Ich standardowy sealent czyli Opti-Seal zalecany jest zawsze na wszystko (na wosk, na ceramikę, na jałową karoserię, na Hyper seala). On osusza, zabezpiecza i utrwala działanie wosku, ceramiki czy Hyper seala. Każde mycie kończę Opti-Sealem. Trudno to tak uwierzyć, ale każde mycie jest łatwiejsze i auto po każdym lepiej wygląda.
Wracając jeszcze do Hyper seala, to zauważyłem jedną ciekawą rzecz, że mniej owadów przykleja się do auta po jego aplikacji.
Co do lamp, to prawdę mówiąc nigdy nie używałem żadnych specjalistycznych środków zabezpieczających i nie znam efektów ich działania. Jednakże Hyper seal możesz śmiało użyć jako zabezpieczenie na lampy. Nie jest może specjalistycznym środkiem zabezpieczającym do lamp, ale intuicyjnie czuję, że jest lepszym środkiem niż wiele tych specjalistycznych. Piszę to na podstawie swoich doświadczeń z niewidzialną wycieraczką. Mam położoną niewidzialną wycieraczkę (kładłem 16.05.2022 - opis kilka postów wstecz). Nałożyłem teraz na szybę Hyper seala i jest jeszcze lepiej niż było. Hyper seal wzmocnił (choć może lepszym słowem byłoby spotęgował) działanie Soft99 Ultra Glaco. Na tej podstawie sądzę, że podobnie sprawa będzie się miała ze światłami.
PS.
Widać pochłonęło Ci to
.
Faktycznie zauważyłem, że detailing auta przerodził się w moje hobby.