Autor Wątek: Kradzież nowej ravki  (Przeczytany 18489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kenzo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kradzież nowej ravki
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Kwietnia 2021, 10:25:16 »
Obstawiam jedno i drugie. Pierwsze może ocalić samochód przed kradzieżą, drugie sprawi, że złodziej "odwdzięczy się" na lakierze i reszcie.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Kwietnia 2021, 11:33:00 »
Najlepiej zalać całość Distalem :)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Kwietnia 2021, 11:57:02 »
i zaminować

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Kwietnia 2021, 16:11:39 »
Sidła trzeba założyć :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Kwietnia 2021, 18:26:07 »
Najlepiej tam zamontować wnyko, takie jak kłusownicy zastawiają w lesie, jak takiego capnie za łapę to dopiero policja rano go uwolni. Łapka na szczury tez była by niezla.....ma mocna sprężynę  :-)

Offline Gregory50

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Maja 2021, 10:09:01 »
No ja właśnie dzisiejszej nocy miałem włamanie do mojej Ravki.Tak jak koledzy piszecie,uszkodzone nadkole ,wypięta wtyka w lampie i wyłamany schowek .Na szczęście ,nie udało im się odjechać . Hmmmmm szkoda słów i wk....rw od samego rana

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Maja 2021, 10:17:34 »
Miałeś jakieś customowe zabezpieczenia? Masz alarm/immo Cobra albo BLE Meta system?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Maja 2021, 10:33:02 »
No ja właśnie dzisiejszej nocy miałem włamanie do mojej Ravki.Tak jak koledzy piszecie,uszkodzone nadkole ,wypięta wtyka w lampie i wyłamany schowek .Na szczęście ,nie udało im się odjechać . Hmmmmm szkoda słów i wk....rw od samego rana
Skad jesteś, Wa-wa i okolice?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Gregory50

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Maja 2021, 10:38:11 »
Miałeś jakieś customowe zabezpieczenia? Masz alarm/immo Cobra albo BLE Meta system?
żadnych dodatkowych zabezpieczeń ,a na dodatek remont drogi dojazdowej do garażu zmusił mnie do trzymania przez tydzień samochodu pod blokiem.Tyle wystarczyło ..... wrrr

Offline Gregory50

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Maja 2021, 10:43:27 »
Skad jesteś, Wa-wa i okolice?
Świętokrzyskie ,a rzecz działa się na całkiem dobrze oświetlonym parkingu przy blokach ,obok drogi dosyć ruchliwej .

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Maja 2021, 10:57:24 »
O w mordę, myślałem, że takie rzeczy to tylko w Wa-wie, a tu o rzut beretem ode mnie. Łączę się w bólu z kolegą. I dalej aktualna kwestia - jak zabezpieczyć auto ?

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Maja 2021, 11:19:56 »
Na szczęście ,nie udało im się odjechać
To "na szczęście" polegało na tym, że ktoś ich spłoszył - byli już "daleko", widać teoretycznie też byli przygotowani.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Maja 2021, 11:21:18 »
Polecam trochę pokombinować z alarmami z allegro. Przekaźnik odcinający można zamontować tak aby blokował wyłączenie hamulca ręcznego (choć może dać się to obejść w ustawieniach samochodu przy zmianie pozycji lewarka z P na D), klasycznie odcinając pompę paliwa lub odcinając jakiś sygnał z lewarka zmiany biegów. Syrena zamontowana pod fotelem kierowcy zniechęci złodzieja od długiego grzebania przy aucie. No i najważniejsze dobrze ukryć wiązkę i nie montować sterownika alarmu pod deska rozdzielcza. Ja zaczynam działać z alarmem gdy skończy się gwarancja.

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Maja 2021, 11:30:17 »
Dla mnie GAP i AC wystarczy - wolałbym by skutecznie ukradli auto niż je odzyskać w częściach...
Ajeśli auto mnie zachwyci i zachowam je po kilku latach to wtedy dołożę do Cobry inne immo wpinane w CAN z odblokowaniem np. guzikami na klawiaturze, coś w stylu Gannet i może bear lock (są w stanie zrobić wspólny klucz blokady skrzynki jak i kolumny kierownicy).

Offline Gregory50

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Maja 2021, 12:58:14 »
Na szczęście ,nie udało im się odjechać
To "na szczęście" polegało na tym, że ktoś ich spłoszył - byli już "daleko", widać teoretycznie też byli przygotowani.
Też tak myślę i nawet policjanci też tak mówili, że chyba ich coś musiało spłoszyć.
No nic,zgłoszone do servisu ,na wymianę nadkola i schowka + ewentualne sprawdzenie jakiś błędów ,czy nic się nie pokazało.
Powiem Wam że teraz jakoś tak dziwnie w tym samochodzie ,niby nic wielkiego się nie stało ,ale jednak .....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl