale nie popadajmy w skrajności i nie udawajmy, że wyniki powiedzmy "eksperymentu" na rolkach nic nam nie mówią, bo tym tropem stwierdzimy, że jeśli postawimy FWD i AWD na dwóch rolkach z przodu i ten pierwszy nie zjedzie to to w sumie jeszcze niczego nie dowodzi...
Cytat: anyone w Dzisiaj o 10:35:03
czegoś dowodzi
W pełni się zgadzam.
Panowie, czego ten test dowodzi, no ale konkretnie?
tego, że w pewnych warunkach jeden napęd jest lepszy od drugiego, prawda?
czy jednak mówimy, że wiatr zawiał i dlatego jeden samochód radzi sobie z rolkami a inny nie?
nie rozumiem tego ataku na rolki, test jak test - nie jest idealny, ale daje wyniki, które można porównać
myślę, że jak opracujecie lepszy, powtarzalny i miarodajny test 4x4, to youtubie pewnie miliony wyświetleń będą i kupa kasy, więc do dzieła Panowie
chętnie zobaczę lepsze testy napędów 4x4