Autor Wątek: Aktualizacja map 2020v2 już dostępna  (Przeczytany 23976 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Aktualizacja map 2020v2 już dostępna
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Grudnia 2020, 11:40:38 »

Wejdź w menu online, i daj sprawdź aktualizację.... poczekaj chwilę i zobacz jaki będziesz miał komunikat.

Wszedłem i wszystko ok wersja 2020v2
Może w ravce jest deko inne oprogramowanie?
nawigacja 1530 mam aktualnie
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2020, 11:43:17 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline prekabik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Grudnia 2020, 07:48:26 »
Jak by co, to wciąż nie mam możliwości aktualizacji map, pozycja zakupy w e-sklepie wciąż jest pusta. Wczoraj rano po zalogowaniu na chwilę widziałem kilka pozycji, m.in. aktualizacje map do 2020 v2, ale za chwilę zniknęło, Kilka razy dopytywałem na czacie TMPL jak wygląda sytuacja, to zapewniają, że dział IT sięniby tym zajmuje, ale ja powoli tracę nadzieję. czy ktośma jeszcze takie problemy? A może to jest związane z tym co piszą niektórzy, że padł też system śledzenia zamówień.

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Grudnia 2020, 09:33:07 »
Oni ogólnie coś maja teraz ciężko z my.toyota.eu. Wczoraj po południu Pogoda w Aurisie wisiała na komunikacie łączenia się z serwerem /net Ok/ specjalnie czekałem ale po 0,5h se dałem spokój. Nie połączyło się, do konta tez nie. Dziś rano o 7 od razu myk i się połączyło. Nawet zmiany w ustawieniach auta ze strony zastosowały się w samochodzie. Wiec nie trafisz. Fakt śledzenie zdjęli całkiem z serwera wiec albo coś się u nich dzieje niedobrego albo robią update systemu i tak ma być. Szkoda ze nikt nic nie wie konkretnego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline andru77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Grudnia 2020, 21:31:27 »
Witam
Dziś udało mi się zaktualizować mapę przez USB i wygenerować klucz na stronie toyota-tech, mimo że wywala błąd. To dla tych którzy zrobili aktualizację do AA i CP z Fabryczną mapą ponieważ po aktualizacji zmieniła się końcówka numeru seryjnego radia z 8311 na 8313 i przy generowaniu klucza na toyota-tech wstawiłem końcówkę 8312 i normalny kod żądania i wygenerowało. Instalacja przebiegła idealnie. Na stronie toyoty zakupy mi się nie wyświetlają, czasami coś pokarze ale klucza tam nie było jak u innych.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Grudnia 2020, 21:55:48 »
Witam
Dziś udało mi się zaktualizować mapę przez USB i wygenerować klucz na stronie toyota-tech, mimo że wywala błąd. To dla tych którzy zrobili aktualizację do AA i CP z Fabryczną mapą ponieważ po aktualizacji zmieniła się końcówka numeru seryjnego radia z 8311 na 8313 i przy generowaniu klucza na toyota-tech wstawiłem końcówkę 8312 i normalny kod żądania i wygenerowało. Instalacja przebiegła idealnie. Na stronie toyoty zakupy mi się nie wyświetlają, czasami coś pokarze ale klucza tam nie było jak u innych.
U mnie niestety nic to nie dało :( dalej mam błąd "IE5585-Not able to determine product mapped to SKUID"
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Arnik

• Toyot Leżący
  • *
    • spritmonitor
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Grudnia 2020, 22:10:16 »
Andru77
Jesteś genialny!. Po tygodniu prób udało mi się w końcu wygenerować  ten cholerny  kod. Tym bardziej ,że utrudnieniem było ,że w haśle pierwotnym miałem litery ,które można było interpretować dwojako np: O-0 lub l-I

Offline andru77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Grudnia 2020, 22:20:14 »
Witam
U mnie niestety nic to nie dało :( dalej mam błąd "IE5585-Not able to determine product mapped to SKUID"
Błąd SKUID pojawia się przy nie prawidłowym wpisaniu kodu żądania. Numer żądania trzeba spisać po włożeniu USB w aucie w trakcie instalacji

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Grudnia 2020, 22:31:49 »
Witam
Błąd SKUID pojawia się przy nie prawidłowym wpisaniu kodu żądania. Numer żądania trzeba spisać po włożeniu USB w aucie w trakcie instalacji

Tak właśnie robiłem, kod żądania sprawdzałem już kilkanaście razy i dalej to samo.
Nic czekam na odpowiedź od toyoty bo dopiero minęło 10 dni od zgłoszenia :).

Offline Arnik

• Toyot Leżący
  • *
    • spritmonitor
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Grudnia 2020, 22:58:19 »
ANDRU77
Jeszcze raz dziękuję. Wczoraj wygenerowałem kod dzięki Twoim podpowiedziom. Dzisiaj instalacja z USB bez problemu ok 1h 15m

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Grudnia 2020, 22:05:47 »
Wczoraj wyklinałem aktualizuj automatycznie w systemie i po chwili podczas jazdy zaczął pobierać. Bałem się wyłączyć auto jak nie skończy także powrót do chaty był drogą widokową i kapkę dłuższy. Pobierał w miarę żwawo, LTE jednak robi robotę, potem się instalowało a na koniec napisało coś w stylu czekam na restart.  Akurat droga była w środku lasu tylko czekałem aż wszystko w pi..du zgaśnie bo jak restart to restart  :grin: Gdzieś z godzinę mu zeszło i już z tym komunikatem do końca jechałem. Po odpaleniu auta jest wszystko świeże i cacy.
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Stycznia 2021, 18:12:44 »
Przypadkiem zauważyłem, że można już pobrać ze strony aktualizację map.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Stycznia 2021, 18:31:18 »
U mnie dalej Komunikat "Nie odnaleziono zakupionego produktu. Można zakupić produkty Kliknij tutaj" Powiem szczerze że jest to żenada.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Stycznia 2021, 20:31:41 »
U mnie dalej Komunikat "Nie odnaleziono zakupionego produktu. Można zakupić produkty Kliknij tutaj" Powiem szczerze że jest to żenada.

Bardzo długo kręcił kółkiem i w końcu się pokazał.

Po wejściu na stronę Toyoty wlazłem od razu w prawy górny róg i zalogowałem się.
Potem z tego miejsca w e-sklep.
Następnie kliknąłem w Historia płatności, gdzie były wszystkie zakupy.
Na końcu odważyłem się kliknąć w Zakupy i po dłuższym oczekiwaniu pojawiła się ona - aktualizacja map :-)

Wcześniej kontaktowałem się ze wsparciem i pani poradziła mi, coby spróbować z trybu prywatnego. Nic to nie dało, ale może warto spróbować.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Stycznia 2021, 20:37:37 »
Chyba tak to nie powinno działać. Napisze jeszcze raz żenada. Ja ściągnąłem mapy z toyota-tech i nie dawno udało mi się zaaktualizować, co tez nie poszło od razu bo okazuje ze kod zadania po włożeniu pendrive jest inny niż ten który jest w opcjach radia. Dodatkowo trzeba zmienić numer Device ID z 3 na 2 (pisał o tym wcześniej kolega za co bardzo mi dziękuje) i poszło.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline debki4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Stycznia 2021, 21:13:23 »
Witam,
Czy ktoś z osób które już dokonały aktualizacji Navi mogłaby krok po kroku opisać jak dokonać tej aktualizacji. Posługuje się skryptem zamieszczonym na stronie toyoty pobranej ze sklepu i niestety wyskakuje mi informacja -brak aktualizacji oprogramowania lub nie włożony nośnik.
Pendrive sformatowany do Fat-32, plik zip pobrany ze sklepu na 2 sposoby -bezpośrednio na pendrive i na komputer- wypakowanie do pendrive w obu przypadkach i nie działa. Pliki po rozpakowaniu mają typ ISO i są 4 w folderze FMU. Łącznie zajmują 12,1 Gb. Chodzi o ostatnią aktualizację V2 ze stycznia. Wcześniej jeszcze żadnej nie było. Z góry dziękuję za pomoc.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl