Witam wszystkich. A u mnie pojawiło sie klekotanie na wolnych obrotach po nagrzaniu silnika

Jest dość ciche, no ale słychać je i jak sie dotkine prawego haka od silnika do czuć uderzenia w rytm tego cichego stukania, a na lewym haku nie. Dałem Cari do mechaniora, rozebrał pomierzył i stwierdził,że wszystkie 16 sztk do regulacji

ale problem w tym,że nigdzie nie dostał płytek i powiedział "szukaj se pan płytek" Szukałem i nic z tego, najgorsze,że w środe mam jechać na wakejszon a tu Cari w proszku

Namierzyłem jeszcze sklep KAPITAN w Katowicach i tam gościu ma mi dać znać jutro czy dadzą załatwić. Jak nie to powiem by ją złożyli i pojadę na wakacje z tykającym silnikiem. Potrzebuję płytek 27mm gdzie 5sztk 2,8mm; 9 sztk 3,2mm i 2 sztk 3,0mm Chciałem was zapytac czym grozi jazda z za dużymi luzami (poza tykaniem na wolnych obrotach) i czy jak mi rozebrali Cari i tylko pomierzyli to po złożeniou sopowrotem nic sie nie zmieni i będę mógł jechać na wakacje? A i czy po przejechaniu na wakacjach 1,5k km trzeba będzie jeszcze raz mierzyć luzy przed doborem płytek czy mam zamówić teraz płytki i bedą dobre po moim wyjeżdzie ? Jeśli ktoś wie gdzzie możnna by je dostać to prosiłbym pomoc. Ja szukałem po sklepach w Sosnowcy,Dąbrowie Górniczej, Będzinie, w Toyota Konsek w Sosnowcy ( 40zł sztk :-O i na zamówienie za 2-3tyg) i nic. A wogóle to mogłyby sie wszystkie 16 zaworów rozregulować na raz, bo w zeszłym roku prosiłem o skontrolowanie przy okazji wizyty w serwisie i mechanik stwierdził że jest ok i sa w granicach normy, no ale może tylko tak powiedział bez pomiaru echhh... :-|