Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794901 razy)

Offline hawrok

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #435 dnia: 04 Grudnia 2020, 17:10:38 »
Ja w pakiecie Comfort+Style dostałem dojazdówkę. Tylko, że ja benzynę mam a nie hybrydę o ile to ma znaczenie.

Offline bartekb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 04 Grudnia 2020, 17:14:49 »
Exe na 19? przyjezdza (?) dajesz na zime coś mniejszego? mi 18tki styknä

Moja Exe przyjechała na Toyo Proxes R46a 225/55 R19 99V.

Offline bartekb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #437 dnia: 04 Grudnia 2020, 17:21:28 »
A propos dojazdówki: oczywiście nie dostałem koła dojazdowego, tylko zestaw naprawczy, więc zacząłem rozpoznawać temat.

Koło dość łatwo ogarnąć, w instrukcji są podane wymiary, można też łatwo sprawdzić średnicę koła w dostępnych w Internecie kalkulatorach.

Już miałem kupić cały zestaw w serwisie aukcyjnym (koło, podnośnik trapezowy i inne "bajery", niekoniecznie potrzebne), ale postanowiłem najpierw sprawdzić, na jaką wysokość należy podnieść samochód, żeby koło znalazło się w powietrzu. Z przodu wyszło mi ok. 38 cm (pomiar w miejscu, w którym samochód powinien być podparty lewarkiem), ale z tyłu przy podniesieniu na ok. 38 cm tylne koło nadal opierało się o podłoże. W związku z tym zamówiłem osobno koło i osobno podnośnik trapezowy do 41 cm. Dostawa spodziewana po niedzieli.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2020, 17:28:43 wysłana przez bartekb »

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #438 dnia: 05 Grudnia 2020, 17:19:04 »
Kolejna obserwacja - aktywny tempomat - fajna sprawa, ale przy większym natężeniu ruchu zaczyna być wkurzający, bo zbyt wcześnie zwalnia (nawet przy ustawieniu najkrótszego dystansu), potem przyspiesza żeby "nadrobić" - ogólnie bardziej płynnie da się jechać bez opcji aktywnej.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #439 dnia: 05 Grudnia 2020, 17:45:33 »
To tylko w korki i trasa, generalnie mało korzystam.
Ale w trasie przydatne.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #440 dnia: 05 Grudnia 2020, 18:57:05 »
Miałem wcześniej i teraz też korzystam. Jedno spostrzeżenie, w zwykłym aucie ten tempomat pozwalał oszczędnie jechać a RAV4 to jakoś inaczej. Gwałtownie przyspiesza i ostro hamuje pomimo , że już "widzi" stojące auta, chodzi mi o efekt odzyskiwania energii przy hamowaniu.

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #441 dnia: 06 Grudnia 2020, 10:31:29 »

15.   Cena ? wiem, że tanio nie jest ale ostatecznie zapłaciłem 154 000 zł za wersję Selection z napędem 4x4 a za ubezpieczenie w PZU 3700 zł, leasing 104% ze stałem oprocentowanie na 4 lata z 45% wpłatą własną.

podpinam się pod pytania poprzedników:  prośba o kontakt do handlowca i info który to salon Toyoty.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2020, 10:36:58 wysłana przez any1 »

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #442 dnia: 06 Grudnia 2020, 10:34:42 »
leasing 104%

Myślę, że dobra cena i oferta. Kupowałeś bezpośrednio w salonie, czy przez jakiegoś pośrednika?

Baca90 dostałeś może info od batalisty? Wg mnie dostał niespotykanie niską cenę. Wiesz może który salon/handlowiec za tyle sprzedaje?
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2020, 10:36:17 wysłana przez any1 »

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #443 dnia: 06 Grudnia 2020, 10:35:56 »

15.   Cena ? wiem, że tanio nie jest ale ostatecznie zapłaciłem 154 000 zł za wersję Selection z napędem 4x4

Hi,

Moglbys napisać ktory to dealer...ew namiar na handlowca?

Pozdr

Cześć, dostałeś może namiary na salon i handlowca?

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #444 dnia: 06 Grudnia 2020, 10:50:13 »
Cena ? wiem, że tanio nie jest ale ostatecznie zapłaciłem 154 000 zł za wersję Selection z napędem 4x4

kupiłeś 4x4 w cenie 4x2 - to był nowy samochód czy jakiś demo car ?

Cześć, dowiedziałeś się może od batalisty czy był to nowy samochód czy demonstracyjny?

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #445 dnia: 06 Grudnia 2020, 11:13:16 »
namiary

Nie wiem czy te cena nie była taka bo brali kilka samochodów na firmę i podpiął się pod rabat flotowy. Jeżeli szukasz w leasingu mogę warunkowo polecić superauto. Trzeba im patrzeć na ręce, ale suma summarum wychodziło najkorzystniej cenowo, a porównywałem około 7 ofert. Auto bardzo tanie, leasing stosunkowo wysoki.

Offline batalista

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #446 dnia: 06 Grudnia 2020, 12:17:44 »
namiary

Nie wiem czy te cena nie była taka bo brali kilka samochodów na firmę i podpiął się pod rabat flotowy. Jeżeli szukasz w leasingu mogę warunkowo polecić superauto. Trzeba im patrzeć na ręce, ale suma summarum wychodziło najkorzystniej cenowo, a porównywałem około 7 ofert. Auto bardzo tanie, leasing stosunkowo wysoki.

Tak podpiąłem się pod rabat flotowy. Jest stała umowa pomiędzy moją firmą a różnymi dealerami. Nie koniecznie są to zakupy po kilka sztuk. U mnie działa to tak, że pokazuję dealerowi zaświadczenie mojego pracodawcy o zatrudnieniu. Nie muszę szukać kolegów, którzy też akurat chcą kupić rav4. Cała reszta przebiega już jak każdy indywidualny zakup. Warszawa Bielany. Maciej Tomczyński.

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #447 dnia: 06 Grudnia 2020, 12:48:52 »
namiary

Tak podpiąłem się pod rabat flotowy. Jest stała umowa pomiędzy moją firmą a różnymi dealerami. Nie koniecznie są to zakupy po kilka sztuk. U mnie działa to tak, że pokazuję dealerowi zaświadczenie mojego pracodawcy o zatrudnieniu. Nie muszę szukać kolegów, którzy też akurat chcą kupić rav4. Cała reszta przebiega już jak każdy indywidualny zakup. Warszawa Bielany. Maciej Tomczyński.

Dziękuję za odpowiedź.

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #448 dnia: 06 Grudnia 2020, 13:25:20 »
Dostalem na prywatna wiadomość prośbę o dodanie znaczka black edition. Podpinam zdjecie tutaj. Jak widać jest to jakaś zwykla naklejka.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Witam,
byłem oglądać tą wersję i mnie też odstraszył ten odpustowy znaczek. Natomiast wygląda na to, że można to ściągnąć: https://www.youtube.com/watch?v=UC_rXQl1I0g

Potwierdzam, że w realu wygląda fantastycznie. Piękna czerń, myślę że w jakiś sposób zabezpieczona i wydobyta. Ładne szare przeszycia foteli (w selection są niebieskie), lusterko z funkcją kamery, nagłośnienie i 19 cali alu z oponami na duży plus. Z minusów brak zapasowego koła.

Pozdrawiam.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #449 dnia: 06 Grudnia 2020, 13:28:15 »
Oooo proszę, a ja w comfort /style mam też szare przeszycia
A tak chciałem niebieskie, pod kolor lakieru
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl