Spoko. Wgl sie nie stresuję tymi oponami. Zwłaszcza że juz jeżdżę na nich i problemow nie zanotowałem. Trochę zaczepnie spytałem o tą "prawdopodbnie nagorszą jakość" bo dla mnie takie stwierdzenia znaczą dokkładnie nic. Przy oponach dyskusyjne jest juz samo twierdzenie ktore są lepsze czy gorsze ale to się jeszcze w miarę dobrze zmierzyć jakimiś solidnymi testami, to samo auto ten sam test, ten sam rozmiar itd. Natomiast jestem ciekaw na czym ma polegać ta jakość. Zwlaszcza jeśli mowimy o sprzęcie markowym, a nie jakimś chińskim odlewie marki "chingzonging" oczywiście.
To może Ci naświetle trochę więcej. Nokiany z RU miały dwa podstawowe problemy.
1) mieszanki, po 3 latach wyglądały jak miałby 15lat. Czyli popękane przy podstawach lamelek.
2) wariacje czyli nie można ich skutecznie wyważyć na wyważarce drogowej. Pół biedy jak pójdzie tylko w odgłos (decybele) gorzej jak dołączy do tego drżenie auta.
Nie jest to odosobniony przypadek bo w tamtym roku miałem styczność z kilkoma kompletami tak samo wyglądającymi a w tym roku ostatni komplet sprawdziłem i niestety to samo.
kupowałem nokiany to właśnie z RU były najbardziej polecane
Nie wiem gdzie były polecane bo w prywatnej rozmowie z właścicielem hurtowni po sezonie użerania się nie były polecane a potem zrezygnowano ze sprzedaży tych opon.