Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #735 dnia: 18 Stycznia 2023, 20:44:39 »
Cobra zabezpiecza OBD
Co przez to rozumieć?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #736 dnia: 18 Stycznia 2023, 21:05:29 »
Nie mam czasu pisać,więc zacytuję:

Coś mi się nie zgadza, przecież jak im fizycznie rozłączysz przewód CAN przy lampie to nie otworzą. Więc zwykły przekaźnik działający „po zapłonie” ich powstrzyma. Wepną, nie otworzą, pójdą. Czas zmarnowany na dostanie się do złącza już zmarnowany.
Na pewno trzeba zmienić śruby osłony kierownicy na mniej popularne. Są takie „trójkątne”, nie powinni ich mieć przy sobie.
Odpalają po złączu OBD, więc jak to jest prawda, to jakie jest zadanie tych zabezpieczeń montowanych przez Toyotę? Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Biorąc pod uwagę liczbę Toyot, które kupiłem w ostatnich latach, w których zrezygnowałem z tego g…. za magiczne 999 pln, to mogę się śmiać :).

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #737 dnia: 18 Stycznia 2023, 21:39:40 »
Nie mam czasu pisać,więc zacytuję:

Coś mi się nie zgadza, przecież jak im fizycznie rozłączysz przewód CAN przy lampie to nie otworzą. Więc zwykły przekaźnik działający „po zapłonie” ich powstrzyma. Wepną, nie otworzą, pójdą. Czas zmarnowany na dostanie się do złącza już zmarnowany.
Na pewno trzeba zmienić śruby osłony kierownicy na mniej popularne. Są takie „trójkątne”, nie powinni ich mieć przy sobie.
Odpalają po złączu OBD, więc jak to jest prawda, to jakie jest zadanie tych zabezpieczeń montowanych przez Toyotę? Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Biorąc pod uwagę liczbę Toyot, które kupiłem w ostatnich latach, w których zrezygnowałem z tego g…. za magiczne 999 pln, to mogę się śmiać :).

Wszystko jest do obejścia. Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym dobrym elektronikiem,który zajmuje się montażem blokad SB i markowych alarmów od kilkunastu lat w autach marki premium.
Powiedział krótko, na wszystko mają sposób.  Ale zna jedno  miejsce w Toyocie i Lexusie gdzie złodziej jest pokonany. Będę temat u siebie realizował.Szczególy może w krótce.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #740 dnia: 18 Stycznia 2023, 22:11:09 »
Może takie coś?
A tu masz Bullocka do automatu
To już niech kradną. Może jeszcze kobyłka, klucz udarowy i koło po demontażu pod pachę?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #741 dnia: 18 Stycznia 2023, 22:23:17 »
Pooglądaj sobie na popularnym kanale z filmikami, ile czasu zajmuje złodziejom zdjęcie takich blokad…

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #742 dnia: 19 Stycznia 2023, 07:48:20 »
Tak sobie czytam ten wątek i się zastanawiam, jeśli ktoś miałby szukać gdzieś informacji jak ukraść RAV4 to tutaj ma istną kopalnię wiedzy.
RAV 4 Selection - 222 KM

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #743 dnia: 19 Stycznia 2023, 07:53:45 »
50 stron - i nawet nie musi się logować na forum. Na szczęście nie przyłożyłem do tego ręki :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline RPW

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V hybrid
« Odpowiedź #744 dnia: 19 Stycznia 2023, 08:03:11 »
Szkoda, że się nie przyłżyłeś

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #745 dnia: 19 Stycznia 2023, 08:18:27 »
Tak sobie czytam ten wątek i się zastanawiam, jeśli ktoś miałby szukać gdzieś informacji jak ukraść RAV4 to tutaj ma istną kopalnię wiedzy.
Chwilę poszukasz to u ruskich znajdziesz dokładne instrukcje, krok po kroku, jak ukraść poszczególne modele samochodów. Gdzie jest, w który pin której wtyczki jaki sygnał podać. To co tutaj to jest nic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #746 dnia: 19 Stycznia 2023, 08:35:53 »
OK, ale nawet ze strzępów informacji możesz zbudować wiedzę i sposób postępowania, wystarczy że dobrze połączysz kropki.

A co do stron kolegów ze wschodu, ewidentnie brakuje dołożenia linków...a wtedy możemy się rozejść.

p.s. chyba trzeba zamienić sobie kierownicę na taką jak mają w F1 i zabierać ze sobą.
RAV 4 Selection - 222 KM

pireus

• Gość
« Odpowiedź #747 dnia: 19 Stycznia 2023, 08:51:58 »
OK, ale nawet ze strzępów informacji możesz zbudować wiedzę i sposób postępowania, wystarczy że dobrze połączysz kropki.
Nie sądzę, żeby profesjonalni złodzieje czerpali tutaj swoją wiedzę. To raczej my dociekamy jak to robią i jak się zabezpieczyć.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #748 dnia: 19 Stycznia 2023, 09:03:14 »
Chwilę poszukasz to u ruskich znajdziesz dokładne instrukcje, krok po kroku, jak ukraść poszczególne modele samochodów.
Nie sądzę, żeby profesjonalni złodzieje czerpali tutaj swoją wiedzę.
W punkt. Niestety w punkt.
Ale widzę, że niektórzy wolą zamykać oczy na bolesną prawdę i żyć w przeświadczeniu, że Cobra czy BLE coś więcej niż atrapa na liście wymogów do AC.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

pireus

• Gość
« Odpowiedź #749 dnia: 19 Stycznia 2023, 09:31:55 »
Ale widzę, że niektórzy wolą zamykać oczy na bolesną prawdę i żyć w przeświadczeniu, że Cobra czy BLE coś więcej niż atrapa na liście wymogów do AC.
Myślę, że sami ubezpieczyciele zdają sobie sprawę , jak zabezpieczane są poszczególne marki samochodów. U mnie do AC nie trzeba było dokładać jakiegoś innego zabezpieczenia. A jak już pisałem w ASO odradzono mi CanLocki i tym podobne. Bo jak mają ukraść to i tak ukradną. Ale nikomu nie życzę uczucia osłupienia i zdezorientowania jak schodzi się do samochodu, którego nie ma. Znam je niestety z autopsji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl