Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479512 razy)

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1320 dnia: 24 Listopada 2022, 18:55:06 »
niewiarygodne. Ludzie odbieraja nowe fury i info jak na lekarstwo ale trzy strony trzepania wątku o tym,że ktoś stanął na rezerwie bo coś tam sobie założył.
Ja odebrałem 17 listopada i napisałem na drugi dzień. Coraz lepiej mi się jeździ. Dla mnie jest cicha. Niestety jeżdżę na razie tylko do pracy 8 kilometrów w jedną stronę. W sobotę jadę do syna 100 kilometrów , może będzie więcej informacji spróbuje wtedy napisać. Dodam że jestem tylko kierowcą,  na samochodach sie nie znam i to mój pierwszy samochód z automatem. Liczę na forum na mniej kłótni a bardziej na jakąś wymianę doświadczeń. Bedę próbował odpowiadać jeśli oczywiście będę umiał. Bardziej na multimediach niż na samym samochodzie. I na przykład w Internecie jest napisane (są zrzuty ekranu)że za pomocą aplikacji MyT można wysłać trasę do samochodu , u mnie takiej opcji nie ma. Napisałem do nich czekam . Nie jest to może najważniejsze a tylko taki fajny bajer
Jakie spalanie na tych 8 km i i czy to ruch miejski tj. światła, korki?

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #1321 dnia: 24 Listopada 2022, 19:15:51 »
a jakie są podstawy takiego podniesienia ceny ? Bo akurat kurs złotego nie poleciał tak nisko od chwili zamawiania. No chyba, że tak.
Interia Motoryzacja: Gigant ostrzega - to nie koniec ostrych podwyżek cen samochodów.
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/producenci/news-gigant-ostrzega-to-nie-koniec-ostrych-podwyzek-cen-samochodo,nId,6389564

Offline monasterio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1322 dnia: 24 Listopada 2022, 19:20:00 »

Masz navi w aucie? jeśli tak, to  zarejestruj  ją na stronie
https://www.toyota.pl/apps/customerportal#/ po założeniu konta i zalogowaniu. Wtedy powinieneś mieć pozycję i tam i na apce "wyślij do auta"
Mam navi w aucie, jestem zarejestrowany, mam wszystko połączone, ale opcji "Wyślij do auta" nie mam ani na stronie ani w apce w telefonie... Możesz wrzucić jakiś zrzut ekranu, w której ewentualnie zakładce tego szukać?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1323 dnia: 24 Listopada 2022, 20:19:02 »
Usługi- wyślij do auta

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1324 dnia: 25 Listopada 2022, 00:22:49 »
A możesz powiedzieć jaki to konkretnie model rejestratora?
MIO MiVue 818 + A50, do tego karta 128GB. Kamerka włącza się razem z zapłonem.
Dzieki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1325 dnia: 25 Listopada 2022, 08:26:49 »
Powiedz proszę czy umawiałes się z nimi na wizytę w związku z tą wiązką elektryczną?
Tak dzwonili do mnie że problem rozwiązany, mam przyjechać lada chwila chciałem juro ale nie ma chętnego elektryka na sobotę. Wiesz że ta wiązka dotyczy tego antykradzieżowego BLE42, chyba o tym wcześniej pisałem

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1326 dnia: 25 Listopada 2022, 08:36:25 »

Masz navi w aucie? jeśli tak, to  zarejestruj  ją na stronie
https://www.toyota.pl/apps/customerportal#/ po założeniu konta i zalogowaniu. Wtedy powinieneś mieć pozycję i tam i na apce "wyślij do auta"
Mam navi w aucie, jestem zarejestrowany, mam wszystko połączone, ale opcji "Wyślij do auta" nie mam ani na stronie ani w apce w telefonie... Możesz wrzucić jakiś zrzut ekranu, w której ewentualnie zakładce tego szukać?
Ja mam dokładnie to samo , mam nawigacje jestem zarejestrowany na toyota.pl i tej opcji nie mam. Chyba że ta rejestracja nawigacji to jeszcze cos innego bo jak klikam link Krismana to nie widzę możliwości rejestracji. Możesz napisać coś więcej Krisman ? Dzięki

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1327 dnia: 25 Listopada 2022, 09:19:17 »
Dzwoniłem przed chwilą na infolinie Toyota 22 544 11 66 i otrzymałem informacje że ma w aplikacji MyT nie ma opcji wyślij do samochodu dla Corolli Cross . W przypadku CC  ma sie pojawić w jakiejś aktualizacji aplikacji w sklepie Google . Czyli czekać , chyba że któryś z kolegów zadzwoni i potwierdzi to co mi powiedziano

Offline monasterio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1328 dnia: 25 Listopada 2022, 13:03:59 »
Dzwoniłem przed chwilą na infolinie Toyota 22 544 11 66 i otrzymałem informacje że ma w aplikacji MyT nie ma opcji wyślij do samochodu dla Corolli Cross . W przypadku CC  ma sie pojawić w jakiejś aktualizacji aplikacji w sklepie Google . Czyli czekać , chyba że któryś z kolegów zadzwoni i potwierdzi to co mi powiedziano
może wprowadziłem w błąd, ja mam Corolle HB GR, ale rocznik 2022, z nowym systemem multimedialnym. Nie mam CC

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Corolla Cross
« Odpowiedź #1329 dnia: 25 Listopada 2022, 13:07:13 »
A tu mam dla was kolejny teścik - chyba dużo bardziej obiektywny niż Marek Drives

https://youtu.be/erpMo3a1LnA

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1330 dnia: 25 Listopada 2022, 13:08:14 »
Przecie to C-hr

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1331 dnia: 25 Listopada 2022, 13:08:36 »
Poprawiłem link :)

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1332 dnia: 25 Listopada 2022, 13:56:15 »
Prośba: czy ktoś kto odebrał już swoje CC mógłby podać tutaj jakie wartości hałasu i spalania (cykl WLTP) toyota ma wpisane do świdectwa homologacji? Dzięki.
Sound level Stationary 67 dB(A) at engine speed 2500 min-1 drive by 66 dB(A)
Low 4.0 L/100km
Medium 3.9 L/100km
High 4.5 L/100km
Extra High 6.7 L/100km
Combined 5.1 L/100km
Weighted Combined NA
Pochwalisz się wrażeniami z kilkudniowej jazdy?  :grin:
Ja mam trochę inną perspektywę niż większość użytkowników bo przesiadamy się z 25-letniego samochodu, więc nowością dla nas jest automat, tempomat czy nawet klimatyzacja, a zachwycamy się takimi funkcjami jak hold czy kamera 360. Ale to wszystko ma konkurencja. Toyotę wybraliśmy ze względu na ten konretny typ hybrydy i specjalnie nie jeździliśmy na jazdy próbne innych marek, żeby przez przypadek coś innego nas nie zauroczyło :grin: Na pewno więcej dowiecie się z jazd próbnych czy z internetu niż ode mnie :-)
Wrażenia na razie pozytywne. Samochód przyjemnie płynie, kierownica dobrze reaguje, pomimo swoich rozmiarów jest skrętny. Wszystko (poza multimediami) po prostu działa. Jest ciszej niż w starym aucie i nie ma takich denerwujących dźwięków jakie ma Corolla TS 1.8 przy mocnym przyspieszaniu. Jeśli bym miał poszukać jakiś minusów to jakość niektórych plastików - osłon przeciwsłonecznych, osłon foteli czy cupholerów w drzwiach. Cena jest niemała, a te plastiki to chyba najtańsze z możliwych. To na duży minus.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1333 dnia: 25 Listopada 2022, 14:04:38 »
A co z multimediami nie tak?

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1334 dnia: 25 Listopada 2022, 14:38:02 »
Raz się łączą bezprzewodowo z CarPlay, innym razem są problemy. Czasem się nie chce zalogować, coś się ładuje w nieskończoność albo trzeba czekać dłużej na reakcje bez informacji, że coś się dzieje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl